Zvětšování řádků a Rozšiřování sloupců

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Práce s okny.
Advertisements

Speciální Jednotka Armády České republiky
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE. ikony aplikací (programů) složka soubor pracovní plocha hlavní panel nabídka STARTspuštěné aplikace oznamovací oblast.
Výuka Excelu: posloupnosti Co to vlastně jsou posloupnosti? Jednoduše řečeno posloupnosti jsou jakési ulehčeni od zbytečné práce a unavené ruky Existuje.
Jak vytvořit složku. Menu Pokud chceme vytvořit složku, máme 2 způsoby. První způsob : Druhý způsob : Krok 1 Krok 2 Krok 3.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Povrch České republiky
Dnes učím já....
Burzovní graf Vytvořte burzovní graf, ve kterém se uvádí objem obchodované akcie, maximální a minimální cena, konečná cena.
Letní olympijské hry v Číně
KAPALINY.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Excel ´97 Co je to program „Excel“? součást skupiny programů Microsoft Office, tabulkový procesor vhodný pro tvorbu: tabulek, výpočtů, seznamů, posloupností.
- Označování buněk - Jedna buňka Řádek a sloupec Více buněk Všechny buňky.
Práce se vzorci Ilona Woznicová, 4. B1. ÚKOL Vytvořte tabulku mezd za březen použijte údaje ve vzorové tabulce.
TRANSPOZICE TABULEK Zadání úkolu: Převeďte řádky buněk v tabulce na sloupce a naopak, tzn. otočte tabulku o 90 stupňů.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Propojování tabulek Vytvořte tabulku obsahující součty a průměry dávek státní podpory z let 1996 – 2000.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Práce s řadami. Krok 1:Vytvořte vlastní řadu n V menu Nástroje klikněte na možnosti, otevře se dialogové okno možnosti. n Vyberte složku seznamy a pak.
Úprava řádků sloupců a listů Nejprve si musíme otevřít Excel např. přes START/PROGRAMY/MICROSOFT EXCEL. Vytvořila jsem si tabulku pro strukturu mezd zaměstnanců.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Ikonu Excel najdete na své ploše Jestli ji tam nemáte, tak nejeďte na Start.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Žákovská knížka Základní škola Osečná.
Pracovní prostředí počítače
Formát buněk. Obsah: Zarovnání Písmo Číslo Test Test (jak jste poslouchali)
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Historie. aspoň něco málo…. Město je písemně doloženo poprvé v roce vzniklo spojením N N N N N ěěěě mmmm cccc iiii postaveného.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: ICT2/1/3/15.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_24_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Úpravy dat v tabulce WinBase Upravování a přidávání dat do tabulky.
START Ahoj děti! Chtěly byste se dozvědět něco víc o podstatných jménech? Pokud ano, tak klikněte na START.
TECHNOLOGICKÉ VLASTNOSTI MIKROBIOLOG. VLASTNOSTI
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Quelle terre promise! Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Číselné formáty.
Itálie Zdeněk Fišr, Petr Pištělka, Jakub Rachač a Lukáš Veinar 7.A.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Zalomit text do dalšího sloupce
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Pracovní prostředí počítače
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková
Informatika – Práce s grafy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Zvětšování řádků a Rozšiřování sloupců Microsoft EXCEL Zvětšování řádků a Rozšiřování sloupců

Řádky a sloupce Spuštění MS Excelu Řádky Sloupce Jak řádky tak sloupce mají tři možnosti jak zvětšit a rozšířit řádky, sloupce. Spuštění MS Excelu Řádky Sloupce

Spuštění MS Excelu Pokuď nemáte ikonu na ploše tak podle následujícího postupu, spustíte MS Excel. 2. Krok v nabídce Start klikněte na tlačítko Všechny programy 3. Krok poté najděte v nabídce ikonku MS Excel 1. Krok Klikněte na tlačítko Start

Řádky 1. postup Namíříme myší na řádek až se nám objeví takový ukazatel a tím potáhnete podle toho, jak chcete, aby ten řádek vypadal, ale tento postup je velice nepřesný. Výsledek

2. Krok Jak se vám objeví tabulka, tak potom klikněte na Výška řádku Řádky 2. postup 1. Krok Klikněte pravým tlačítkem myši na řádek = objeví se vám tabulka 3.Krok Objevila se taková tabulka. Do kolonky zadáte výšku a zmáčknete OK 4. Krok Hotovo 2. Krok Jak se vám objeví tabulka, tak potom klikněte na Výška řádku

Řádky 3. postup 3. Krok poté co se vám otevře okno tak klikněte na Výška 1. Krok Klikněte v horní liště na tlačítko Formát 2. Krok zobrazí se vám tabulka kde klikněte na Řádek 4. Krok Objevila se vám tabulka, kde zadáte výšku a poté OK

Sloupce 1. postup Tento postup je skoro stejný, jak u řádků, ale místo takového ukazatele zde bude takový . Hotovo

Sloupce 2. postup 1. Krok Klikneme pravým tlačítkem myši na označení sloupce 3. Krok Objevilo se nám okno, kde zadáme šířku a poté OK 2. Krok Jak se nám objeví tabulka klikneme na Šířka sloupce

Sloupce 3. postup 3. Krok Poté klikneme na Šířka 1. Krok V horní liště klikneme na Formát 2. Krok Poté klikneme na Sloupec 4. Krok Opět zadáme šířku a poté OK.

Tuto prezentaci pro vás připravili: Microsoft Excel Doufáme, že se vám prezentace líbila a že jste se něco přiučili. Tuto prezentaci pro vás připravili: Pavel Hulva Petr Pospíšil