Projekt OP VK „Teorie – dovednosti – praxe: inovace studia práva“ (reg. č. CZ.1.07/2.2.00/15.0198) Jan Neckář 24.2.2011 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekt Rozvoj praktických forem výuky na PF UP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum celoživotního vzdělávání Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
OP LZZ Název prioritní osy: Sociální integrace a rovné příležitosti Název oblasti podpory: Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva pro předkládání.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum vzdělávání pedagogů Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Klatovy.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
Cesta k modernímu vzdělávání
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Transkript prezentace:

Projekt OP VK „Teorie – dovednosti – praxe: inovace studia práva“ (reg. č. CZ.1.07/2.2.00/ ) Jan Neckář

2 Základní informace o projektu Projekt OP VK, prioritní osa 2.2 – Terciální vzdělávání Projektová žádost zpracována v roce 2008 – neúspěšně Opakované podání přepracované žádosti v roce 2009 Červen 2010 – schválení projektu řídícím orgánem (MŠMT) Vzhledem k administraci spojené se zahájením projektu posunuta doba realizace na – Posunutí harmonogramu jednotlivých klíčových aktivit

Cíle projektu Cílem projektu je inovace výuky oborů Právo (mgr. obor) a Vyšší justiční úředník (Bc.) zavedením nových výukových metod propojujících teoretickou stránku a praktickou stránku Vytvoření nebo inovace předmětů zaměřených na dovednostní výuku Zvýšení konkurenceschopnosti absolventů na trhu práce

Dovednosti Propojení teorie a praxe Podporované osoby jsou studenti, doktorští studenti i akademičtí pracovníci – zde je snaha o inovaci výukových metod a začlenění do všech předmětů vyučovaných na PrF MU Obecný výukový systém: Teorie – Právnické dovednosti – Praktická výuka – Praxe V rámci projektu je myšleno pod pojmem „dovednosti“ jak právnické dovednosti, tak i praktická výuka

Projekt TDP – základní informace Příjemcem dotace je MU – Právnická fakulta Celkový rozpočet projektu je ,10 Kč – z toho PrF MU: ,10 Kč V rámci projektu vystupují 2 druhy partnerů: – partneři s finančním příspěvkem PBA, SOZE, LLP, EPS – partneři bez finančního příspěvku ÚS, NS, NSZ, KVOP, ÚMPOD

Struktura projektu Celkem 9 KA Lze rozdělit věcně na 4 části: – Vytvoření metodiky, proškolení vyučujících – Odborná praxe – Inovace mgr. s tudia – Inovace bc. studia

KA1 – Vytvoření metodiky „Vytvoření metodiky, proškolení vyučujících a studentů doktorského studijního programu“ 1/2011 – 12/2011 Podílí se PBA Činnosti: – Vstupní pracovní seminář pro seznámení zainteresované veřejnosti a cílové skupiny s obsahem aktivit – první týden jarního semestru 2011 (konec února 2011) – Informační kampaň pomocí www stránek, letáků, informací v odborném tisku – již od 1/

KA1 - pokračování Realizace školících seminářů Realizace konference Zpracování vzorové metodiky pro jednotlivé typy dovednostních předmětů a vypracování závazných minimálních parametrů jednotlivých typů výuky Zavedení povinné vzdělávací složky do výuky předmětu Pedagogická praxe studentů doktorského studia

KA2 – Inovace systému odborných praxí 1/2011 – 12/2011 Činnosti: – definice podmínek pro výkon OP – vytvoření etického kodexu studenta – vytvoření databáze dokumentů – vytvoření interaktivního webového portálu – opakované nábory poskytovatelů OP – marketingové aktivity – 2 semináře s poskytovateli praxe (jaro a podzim 2011) např. odpovědnost za škodu

KA3 – Pilotní projekt OP 3/2012 – 12/2013 Navazuje na KA2 Činnosti: – Na začátku každého semestru (03/2012, 09/2012, 03/2013, 09/2013) se předpokládá uspořádání workshopu s poskytovateli praxí – Analýza výkonu odborné praxe z hlediska studenta i poskytovatele praxe (09/2012, 02/2013, 09/2013, 12/2013)

KA4 - Inovace stávajících předmětů (mgr.) 1/2011 – 6/2011 (předpokládá se prodloužení) Činnosti: – Pořádání konference Dovednostní formy výuky – Minimálním předpokladem je inovace následujících předmětů: Právo mezinárodního obchodu Klinika uprchlického práva. Inovace typu klinické výuky proběhne za přímého spolupůsobení SOZE. International Trade Transactions, European Law of Civil Procedure, Škola polského práva. Praxe mezinárodního práva soukromého a obchodního Právo kapitálového trhu Finanční právo v soudní praxi Daňové řízení Daňová judikatura

KA4 - pokračování Partneři s finančním příspěvkem inovují samostatně předmět Lidská práva v aplikační praxi

1/2011 – 12/2011 (předpokládá se prodloužení) Vznikne série nových předmětů zahrnujících: – Předměty inkubátorového typu. Budou vytvořeny nejméně dva takové předměty. – Předměty ve vysoké míře akcentující dovednostní složku a to v počtu: pro oblast veřejného práva - nejméně pět nových předmětů pro oblast soukromého práva - nejméně pět nových předmětů pro oblasti další - nejméně dva (např. akademické psaní) – Předměty akcentující výuku v cizích jazycích - nejméně dva nové předměty – Předměty klinického typu a typu letní škola - nejméně dva nové předměty – Předměty akcentující přípravu na fiktivní řízení - nejméně dva nové předměty KA5 - Příprava nových předmětů (mgr.)

8/2011 – 12/2013 V rámci této klíčové aktivity budou nové předměty: – zařazeny do studijního plánu – proběhne výuka nových kursů plánovaných a detailně vymezených v aktivitě 5 – na základě metodiky stanovené v KA 1 proběhne vyhodnocení výuky ze strany vyučujících a členů týmů – při využití ankety nastavené v IS MUNI proběhne vyhodnocení ze strany podpořených osob - studentů – na závěr bude sepsána zpráva o průběhu a hodnocení – na základě zpětné vazby dojde k úpravám výukových opor a předmětů KA6 - Pilotní výuka nových předmětů

1/2011 – 6/2011 (předpokládá se prodloužení) Inovace proběhne nejméně u předmětů – Alternativní způsoby řešení sporů – Občanské právo - cvičení KA7 - Inovace stávajících předmětů (Bc.)

1/2011 – 12/2011 (předpokládá se prodloužení) Do studijního plánu oboru Vyšší justiční úředník budou zavedeny nové předměty, které – a) akcentují dovednostní složku, a – b) propojují znalosti a dovednosti z více oblastí. Nejméně se bude jednat o předměty: – Informační systémy v oblasti evropského mezinárodního práva soukromého – Vedení a práce v malém týmu KA8 - Příprava nových předmětů (Bc.)

8/2011 – 12/2013 V rámci této klíčové aktivity budou nové předměty: – zařazeny do studijního plánu – proběhne výuka nových kursů plánovaných a detailně vymezených v aktivitě 8 – na základě metodiky stanovené v KA 1 proběhne vyhodnocení výuky ze strany vyučujících a členů týmů – při využití ankety nastavené v IS MUNI proběhne vyhodnocení ze strany podpořených osob - studentů – na závěr bude sepsána zpráva o průběhu a hodnocení – na základě zpětné vazby dojde k úpravám výukových opor a předmětů KA9 - Pilotní výuka nových předmětů (Bc.)

Děkuji za pozornost Tento materiál byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.