Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

- sociální a právní problémy - sociální a právní problémy Václav Strouhal, DiS Česká společnost AIDS pomoc „Život s AIDS“
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
2 Dobrovolníci v sociálních službách zákon č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Ing. Hana.
Sekce logistiky MO Zásadní změny v pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků.
Finanční možností svépomocných skupin
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
Terénní sociální práce
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Dobrovolnictví jako sociální služba, nebo příspěvek ke zdravotní péči?
Organizace sociální správy
ohroženým domácím násilím
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Správa sociálního zabezpečení Nemocenské pojištění druhá část.
Místo a úloha AZ ve struktuře AČR ( možná varianta) Seminář k aktivním zálohám – brigádní generál Ing. Miroslav Žižka.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
Správní řád -vybrané instituty
Systém sociálního zabezpečení Úvod. Používané zkratky ÚP – úřad práce OSVČ – osoba samostatně výdělečně činná OBZP – osoba bez zdanitelných příjmů ČSSZ.
VLÁDA. Vláda – předseda vlády (premiér) - místopředsedové - ministři Vláda České republiky  je vrcholný orgán výkonné moci  vláda je jmenována vždy.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
BLEP061p Řízení ekonom. a právo
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Organizace a řízení logistiky
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Příprava občanů k obraně státu …
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Správa sociálního zabezpečení
Transkript prezentace:

Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány

Tisková konference, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky Radek ŠMERDA náměstek ministryně obrany - ředitel Kanceláře MO plk. Václav JANOUŠEK ředitel Vojenských lázeňských a rekreačních zařízení, p.o. Milan GOL ředitel sekce personální MO brig. gen. v.v. Miloslav MASOPUST Československá obec legionářská Účast:

Tisková konference, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky Resort MO a péče o válečné veterány  MO V. Parkanová vydala úkolový list ke zkvalitnění péče o veterány 2. světové války  Byl vytvořen pracovní tým pod vedením poradce ministryně obrany, který koordinuje všechny aktivity k válečným veteránům

Tisková konference, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky Podle § 3 zákona č. 170/2002 Sb., o válečných veteránech, je válečným veteránem:  občan České republiky, který byl účastníkem národního boje za osvobození v letech 1939 až 1945 a je nositelem osvědčení podle § 1 odst. 1 písm. d), e) nebo f) zákona č. 255/1946 Sb., o příslušnících československé armády v zahraničí a o některých jiných účastnících národního boje za osvobození, ve znění pozdějších předpisů;  občan České republiky, který nepřetržitě alespoň po dobu 30 kalendářních dnů jako příslušník armády konal službu v místě ozbrojeného konfliktu nebo službu v mírových operacích podle rozhodnutí mezinárodní organizace, jíž je Česká republika členem Kdo je válečný veterán

Tisková konference, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky  Příspěvek na lázeňskou péči a rekreační pobyty  Prostředky z dotační politiky Ministerstva obrany  Příspěvek na péči podle zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách Náležitosti válečných veteránů

Tisková konference, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky  Problémem je nedostatečná informovanost o výhodách, které mohou veteráni využívat Příklad: Válečný veterán z Prahy 10 nevěděl o možnosti čerpání příspěvků na lázeňskou péči a rekreaci ani o existenci domovů péče o válečné veterány; další válečný veterán z Karlových Varů se zdravotními problémy nevěděl o existenci Domova péče o válečné veterány v místě bydliště. Proč nová opatření?

Tisková konference, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky  Dne 1. srpna 2007 zahájí činnost bezplatná telefonní informační linka pro válečné veterány  Ke stejnému dni zahájí činnost terénní pracovníci u jednotlivých krajských vojenských velitelství Novinky v informovanosti válečných veteránů

Tisková konference, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky Úkol bezplatné informační linky: usnadnit válečným veteránům přístup k informacím o možnostech, které jim poskytuje stávající legislativa ČR ke zkvalitnění jejich života v oblasti sociální péče  Číslo bezplatné telefonní linky: zkušební provoz je zahájen 24. července oficiální spuštění 1. srpna 2007 Výjimečnost linky: neposkytuje pouze informace, ale zároveň upozorní terénního pracovníka na potřeby válečného veterána Bezplatná informační linka

Tisková konference, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky Infolinka pro veterány

Tisková konference, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky Kompetence terénních pracovníků: řeší poradenstvím sociálně-právní a sociálně zdravotní problémy vedou přehled o válečných veteránech řeší sociálně-právní nebo sociálně zdravotní problémy poskytují informace o zvýhodněních, které mohou být veteránům poskytovány v oblasti sociálního zabezpečení a sociálních služeb udržují kontakt s orgány státní správy a samosprávy a poskytovateli zdravotní péče a sociálních služeb spolupracují s občanskými sdruženími sdružujícími válečné veterány organizují a zabezpečují jejich účast v osvětě mladé generace Institut terénního pracovníka

Tisková konference, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky  Počty pracovníků: Celkem do 70 osob v celé České republice Od 2 do 7 osob na každém krajském vojenském velitelství (záleží na počtu veteránů v kraji)  Kvalifikační předpoklady: vojenský důchodce a válečný veterán organizační schopnosti asertivní chování  Řízení terénních pracovníků: ředitelé KVV (přímý kontakt na odbor mimoresortní spolupráce sekce personální MO a na VLRZ) Počty a předpoklady

Tisková konference, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky Ministryně obrany Vlasta PARKANOVÁ: „Kroky na podporu veteránů musí přijít okamžitě, jinak nemají smysl.“

Tisková konference, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky Dotazy