1 Analýza skupinové diskuse se ženami na rodičovské dovolené o slaďování rodinného a pracovního života Kateřina Cidlinská Národní kontaktní centrum – ženy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
Hlediska hodnocení při výzkumech veřejného mínění  A) Podle oblastí (stav/očekávání)  Životní prostředí  Školství  Životní úroveň  Zdravotnictví 
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Genderový audit v praxi
Analýza Centra ProEquality
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Zavedená společnost specializující se na služby v oblasti: Daňové poradenství Účetnictví Ekonomické poradenství Mzdy a personalistika
1. ČEŠI A ČEŠKY JESLE (NE) CHTĚJÍ? PhDr. Hana Hašková, PhD. Vědecká pracovnice Sociologického ústavu AV ČR.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Výzkum (pedagogického zhodnocení) volného času
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Modelové příjmové situace rodin s malými dětmi při vstupu pečujícího rodiče na trh práce Robert Jahoda VUPSV, v.v.i.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Program rovných příležitostí v České spořitelně Vera Budway-Strobach Program Manager, Diversitas.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem Sociologický výzkum – mnohopřípadová studie Martin Pobořil Daniel Topinka.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EQUAL / MOPPS Knihovnická dílna – Praha
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Centrum praktických a evaluačních studií
Návrh zákona o podpoře rodin s dětmi
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
SITUACE V PŘEDŠKOLNÍ PÉČI NA JIŽNÍ MORAVĚ SPOLEČNĚ, O. P. S. BRNO.
Podpora částečných úvazků?
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Širší ekonomické souvislosti rodinné politiky Daniel Münich.
Genderové aspekty rozvoje klastrů v ČR Ing. Markéta Novotná Praha.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
1 Hledisko OECD na rodičovskou péči Prezentace pro „Konferenci o rodičovské péči o děti a politice zaměstnanosti: Kolize nebo komplementarita?" Praha,
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
Nerovné odměňování žen a mužů – příčiny a současná situace v ČR Mgr. Veronika Šprincová.
IV. kongres Sítě mateřských center Máš se starat o dítě, aneb mají rodiče právo dělat v mateřském centru něco „jenom“ pro sebe?
Gender a (sociální) bydlení Linda Sokačová Platforma pro sociální bydlení Alternativa 50+, o.p.s.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
ZLATÝ PARTNER PARTNEŘI Děkujeme -Fondu pro neziskové organizace NROS - všem, kdo podpořili konferenci a realizaci knihy - hostkám a hostům konference.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Problémy personálního rozvoje a zaměstnávání žen
Způsoby slaďování rodinného a pracovního života v zahraničí
Slaďování pracovního a rodinného života podle dat VŠPS
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
Rodinná politika Libereckého kraje
Velká rodina z pohledu rodinné politiky aneb
Transkript prezentace:

1 Analýza skupinové diskuse se ženami na rodičovské dovolené o slaďování rodinného a pracovního života Kateřina Cidlinská Národní kontaktní centrum – ženy a věda Sociologický ústav Akademie věd ČR, v.v.i.

Cíl studie zjištění zkušeností pečujících osob se slaďovacími programy zjištění překážek návratu na trh práce a plnohodnotného působení v zaměstnání navržení řešení 2

3 Metodologie Cílová skupina: rodiče malých dětí, kteří mají za sebou několikaletou zkušenost s trhem práce a plánují se po skončení RD opět na trh práce vrátit Sběr dat: focus group (skupinová diskuse) proběhla v březnu 2011 byla zaznamenána na kameru a diktafon Hlavní linie diskuse: 1) Jak se Vám daří skloubit práci a rodinný život? 2) S jakými překážkami se setkáváte (jaké očekáváte) při slaďování práce a péče o děti Analýza dat: základní klíč kódování - co informantky považovaly za důležité a zajímavé (témata, která zaznívala nejčastěji a/nebo vzbuzovala nejsilnější reakce)

4 Metodologie Vzorek: 7 informantek z jednoho menšího českého města ve středočeském kraji, žen aktuálně na RD Věk dětí: méně než 1 rok – 6 let Vzdělání: vyučení bez maturity - VŠ Jelikož byla uskutečněna jen jedna diskuse se 7 informantkami, studie si nečiní nárok zobecňovat výstupy z její analýzy na celou českou populaci.

Metodologie Specifika vzorku významná pro analýzu: absence mužů absence žen s výraznějšími kariérními ambicemi, které by přikládaly péči o děti a profesnímu uplatnění stejnou důležitost žádná z informantek neměla osobní zkušenost se slaďovacími opatřeními (žádná se ještě nezkoušela vrátit po RD na trh práce → nezodpovězení otázky „Jak se vám daří slaďovat rodinný a pracovní život?“) ani jedna z informantek nebyla v tísnivé finanční situaci absence samoživitelek absence rozvedených žen (informantky spokojené ve svých manželstvích/partnerstvích) 5

Překážky návratu na trh práce Objektivní: Nedostatek možností hlídání dětí (předškolních i školních) Nepřipravenost českého trhu práce na pracující rodiče/matky (nedostatečná nabídka částečných úvazků) Nekoncepčnost státní rodinné politiky Negativní vztah zaměstnavatelů k ženám v produktivním věku a k matkám malých dětí „Nemocná společnost“ – negativní vztah celé společnosti k rodině a rodinným hodnotám

Překážky návratu na trh práce Subjektivní Slaďování – ženský problém Představa nezastupitelnosti mateřské péče Syndrom krkavčí matky Vnímání sebe sama jako nelukrativní zaměstnankyně Neinformovanost a bezradnost Pesimismus a pasivita

Co informantky považovaly za nejdůležitější Explicitní odpovědi na otázku „Co z toho, co tady zaznělo, bylo pro vás nejdůležitější?“ Sdílení problémů Děti jako jednoznačná priorita Nejživější téma péče o děti jinými osobami než matkami (X téma slaďování) Oponentní řízení projektu 2E080578

9 Řešení Návrhy informantek: Individuální - pomoc v rámci širší rodiny (babičky), v rámci sítě kamarádek - zapojování seniorů z blízkého okolí, kteří mají zájem o hlídání dětí Systémové Na straně státu - sladění koncepce rodičovských dovolených se systémem veřejné institucionální péče o předškolní děti a legislativy týkající se povinností zaměstnavatelů vůči rodičům - zvýhodnění zaměstnávání rodičů na nebo krátce po RD (finanční odměny pro zaměstnavatele, daňové úlevy) Na straně zaměstnavatelů - rozšíření nabídky částečných úvazků (hl. v regionech) - umožňování práce z domova, tam, kde je to z hlediska pracovní náplně možné - firemní školky Zahraniční dobrá praxe - Německo: programu párování seniorů a rodičů malých dětí - USA: firemní hlídání dětí Doporučení na základě výstupů analýzy diskuse: informační programy pro rodiče, kteří plánují návrat na trh práce po RD nebo již během RD rovnocenné zapojení obou rodičů do péče o dítě a domácnost (část RD nepřenositelná na matku)

Použité zdroje ČSÚ Zaostřeno na ženy a muže [cit ] Dudová, R Otcovství po rozchodu rodicovského páru. Praha: Sociologický ústav AV ČR. Eurostat K rozvodovosti. [cit ] ‚ Hendl, J Kvalitativní výzkum: základní metody a aplikace. Praha: Portál. Maříková, H „Trh práce a rodičovství.“ Pp in Heczková, L. et. al. Vztahy, jazyky, těla. Praha: Ermat Praha. Sainsbury, D „Women´s and men´s social rights: gendering dimensions of welfare states.“ Pp in Sainsbury, D. (ed.). Gendering welfare states. London: SAGE Publications. Šťastná, A Neúplné rodiny v České republice a ve vybraných evropských zemích. Praha: Výzkumný Ústav Práce A Sociálních Vecí, v.v.i. Winkler, C “Sweden´s child support guarantee and women´s economic independence.” Journal of Poverty, Vol. 5, No. 4: Winkler, C Single Mothers and the State: The Politics of Care in Sweden and the United States. Oxford: Rowman & Littlefield. 10

Děkuji za pozornost Oponentní řízení projektu 2E