ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “ 5. října 2006 Olomouc Tento projekt je spolufinancován.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Představení zajímavých projektů OPVK
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Analytická fáze projektu.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Systémové začlenění projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov:
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
TEZE KOREFERÁTU NA ZÁVĚREČNÉ KONFERENCI PROJEKTU V.I.P. INOVACE – ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Realizátor projektu: BIC Brno,s.r.o. Vedoucí týmu vědecko- pedagogických.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Ing. Stanislava Správková
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
Setkání kariérových poradců
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “ 5. října 2006 Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Střední škola zemědělská Olomouc Agentura EPICO, s.r.o.

Kdo jsme? Střední škola zemědělská Olomouc, příspěvková organizace zřízená Olomouckým krajem Střední škola zemědělská Olomouc, příspěvková organizace zřízená Olomouckým krajem jejímž účelem je jejímž účelem je výchova a vzdělávání výchova a vzdělávání odborný výcvik odborný výcvik distanční vzdělávání distanční vzdělávání Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Kdo je naším partnerem? Agentura EPICO, s.r.o. vznikla v roce 2003 Agentura EPICO, s.r.o. vznikla v roce 2003 specializuje se na oblast strategického plánování a rozvoje, především (ale nejen) specializuje se na oblast strategického plánování a rozvoje, především (ale nejen) v podnikatelském sektoru v podnikatelském sektoru realizovalo asi 40 projektů podpořených z fondů ČR a EU realizovalo asi 40 projektů podpořených z fondů ČR a EU Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Co nás vedlo k projektu? Podněty projektu. Tři základní kameny Tři základní kameny - současná situace v zemědělství na Olomoucku - situace současného zemědělského školství - problematika současného venkova Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Podněty projektu. Zemědělství Zemědělství - význam a úloha zemědělství v současné společnosti - problematika zpracování a odbytu zemědělské produkce - ekologické aspekty – vliv zemědělství na životní prostředí (positiva a negativa) - kvalita personálního zajištění zemědělské výroby - technologická úroveň českého zemědělství v EU Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Podněty projektu. Školství Školství - odraz krize zemědělství na atraktivnost zemědělských oborů - demografický vývoj společnosti a jeho odraz ve školství - uplatnění absolventů zemědělských škol na trhu práce Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Podněty projektu. Školství Školství - spojitost zemědělského školství a venkova - úzká souvislost zemědělského školství a výchovy mládeže ve vztahu k přírodě a ekologii - vliv na širokou veřejnost z hlediska vnímání a vytváření hodnot venkova Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Podněty projektu. Venkov Venkov - zaostávání venkova za městem - funkce venkova v současné společnosti - expanze městské populace na blízký venkov a její vliv na tvář tradičního venkova - občanská vybavenost zvláště vzdálenějších obcí - pracovní příležitosti na venkově Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Proč potřebujeme projekt? Přínosy projektu: vytvoření vhodného prostředí pro vzdělávání pedagogů s důrazem na praktické poznatky a zkušenosti uplatnitelné při rozvoji kraje vytvoření vhodného prostředí pro vzdělávání pedagogů s důrazem na praktické poznatky a zkušenosti uplatnitelné při rozvoji kraje posílení profesního rozvoje vědomostí pedagogů s orientací na rozvoj multifunkčního venkova aktivace cílových skupin v zájmu dalšího rozvoje venkova v návaznosti na novou politiku EU opřenou o princip trvale udržitelného rozvoje Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Proč potřebujeme projekt? Přínosy projektu: posílení dynamiky vzdělávání s důrazem na kumulaci a výměnu informací ve sledovaných oblastech posílení konkurenceschopnosti středních škol na trhu vzdělávání v návaznosti na profil absolventa Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Jaké jsou cílové skupiny projektu? pedagogové naší školy pedagogové naší školy pedagogičtí pracovníci vzdělávacích institucí pedagogičtí pracovníci vzdělávacích institucí metodičtí a řídící pracovníci škol a institucí vzdělávání dospělých metodičtí a řídící pracovníci škol a institucí vzdělávání dospělých Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Jaké jsou cíle projektu ? Hlavním cílem projektu je nalézt vhodná systémová řešení pro tok informací využitelných při rozvoji venkova a zemědělství Hlavním cílem projektu je nalézt vhodná systémová řešení pro tok informací využitelných při rozvoji venkova a zemědělství –vstupní tok informací - získat zkušenosti u kompetentních odborníků a zahraničních institucí, a přenést je do ČR –zpracování – získané informace modifikovat na konkrétní místní podmínky –výstupní tok informací – šířit zpracované informace prostřednictvím pedagogů mezi odbornou i širokou veřejnost Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Jaké jsou cíle projektu ? vybudovat zázemí pro vzdělávání pedagogických pracovníků vybudovat zázemí pro vzdělávání pedagogických pracovníků zřídit nové moduly výuky s využitím mezioborové součinnosti, součinnosti sektorů věda – výzkum - praxe zřídit nové moduly výuky s využitím mezioborové součinnosti, součinnosti sektorů věda – výzkum - praxe připravit základ pro další rozvoj vzdělávání připravit základ pro další rozvoj vzdělávání Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Jak budeme postupovat? Realizace projektu 1. Přípravná fáze 1. Přípravná fáze 2. Vzdělávací a analytická fáze 2. Vzdělávací a analytická fáze 3. Tvorba nových vzdělávacích modulů 3. Tvorba nových vzdělávacích modulů 4. Zhodnocení a ukončení projektu 4. Zhodnocení a ukončení projektu Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

1. Přípravná fáze: Sestavení pracovních týmů: Sestavení pracovních týmů: –Realizační tým –Implementační tým Vybudování logistického zázemí Vybudování logistického zázemí Zajištění publicity projektu Zajištění publicity projektu Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

2. Vzdělávací a analytická fáze Rozbor politiky EU a výchozích globálních principů Rozbor politiky EU a výchozích globálních principů Analýza potřeb současného středního školství s vazbou na rozvoj venkova a zemědělství Analýza potřeb současného středního školství s vazbou na rozvoj venkova a zemědělství Průzkum potřeb trhu práce a požadavků na profil absolventa zemědělské školy Průzkum potřeb trhu práce a požadavků na profil absolventa zemědělské školy Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

2. Vzdělávací a analytická fáze Realizace školení pro implementační tým a pracovníky zapojené do realizace projektu, kde získají ucelený přehled o EU, jejich strukturálních fondech a které orgány EU a ČR budou participovat na rozvoji venkova a zemědělství Realizace školení pro implementační tým a pracovníky zapojené do realizace projektu, kde získají ucelený přehled o EU, jejich strukturálních fondech a které orgány EU a ČR budou participovat na rozvoji venkova a zemědělství Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

3. Tvorba vzdělávacích modulů  Zpracování návrhů na nové výukové moduly  Zpracování obsahové náplně výukových modulů  Praktické ověření vytvořených modulů na pilotní skupině Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

4. Zhodnocení a ukončení projektu  projekt, jehož doba trvání je 21 měsíců, bude ukončen  projekt, jehož doba trvání je 21 měsíců, bude ukončen závěrečnou konferencí kde  vás seznámíme s výsledky projektu  představíme nové výukové moduly  stanovíme další směry vývoje, kterými by se měly ubírat naše navazující projekty Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Jaký je dopad projektu?  projekt odstartuje sérii navazujících projektů, jak naší školy, tak i dalších subjektů  projekt bude vytvářet systém výměny informací  tvorba vzorových vzdělávacích modulů Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Jaký je dopad projektu?  projekt je přenositelný na další vzdělávací subjekty  projekt odstartuje proces, založený na dialogu a spolupráci v oblastech:  školství a vzdělávání  zemědělství  trvale udržitelného rozvoje venkova  ochraně a tvorbě životního prostředí Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Kontaktní údaje Střední škola zemědělská Olomouc - Adresa: SŠZe Olomouc, U Hradiska 4, OLOMOUC - tel.: , fax: ové adresy: - web: Osoby a obsazení: Ing. Jaroslav Sauer – ředitel školy, Ing. Jaroslav Sauer – ředitel školy, Mgr. Zuzana Štrajtová – zástupkyně ředitele Mgr. Zuzana Štrajtová – zástupkyně ředitele RNDr. Tomáš Metz – zástupce ředitele RNDr. Tomáš Metz – zástupce ředitele Pavla Mücková – ekonom Pavla Mücková – ekonom Ing. Petr Sklenář - učitel Ing. Petr Sklenář - učitel Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Děkujeme Vám za pozornost Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR