Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Advertisements

EURES Evropské služby zaměstnanosti
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!
Základní informace o Tranzitní službě Přechod ze Školy do Práce.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
 Stanovení a upřesnění potřeby a to v množství, kvalitě i čase  Profil pracovního místa a profil personálu  Zmapování zdrojů uchazečů  Volba dokumentů.
Evropský sociální fond v ČR
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Integrationsfachdienst Integrační odborné vzdělávání Asistence při odborné přípravě.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Pracovní právo ES a změny v pracovně právních předpisech v ČR.
POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ISD Noordenkwartier: 2 příklady z praxe Podpora v nezaměstnanosti a poskytování pomoci při oddlužování Poskytování služeb zaměstnavatelům.
Integrationsfachdienst Job Coaching. Integrationsfachdienst Job Coaching (JC) je…  JobCoaching je službou se zásadně preventivním zaměřením, jejíž cílem.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Prostupné zaměstnávání Praha , Gabriela Melková.
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Společenská odpovědnost a školy
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
Transkript prezentace:

Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz

Představení : obecně prospěšná společnost v sociálně ekonomické sféře se zaměřením na trh práce cíl podnikatelské činnosti: tvorba a zprostředkování pracovních míst a míst na odbornou přípravu pro lidi se ztíženým přístupem na trh práce 11 oblastí podnikatelské činnosti (výroba & služby) 7 poradenských a kvalifikačních modulů odměňování na základě kolektivní smlouvy silná orientace na ekonomiku s cílem integrace znevýhodněných osob kombinované financování (stát, spolková země, služby zaměstnanosti) celkový rozpočet € 22 mil. (2012)

Společnost Wien Work zaměstnává cca. 600 osob, z toho: 160 zaměstnanců s postižením v pracovním poměru na dobu neurčitou 160 mladistvých v integračním programu odborného vzdělávání 25 zaměstnanců s postižením v pracovním poměru na dobu určitou 40 zaměstnanců, kteří byli předtím dlouhodobě bez práce 193 zaměstnanců bez postižení, z toho celá řada klíčových zaměstnanců a pracovníků v oblasti poradenství. Cca osob za rok využívá naši nabídku poradenských služeb a podpory.

Jobmanagement – cesta k pracovnímu místu Cíle: stát se pevným partnerem pro profesní integraci osob se ztíženým přístupem na trh práce jak pro komunální služby města Vídeň, tak pro státní a komunální orgány v celém Rakousku vybudovat dlouhodobé kooperační partnerské vztahy s podniky (poskytování personálu, kombinovaná odborná příprava, stáže, činnost pracovní agentury, projekty CSR – sociální odpovědnost podniků) vytvoření databáze klientů a firem v rámci jobmanagementu budování společných sítí a spolupráce s jinými organizacemi podporovaného zaměstnávání lobování pro osoby se ztíženým přístupem na trh práce orientace na vysokou úroveň kvality práce a služeb ve vztahu ke klientům a kooperačním partnerům

Jobmanagement – cesta k pracovnímu místu Úkoly: informace / podpora, nabídky na trhu práce vyjasnění životní a pracovní situace / case management profesní orientace / coaching trénování přijímacích pohovorů, příprava podkladů pro uchazeče o zaměstnání akvizice pracovních míst, míst k odborné přípravě a stáží zprostředkování / matching následná péče na pracovišti customer care / management stížností budování sítí senzibilizace

Jobmanagement – cesta k pracovnímu místu Projekty: integrační podnik – odborná příprava (IB-BV) sociálně ekonomický podnik gastronomie (SÖB) integrační profesní příprava on the job coaching mladých lidí pracovní asistence / věc státu pracovní asistence pro mladé lidi Financování: Státní správa soc.zabezpečení Sociální Vídeň Služby zaměstnanosti Smluvní kvóty účastníků a počtu zprostředkovaných případů

Arbeitsassistenz/Bundessache Pracovní asistence / věc státu Poradenství a doprovázení lidí s postižením na cestě k profesní integraci. Cíle: získání pracovního místa zajištění a zachování prac. místa poradenství pro podniky

Pracovní asistence / věc státu Celostátní informační platforma k tématu práce a zaměstnávání lidí s postižením. Cíle a úkoly: zaměstnávání lidí s postižením na úrovni spolkového státu zajištění pracovních míst zpracování inzerátů na pracovní místa koordinace: stát – služby podporovaného zaměstnávání – uchazeči o zaměstnání z celého Rakouska práce na základních otázkách

Faktory úspěchu metody – coaching, case management, přístupy supported employment, empowerment, diversity personál –postoj, angažovanost, vzdělávání, rámcové podmínky a motivace průběžný monitoring - zaměstnanci, čísla, know-how, kooperace, trh práce

Faktory úspěchu pracovat v rámci systému – poskytovatel dodací, ekonomika, systém klientů, projekty networking senzibilizace podniků příprava – následná péče orientace na vysokou kvalitu služeb – management stížností

Faktory úspěchu timing – nevzdávat to! velké ideje – malé krůčky tlak kvót vs. profesionální, angažovaná práce úspěch a neúspěch vs. zkušenosti odvaha ke spolupráci!