 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P r o s t ě j o v v datech Olomoucký kraj obyvatel
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Prostředí pro projekt spolufinancovaný ze SF EU Ing. Zdeněk Chaluš, CSc.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vlastní hodnocení školy
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Propojování metod kvality ve Zdravém městě Kopřivnice Propojení metod kvality.
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jarmila Mravcová Cesta časem k Úřadu 21. století Národní konference kvality ve veřejné správě Brno 19. – 21. únor 2013.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Modernizační trendy v řízení ve veřejné správě
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Zavedení systému řízení pracovního výkonu provázaného do systému odměňování a vzdělávání zaměstnanců ministerstva, rozvoj manažerských dovedností Dodavatel:
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Měkké projekty a obce, případová studie 01 MEPCO – Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha 6 Projekt je spolufinancován.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
MARKETINGOVÝ MIX.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
Vzdělávací politika.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Výsledky benchmarkingových analýz v rámci zakázky „Zpracování strategie a funkčních strategií úřadu města“ v rámci projektu „MÚ Nový Bydžov – úřad pro.
V EŘEJNÁ EKONOMIKA 1 Contracting veřejných služeb 1.
NKK Praha CAF-Externí zpětná vazba ověření efektivního fungování úřadu Mgr.Stanislav Loskot, MBA Mgr.Stanislav Loskot, MBA AQE advisors a.s.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Národní cena ČR za jakost 2006 Pavel Ryšánek – listopad 2005.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Regionální politika EU v období
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Transkript prezentace:

 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost požadovala snížení daní (což by však při zachování vyrovnaného státního rozpočtu znamenalo snížení veřejných výdajů), současně však zachování vysoké životní úrovně a nezměněné dostupnosti veřejných služeb.

 Contracting  CAF  Benchmarking

 zaměření na kvalitu statků, výkonnost a účinnost poskytování veřejných statků a prohlubování spolupráce se soukromým sektorem KOOPERACE

 V praxi to znamená, že část statků, které byly doposud zajišťovány veřejným sektorem, budou nově zajišťovány sektorem soukromým na základě uzavřené smlouvy mezi orgánem veřejné správy příslušnou soukromou organizací

 stejně kvalitní či dokonce kvalitnější statky poskytovány za nižší cenu  mezinárodní studie ukazují, že veřejný sektor může ušetřit až 20 % nákladů

 USA 20 %  Velká Británie 20 %  Austrálie %  Švédsko %  Island % a  Dánsko %

 jednotlivé organizace veřejného sektoru uzavírají dohody mezi sebou

 Common Assessment Framework - česky Společný hodnotící rámec  hodnocení organizací veřejné správy právě za účelem zvýšit kvalitu poskytovaných veřejných služeb  Sebehodnocení - organizace identifikují své silné a slabé stránky

 vedení a řízení,  strategie a plánování,  management lidských zdrojů,  partnerství a zdroje,  management procesů a změn  klienti/občané,  zaměstnanci,  společnost,  klíčové výsledky činností a výkonnost

 Model CAF je v ČR v současnosti, díky projektům financovaným z Národní politiky podpory jakosti, Evropského sociálního fondu či státního rozpočtu, aplikován ve více jak 75 organizacích veřejného sektoru.

 měření a analýza procesů a výkonů organizací, jejich následné porovnání a zlepšení na základě principu učení se od druhých

 V ČR byl v roce 2003 zahájen projekt „Benchmarking v oblasti rozšířené působnosti obcí 3. typu“.  Tento česko-kanadský projekt Vzdělávacího centra pro veřejnou správu ČR si klade za cíl analyzovat současný výkon přenesených kompetencí státní správy, získaná data vzájemně porovnat a nalézt nejlepší řešení a následně identifikovat příležitosti úřadů ke zlepšení práce a kvality poskytovaných veřejných služeb

 Tato metoda vznikla pro potřeby soukromého sektoru, ale své uplatnění nalezla i v sektoru veřejném.  Někde je dokonce jeho aplikace pro subjekty veřejné správy povinná (např. Velká Británie, Kanada)