Představení ASZ a aktivity v oblasti bezpečnosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
ZE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Jak funguje vládní Agentura pro sociální začleňování – s důrazem na oblast bydlení Praha, 26. března 2014 Václav Zeman.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Rekapitulace výchozí situace v Kadani.
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
Role evropských dotací v sociálních službách XIV. celostátní finanční konference Svazu měst a obcí ČR Praha,10. listopadu 2011 Karel Vít, MPSV.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Studium pro školní metodiky prevence
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám a Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení oblast bezpečnost.
Prostupné zaměstnávání v obcích a krajích spolupracujících s Agenturou pro sociální začleňování Mgr. Alena Zieglerová Senát PČR, Spolek pro.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
Standardizovaný proces v lokalitách / Praktický příklad lokality Toužim/Teplá 05/2011 Jakub Švec, Alexandr Olah.
Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Činnost Agentury pro sociální začleňování v oblasti bezpečnosti Mgr. Michal Krebs 27.června 2013.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Místní plán inkluze + OP VVV
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Terapie pachatelů domácího násilí
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Podpora obcím, které se potýkají se sociálním vyloučením
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
Konference „Chudoba a sociální vyloučení
Ing. Stanislava Správková
Vyhodnocení RAP 2018.
Klíčové aktivity projektu
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Transkript prezentace:

Představení ASZ a aktivity v oblasti bezpečnosti 10/2012 Jakub Švec, Alexander Olah

Vznik Agentury schválen usnesením vlády č. 85/2008 důvody vzniku: prohlubování sociální exkluze (především Romů) růst napětí mezi majoritou a minoritami ghetta – nárůst prostorové segregace sociální patologie absence dlouhodobých a kompaktních nástrojů (především samospráva) 2

Vznik Agentury pilotní fáze 2008 – 2010, etablování v rámci státní správy odbor Úřadu vlády zmocněnkyně vlády pro lidská práva monitorovací výbor 3

Pomoc obcím zajištění služeb na podporu vzdělávání, zaměstnanosti, sociálního bydlení a sociálních služeb, zlepšení bezpečnosti čerpání prostředků z evropských strukturálních fondů, státního rozpočtu, dotací krajů apod. komunikace s ústředními orgány státní správy

Cílové skupiny Agentury Primární obce instituce působící na území obce nevládní organizace Sekundární sociálně vyloučení lidé veřejnost 5

Co je sociální vyloučení?

Lokality Agentury Od r. 2008 Břeclav Ústí nad Labem Most Cheb Šluknovsko Litvínov (2009) Brno Přerov Holešov Slezská Ostrava Jesenicko Roudnice nad Labem Broumov Od r. 2010 Obrnice Bruntál Toužim Trmice Jáchymov Bílina Havířov Kutná Hora Jirkov Chomutov Od r. 2011 Děčín Duchcov Hodonín Kadaň Kolín Krupka Mělník Sokolov Vejprty Větřní 7

8

3 roky – 3 kroky: systematická podpora obci situační analýza strategický plán projektové poradenství Rok 2 realizace aktivit Rok 3 navazující podpora supervize evaluace 9

Sociální patologie drogové a jiné závislosti nelegální zaměstnávání domácí násilí, výchova dětí vandalismus, narušování veřejného pořádku lichva, úvěrové podvody kuplířství, obchod s lidmi majetková kriminalita

Sociální patologie chudoba, zadlužení, nedostatek příležitostí, závislosti izolace vede k vytváření „alternativních“ strategií k přežití absence pozitivních vzorů nízké právní vědomí vnější izolace a nízká sociální kontrola malá důvěra v zákon a v instituce

Struktura kriminality kriminalita ve vyloučené lokalitě má pyramidální strukturu na jejím vrcholu: lichváři, drogoví dealeři, podvodníci, kuplíři, překupníci, vyděrači většina obyvatel lokality jsou oběti této skupiny osob velká část zločinů je důsledkem závažnější kriminality

Klíčová podporovaná opatření Sdílená bezpečnost a komunitní prevence kriminality PS Bezpečnost a prevence sociopatologických jevů Příprava koncepcí prevence kriminality Služby sociální prevence (NZDM, SAS apod.) Síťování aktivit prevence kriminality v návaznosti na sociální služby, školský systém apod.

Klíčová podporovaná opatření Šetření pocitu bezpečí, zapojení veřejnosti Projektové poradenství Volnočasové aktivity pro děti a mládež Regulace hazardu, kontroly sběren Postup při zvládnutí PEX akcí

Děkuji za pozornost. 15