Zahraniční obchod Vývozní operace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahraniční obchod Platební podmínky.
Advertisements

Zahraniční obchod Význam, formy a členění.
ZÁSADY TVORBY CEN U VÝVOZNÍCH A DOVOZNÍCH OPERACÍ
Zahraniční obchod Dodací podmínky.
Záznam o praxi vykonávané od do Vypracovala : Monika Veselská.
Smlouvy kupní smlouva, smlouva o smlouvě budoucí, předkupní právo, smlouva o dílo, mandátní smlouva Mgr. Petra Malaníková.
VYŘIZOVÁNÍ OBJEDNÁVEK
Opakování k maturitě.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01A22 AutorIng. Helena Svršková Období vytvořeníŘíjen 2012.
Spotřebitel a jeho práva
Komunikace a stimulování prodeje
Materiál slouží při výuce učiva „SMLOUVY“. Kupní smlouva.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Tato prezentace byla vytvořena
Struktura obchodní smlouvy Vypracovali: Jana Polednová Ondřej Tvrdoň.
Zahraniční obchod II. Dovozní a vývozní operace
Celnictví Celní řízení.
Vyřizování objednávek (objednávkový cyklus, formy objednávek)
Výpočet celní hodnoty, cla a daní
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Prodej mimo ČR.
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 3 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Zahraniční obchod Dovozní operace. Dovozní operace jsou všechny potřebné činnosti, které dovozu předcházejí a s dovozem souvisejí. Dovozní operace jsou.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
POVINNOSTI STRAN SMLOUVY PRÁVO MEZINÁRODNÍHO OBCHODU.
DOKUMENTÁRNÍ AKREDITIV
VRÁCENÍ /REFUNDACE/ CLA
Odbyt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Autor: Ing.Holenda Jiří
Obchodní závazkové vztahy
Teorie propagace 5 základních forem propagace
Petr Štoček, SPZ, part 31 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 1 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Struktura obchodní smlouvy
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Praha 28. dubna 2015 Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů Mgr. Michael Maxa Česká obchodní inspekce.
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
Zahraniční obchod III. Dodací a platební podmínky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického.
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46a a 49 – 50 ZDPH (opravy), Daňové.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží nebo.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 3 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46a a 49 – 50 ZDPH (opravy), Daňové.
Koupě. Kupní smlouva Kupní smlouvou se: prodávající zavazuje, že: kupujícímu odevzdá věc, která je předmětem koupě, a umožní mu nabýt vlastnické právo.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Smlouvy podle obchodního zákoníku Zpracoval Ing. Jan Weiser.
Obchodní smlouva. Vymezení obchodní smlouvy písemnost, ve které si dodavatel a odběratel zavazují k určitým povinnostem a získávají také určitá práva.
E- SHOP WWW. FASHIONAVENUE. CZ Vypracovala: Javůrková Karolína Vaňoučková Romana EP2.
Uzavírání smluv v zahraničním obchodě. Smlouvy v zahraničním obchodě základ každého obchodního styku, právní úprava: Obchodní zákoník, Občanský zákoník,
Zahraniční obchod Vývozní operace. Obsah výkladu 1. Vývozní operace 2. Příprava vývozní operace 1. Průzkum trhu 2. Získávání zákazníků 3. Předběžná kalkulace.
Zásobování prodejny Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu 1.Požadavky na zásobování prodejen 2.Dodavatele 3.Dodavatelsko-odběratelské vztahy 4.Rozdělení.
Pojem Veškeré činnosti související s přesunem hotových výrobků a služeb od výrobce ke spotřebiteli Z hlediska času se jedná o poslední činnosti podniku.
Zásoby Kateřina Pinkasová. Zásoby  jsou hospodářské prostředky, představují suroviny, materiály, součástky, polotovary, moduly, hotové výrobky  Jednorázově.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Struktura obchodní faktury
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Tržní mechanismus Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
DODACÍ A PLATEBNÍ PODMÍNKA
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 3 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
E-shop Vypracovala: Javůrková Karolína Vaňoučková Romana EP2.
Autor: Ing. Sikorová Renata
Ekonomika Clo a celní politika 4. Ing. Miroslava Farmačková
Zahraniční obchod Dovozní operace.
E-shop Vypracovala: Javůrková Karolína Vaňoučková Romana EP2.
Transkript prezentace:

Zahraniční obchod Vývozní operace

Vývozní operace jsou všechny potřebné činnosti, které vývozu předcházejí a s vývozem souvisejí.

Příprava vývozní operace Při přípravě vývozní operace rozlišujeme několik dílčích etap: Průzkum trhu Získávání zákazníků Předběžná kalkulace Vytvoření nabídky

Průzkum trhu Průzkum trhu v zahraničním obchodě: TERITORIÁLNÍ – firmy získávají informace o daném státě z hlediska výrobků, které zde chtějí prodat. KOMODITNÍ A TECHNICKÝ – firmy získávají informace o zboží a jeho spotřebitelích. Technický průzkum se provádí pouze u určitých druhů výrobků (např. strojírenské výrobky) a vyhodnocují se zde technické parametry vyvážených a dovážených výrobků. CENOVÝ – navazuje na předchozí průzkumy a jeho cílem je získat informace o cenách konkurenčních výrobků. Tyto informace jsou důležité pro vytvoření vlastní cenové politiky.

Získávání zákazníků (Akvizice) Jsou to činnosti vykonávané za účelem získání trhu a zvýšení odbytu našich výrobků. AKVIZICE PŘÍMÁ – zahrnuje přímé navazování kontaktů s potencionálními zákazníky prostřednictvím zasílání akvizičních dopisů a osobních návštěv. AKVIZICE NEPŘÍMÁ – zahrnuje např. tyto činnosti: rozšiřování prospektů, katalogů, informačních letáků, inzerce v tisku, televizi, pořádání veletrhů a výstav.

Předběžná kalkulace Předběžnou kalkulací zjišťujeme předběžně cenu výrobku, podklady získáváme jednak z cen na zahraničním trhu (v různých zemích může mít náš výrobek různou cenu) a jednak z nákladů a zisku podniku.

Realizace vývozní operace Realizace vývozní operace se skládá z těchto etap: Sepsání kupní smlouvy Doručení dokladů a zboží Fakturace Obdržení platby Výsledná kalkulace

Sepsání kupní smlouvy Kupní smlouva (kontrakt) je právně závazná úmluva, ve které se prodávající zavazuje odevzdat kupujícímu předmět koupě, předat mu doklady a převést vlastnická práva, a kupující se zavazuje předmět koupě odebrat a uhradit kupní cenu.

Náležitosti kupní smlouvy: K podstatným částem kupní smlouvy patří: učení stran kupní smlouvy, prodávajícího a kupujícího, určení obchodovaného zboží, určení kupní ceny. Obvyklé náležitosti kupní smlouvy: dodací lhůta, dodací podmínka (parita), platební podmínka, způsob přepravy, sjednání záruk za dodané zboží včetně záručních lhůt, další ustanovení (např. slevy, pojištění, forma řešení sporů, sankce při neplnění).

Doručení zboží a dokladů Nejpoužívanější doklady v zahraničním obchodě: Balící list, Přepravní doklady (např. CIM mezinárodní železniční nákladní list, CMR mezinárodní silniční nákladní list, konosament u námořní dopravy, letecký nákladní list, poštovní průvodka atd.) Osvědčení o původu zboží, Osvědčení o jakosti – potvrzuje, že jakost zboží odpovídá požadovaným normám,

Osvědčení veterinární, zdravotní, o desinfekci, Doklady o pojištění, Faktury, Jednotný správní doklad – doklad pro celní řízení při obchodech s neelejskými státy EU, Sdělení o daňovém identifikačním číslu – plátce DPH má povinnost sdělit své identifikační číslo při prodeji plátci DPH v členském státě EU.

Obdržení platby Obdržení platby následuje po vyfakturování prodávaného zboží a odeslání faktury kupujícímu. Pro uzavření obchodního případu je rozhodující zaplacení faktury kupujícím.

Výsledná kalkulace Postup při výpočtu výsledné kalkulace je obdobný jako u předběžné kalkulace, rozdíl je v tom, že se při výpočtu používají skutečně vynaložené náklady a zjišťuje se skutečný výsledek hospodaření z realizace obchodního případu, podklady pro výpočet se získávají v účetnictví.