Organizace chránící přírodu a životní prostředí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Advertisements

Národní platforma na podporu udržitelného rozvoje
Organizace ochrany přírody v ČR
Bezpečně do školy aneb Děti mění svět. Kde získat další prostředky? Například: grantový program Nadace Partnerství Na zelenou grantový program Nadace.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING X. Environmentální informační systémy.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Znečišťování ovzduší Karel Severa.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Společenská odpovědnost organizací
Zdravá škola.
Chaloupky o.p.s. Štoky,
Ing. Silvia Aguilar Bobadilla Nástroje ekologické politiky.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Ochrana přírody v České republice ochrana vod ochrana ovzduší ochrana rostlin.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Obor : Chemie Téma : Organická chemie Název : Ropa Zdroje a použité materiály : viz.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Roman Zajíc Ekologické organizace v České Republice.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Ekonomika životního prostředí
Výbory a pracovní skupiny
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

Organizace chránící přírodu a životní prostředí

Základní úkoly těchto organizací: prosazovat, hájit a uskutečňovat veřejný zájem na zdravém prostředí pro život a na ochraně přírody. usilují o legislativní změny, které povedou k ochraně zdraví všech lidí před znečištěním , nebo o snižování množství odpadu. pečují o některé nejvzácnější části přírody .  obhajují zájmy místních lidí a ochrany přírody v rozhodování o velkých stavbách či o nakládání se zelenými plochami a krajinou.  budují a provozují naučné stezky .  zajišťují ekologickou výchovu a vzdělávání . spolupracují s obcemi při zavádění ekologicky šetrných projektů .

Nejvýznamnější organizace a jejich zaměření: Český svaz ochránců přírody - největší nevládní organizací v České republice sdružující zájemce o ochranu přírody a životní prostředí. V současné době má téměř 10 000 členů. Síť ekologických poraden STEP - těžištěm činnosti je preventivní péče o životní prostředí a snaha o podporu spolupráce a komunikace mezi samosprávou, státní správou, vědeckým výzkumem, veřejností a podnikatelskou sférou. Nadace Partnerství - posláním nadace je podporovat ekologické projekty ve všech regionech České republiky. Za tímto účelem uděluje granty, organizuje stáže, školení a semináře a aktivně se zapojuje do ekologických projektů. Arnika - organizace usiluje o zlepšení stavu životního prostředí, které brání před znečišťováním, a chrání a obnovuje přírodní hodnoty ČR v evropském kontextu. Děti Země – posláním Dětí země je chránit přírodu a životní prostředí člověka a posilovat pouto mezi lidmi a krajinou. Soustřeďuje se na práci v regionech a na podporu těch, kteří chtějí hájit své životní prostředí.

Greenpeace CZ - mezinárodní ekologická organizace si klade za cíl chránit nenásilnými prostředky životní prostředí a nabízet řešení, která jsou klíčová pro naše zdraví a bezpečnou budoucnost. Hnutí Brontosaurus – hnutí se zabývá výchovou dětí a mladých lidí k takovému způsobu chování a jednání, který bude co možná nejšetrnější k životnímu prostředí. Hnutí Duha - hnutí navrhuje i prosazuje řešení, jež umožní omezit znečištění a produkci odpadů, snížit kontaminaci potravin i vody toxickými látkami, chránit přírodní bohatství, zachovat krajinný ráz a předejít riziku globálních změn klimatu. Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity, která se snaží šířit jak myšlenky souladu člověka s přírodou, tak princip trvalé udržitelnosti.

důležité je zachování nezávislosti a nestrannosti těchto organizací na státu, průmyslu i nátlakových skupinách.