Autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Autor: Pavel Černý Cíle ERC v ČR Možnosti spolupráce ekumenického hnutí v ČR.
Výroční zpráva o činnosti sekretariátu ERC v roce 2005
 Adventní probuzení v první polovině 19. století v USA  Již v roce 1844 existují skupiny křesťanů z různých církví, které spojovala hluboká.
Zpráva o činnosti sekretariátu za rok 2006 zpracovala: Jitka Klubalová, vedoucí tajemnice ERC.
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Evaluační dotazník Ekumenická rada církví v České republice 2006.
Mezinárodní politické organizace a seskupení
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Apoštolská církev Vyškov 10. výročí AC Vyškov Apoštolská církev Vyškov výročí AC Vyškov.
Mezinárodní integrace
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
Zpráva o činnosti SK RVŠ 19. zasedání předsednictva RVŠ, 18. září 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Historie a práce II. výboru v rámci Valného shromáždění OSN a Valného shromáždění Pražského modelu OSN.
Rektor Zdroj:
Kvalita a bezpečí pro naše pacienty – náš základní cíl Mezinárodní konference pořádána Svazem zdravotních pojišťoven ČR ve spolupráci s o Association Internationale.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Světové organizace.
Aby všichni jedno byli… Jan 17, 21
Vzdělávací soustava ČR
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
OMC Pracovní expertní skupina
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
21. října A.D. 2006P. Mgr. Martin Šmíd1 Formace trvalých jáhnů Diecéze ostravsko opavská Zpracováno podle dokumentu: ZÁKLADNÍ NORMY PRO FORMACI STÁLÝCH.
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Ekumenická rada církví v ČR ERC padesátiletá založena Zakládající církve: 1. Evanjelická církev a.v. (Ján Chabada) 2. Českobratrská evangelická.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Bílá kniha terciárního vzdělávání stav, otázky a postup RVŠ František Ježek Rada vysokých škol Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni.
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
Bratrská jednota baptistů
1 5. Valné shromáždění ERC v ČR Praha, CČSH, ThDr. Pavel Černý, Th.D. předseda ERC.
SEVEROATLANTICKÁ ALIANCE
Česká asociace adiktologů
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Evropský rozměr informačních služeb pro mládež …nejsme v tom sami!
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Obnova vozového parku v České republice
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. sněm RVŠ, 20. června 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
BRATRSTVO PRAVOSLAVNÉ MLÁDEŽE – ČESKO, SLOVENSKO.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Univerzitní křesťanské hnutí Národní modlitební týden 7. – 13. dubna 2008.
MODLEME SE K PÁNU ŽNĚ. PROSINEC ✤ z a pronásledované křesťany v Tádžikistánu ✤ za uprchlíky v České republice ✤ za rozvoj misie N. f. Nehemia.
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
ORGANIZACE ČK Fortis, sobota , Lelekovice
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
STÁLÝ ZDRAVOTNĚ HUMANITÁRNÍ PROGRAM MEDEVAC
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
PBSNPB2: Fundace: nadace a nadační fondy, (fondy), (obecně prospěšné společnosti), ústavy Organizace na pomezí: sociální družstva, církevní právnické.
Sociální práce TEĎ a TADY II
Mezinárodní vztahy prezentace č.1.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Severoatlantická aliance
Transkript prezentace:

autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR

autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR ERC v ČSSR založená 20. června 1955 ERC v ČR vzniká po rozpadu ČSFR roku 1993 ERC v ČR je registrovaná jako Svaz církví a náboženských společností podle zákona 3/2002 ode dne

autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR V současné době má 14 členských církví (11 s plným členstvím, 1 přidruženého člena, 2 pozorovatele) Věroučná báze ERC:  Ekumenická rada církví v České republice je společenstvím křesťanských církví, které vyznávají Pána Ježíše Krista jako Boha a Spasitele podle Písem Starého a Nového Zákona a usilují uskutečňovat své poslání společně ke slávě jednoho Boha, Otce i Syna i Ducha svatého.

autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Valné shromáždění Předsednictvo ERC Řídící výbor Sekretariát ERC řízený vedoucím tajemníkem Asistent/ka vedoucího tajemníka Komise ERC Organizační struktura ERC v ČR

autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR Komise ERC v ČR  Komise církev – stát  Komise pro výchovu a vzdělávání  Komise pro sdělovací prostředky  Komise pro duchovní službu ve zdravotnických zařízeních  Komise pro práci s Romy  Komise pro studium rekatolizace  Ekumenická humanitární komise  Komise žen  Teologická komise

autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR ERC v ČR  Ministerstvo kultury ČR  Ministerstvo obrany ČR  Policie ČR a Ministerstvo vnitra ČR  Vězeňská služba ČR a VDP  Spolupráce s náboženskými redakcemi ČRo a ČT  Spolupráce s ekologickou sekcí ČKA  Připomínkové místo pro MŠMT a MPSV  Spolupráce s MZd a Ministerstvem zahraničí ČR

autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR ERC v ČR a zahraniční organizace  Světová rada církví (SRC)  Konference evropských církví (KEC)  Action by churches together (ACT)  Ekumenické fórum evropských křesťanských žen  Evropská ekumenická rada mladých (EYCE)  Kontakty s ekumenickými radami sousedních států Slovensko Rakousko

autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR …a ostatní aktivity ERC v ČR  Týden za jednotu křesťanů  Ekumenická neděle (září)  Studijní dny  Publikační činnost (brožurky, knihy)  Informační portál (ČETK )  Kirchentag  …ekumenické grilování