Centrum praktických a evaluačních studií

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SOCIÁLNÍ EKONOMIKA SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Advertisements

Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Ústav pedagogických věd
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Podmínky úspěšné realizace metodiky nového monitoringu Jiří Winkler, FSS MU Brno Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická podpora poradenství.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Evaluace pilotního šetření a možnosti zavedení prvků švédského modelu v ČR Jiří Vyhlídal, Iveta Zelenková (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Obor: Veřejná politika a lidské zdroje
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Základy návrhu metodiky: Význam – Principy – Přínosy Josef Horňáček, Lenka Klimplová (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Středisko integrace menšin Opava Husova
Katedra sociální politiky a sociální práce
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Komunitní sociální práce
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Děti v riziku Lenka Hloušková Dana Knotová Petr Novotný Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Subjekty a objekty veřejných politik
Studijní obor: Sociální činnost
SPP728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými podzim 2010
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Centrum praktických a evaluačních studií Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce CEPRES Centrum praktických a evaluačních studií Následující prezentace obsahuje: Informace o nových nabídkách Katedry sociální politiky a sociální práce FSS MU pro soukromý, veřejný a neziskový sektor. Informace o oborech studia na KSPSP FSS MU: Veřejná politika a lidské zdroje, Sociální práce. Nabídku oblastí podpory a nezávislého posouzení veřejných opatření a intervencí. www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Kontakt: Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií MU Joštova 10, 602 00, Brno http://www.fss.muni.cz/cz/site/struktura/katedry/katedra_soc_pol_a_soc_prace Vedoucí katedry Doc. PhDr. Jiří Winkler, PhD. Tel.: 549498029 Vedoucí CEPRES Mgr. Josef Horňáček Tel.: 549496357 E-mail: 65219@mail.muni.cz Sekretariát katedry: Zálešáková, Hana DiS. tel.: 549 49 4724 www.fss.muni.cz 2

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Studijní obor Veřejná politika a lidské zdroje Charakteristika oboru Nový studijní obor Veřejná politika a lidské zdroje se zaměřuje na tvorbu, implementaci a hodnocení politik a programů (od oblastí sociální politiky k politice zaměstnanosti, rozvoji lidských zdrojů a personální politice v organizacích a korporacích). Chápe organizační rozvoj v rámci institucí veřejné politiky a rozvoj lidských zdrojů uvnitř těchto organizací jako zásadní podmínku a nástroj formování veřejných politik a zkvalitnění efektů veřejné politiky. Akcentuje rozvoj lidských zdrojů jako klíčovou funkci veřejných politik směrem k hospodářskému systému a podnikovým organizacím stejně jako směrem k občanské společnosti. www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Studijní obor Sociální práce Charakteristika oboru Studijní obor Sociální práce se zabývá řešením nerovnováh mezi člověkem (jedincem, malými i velkými skupinami) a společností. Typickým příkladem nerovnováhy mohou být problémy, které se týkají vývoje trhu práce, rodiny, situace různých typů menšin (např. chudých rodin, Romů, znevýhodněných seniorů, zdravotně hendikepovaných, dlouhodobě nezaměstnaných, imigrantů aj.). www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Aktivity katedry: spolupráce s předními zahraničními pracovišti Přednášky zahraničních odborníků Od roku 2008 na katedře v programu VPLZ trvale působí prof. Steven Saxonberg ze Švédska. Spolupráce s Výzkumným ústavem práce a sociálních věcí (pobočka/pracoviště) – zapojení pracovníků, doktorandů i studentů (výzkumná praxe jako volitelný předmět). Spolupráce se zahraničními školami: výuka v mezinárodním programu Master of European Social Security (Univerzita v Lovani). Zapojení v mezinárodních výzkumných projektech – např. Reconciling Work and Welfare in Europe (RECWOWE). www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Publikace Výběr knižních monografií a editovaných publikací: Tomáš Sirovátka (ed.) Česká sociální politika na prahu 21. století (2000). Jiří Winkler, Lenka Klimplová a Martin Žižlavský (eds.): Účelové programy na lokálních trzích práce. Jejich význam, potřebnost a realizace (2005). Tomáš Sirovátka (et al). The Challenge of Social Inclusion (2006). Jiří Winkler: Teorie rozhodování a dynamika sociální politiky (2007).  Tomáš Sirovátka, Ondřej Hora (eds.): Rodina, děti a zaměstnání v české společnosti (2008).  Tomáš Sirovátka, Jiří Winkler, Martin Žižlavský (eds.) 2009: Nejistoty na trhu práce. Jiří Winkler, Lenka Klimplová (eds.):Nová sociální rizika na trhu práce a potřeby jejich politické regulace (2010) www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Aktivity katedry Výzkumné projekty: Téměř 30% rozpočtu tvoří výzkumné aktivity!!! Projekt IVRIS - Institut pro výzkum reprodukce a integrace společnosti Členové katedry SPSP tvoří výzkumný tým zabývající se trhem práce, nezaměstnaností a politikami zaměstnanosti. http://ivris.fss.muni.cz/ Projekt MOPO – monitoring a vyhodnocování potřeb Realizaci projektu MOPO zajišťuje Centrum praktických a evaluačních studií (CEPRES). Jde o nezávislé akademické středisko při katedře SPSP, které se specializuje na vyhodnocení působení veřejných politik na českém trhu práce. http://www.mopo-cz.eu/ www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Evaluační centrum katedry Centrum praktických a evaluačních studii při katedře SPSP Partner pro soukromý, veřejný a neziskový sektor Návaznost: Vývoj aktivit v oblasti aplikovaného výzkumu od roku 2005. Cíle: Podpora spolupráce s institucemi a organizacemi při řešení praktických problémů Utilizace a zpřesnění nabídek hodnotících zpráv a expertíz našich odborníků Zapojení našich studentů do odborných praxí Zprostředkování individuální poradenské činnosti pro řízení organizací a lidských zdrojů v rámci veřejných politik, projektů i jednotlivých intervencí. www.fss.muni.cz 8

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Nabídka témat a oblastí pro hodnotící expertízy Hodnocení a monitorování nových problémů a rizik na trhu práce Vývoj nejistoty zaměstnání Nízká kvalita práce Riziko zastarávání kvalifikace Možnosti vzdělávání a pracovního uplatnění dětí z chudých rodin Nerovnováha mezi pracovními povinnostmi a péčí o děti Pracovní migrace (cizinců) Malá participace zdravotně handicapovaných na trhu práce 2. Hodnocení a monitorování privatizace poskytování veřejných služeb a opatření Role podniků a jejich institucí při řešení problémů na trhu práce Hodnocení PPP projektů a mezisektorové spolupráce www.fss.muni.cz

Katedra sociální politiky a sociální práce Fakulta sociálních studií Katedra sociální politiky a sociální práce Nabídka témat a oblastí pro hodnotící expertízy 3. Hodnocení efektů vybraných veřejných projektů a opatření na pracovním trhu Zaměstnatelnost – národní i mezinárodní srovnávací studie Cílenost opatření Kvalita opatření (specificky pro vzdělávací a rekvalifikační projekty) Hodnocení efektů a efektivity jednotlivých intervencí Hodnocení efektů a efektivity mixu opatření 4. Hodnocení rozvoje lidských zdrojů v jednotlivých organizacích a institucích veřejného i soukromého sektoru Organizační kultura Klíčové kompetence Harmonizace pracovního a rodinného života www.fss.muni.cz 10