Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství DOPADY DIREKTIVY SEVESO III NA KOMUNIKACI S OBYVATELSTVEM JAKUB ŘEHÁČEK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v krizovém řízení a spolupráce s odborníky
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Zákon o obětech trestné činnosti Tisková konference
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Aarhuská úmluva a požadavky na účast veřejnosti Zuzana Drhová, Zelený kruh.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Ochrana kritické infrastruktury
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Koncepce environmentální bezpečnosti
Portál Plk. Ing. Vilém Adamec, Ph.D. MV - generální ředitelství HZS ČR.
Celní správa České republiky
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Management a rozvoj obcí
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství SYNERGIE v přístupu k rozvoji venkova Představení projektu a vybrané poznatky Seminář Venkov 2009 – 5.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Operační program lidské zdroje a zaměstnanost 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Účast veřejnosti na veřejné správě 17. února 2010.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
SMĚRNICE MINISTERSTVA VNITRA a POMŮCKA KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ k vedení evidence údajů o přechodných změnách pobytu osob a evidence údajů o přechodných změnách.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Prevence závažných havárií Ing. Libuše Sedláková 2006.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Město Valašské Meziříčí Spolupráce se zahraničím.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
„Policejní reforma dostala zelenou!“
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Program bezpečnostního výzkumu České republiky
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Transkript prezentace:

Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství DOPADY DIREKTIVY SEVESO III NA KOMUNIKACI S OBYVATELSTVEM JAKUB ŘEHÁČEK BARBORA BAUDIŠOVÁ

KOMUNIKACE O RIZICÍCH Praktická disciplína založená na vědeckých základech Definice: „Jakákoliv smysluplná výměna informací ohledně zdraví a environmentálních rizik mezi zainteresovanými stranami“ (Covello, 2004) NEJEDNÁ se o krizovou komunikaci Základní součást systému řízení (správy) rizik

KOMUNIKACE O RIZICÍCH

POTŘEBNOST KOMUNIKACE Havárie (Entschede, Toulouse, Bhopal, atd.) Morální povinnost – Lidská důstojnost, život a zdraví jako základní práva člověka (v demokratické společnosti) Zásada udržitelného rozvoje: – Dostatečně poučená společnost Legislativní povinnost – Nadnárodní (SEVESO), Národní (59/2006 Sb.)

SOUČASNÝ STAV KOMUNIKACE Je pouze jednostranná Dostatečně neoslovuje cílovou skupinu Obsah i forma vykazují v některých případech závažné nedostatky Způsob komunikace je nejednotný Není komunikováno o rizicích v širším kontextu Nedostatečné zapojení ostatních aktérů

TRENDY V RÁMCI SMĚRNICE SEVESO III Participativní (spolupracující) pojetí Projednávání s veřejností Účast na rozhodování Snazší dostupnost informací Pokročilé nástroje pro efektivní komunikaci (besedy s občany, expertní panely, apod.)

PŘEDPOKLÁDANÉ CESTY ZMĚNY Posílení role obce (obce s rozšířenou působností) v procesu komunikace o rizicích Aktivnější zapojení provozovatelů zdrojů rizik do procesu komunikace o rizicích Implementace dalších forem informování obyvatelstva Zajištění trvalého přístupu k aktualizovaným informacím Optimalizace formy a obsahu poskytovaných informací

NÁZEV: Zefektivnění komunikace o rizicích pro zvýšení bezpečnosti obyvatel v rámci novelizace zákona o prevenci závažných havárií. SPOLUŘEŠITELSKÁ INSTITUCE OBDOBÍ ŘEŠENÍ: Ministerstvo vnitra Generální ředitelství HZS ČR Institut ochrany obyvatelstva PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU

FORMY PRÁCE A SPOLUPRÁCE SPOLUPRÁCE S VĚDECKÝMI PRACOVIŠTI SPOLUPRÁCE S PRAXÍ Krajští úředníci, provozovateli, neziskové organizace

DĚKUJEME ZA POZORNOST