Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČLENSKÁ SCHŮZE 2009 Plnění plánu činnosti sportivního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty za rok 2008.
Advertisements

Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc
Návrh komunitního plánu na rok
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Labyrintem pomoci Matěj Lejsal Domov Sue Ryder, o.p.s.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Regionální péče v Praze
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
11. prosince 2014 Třídní schůzka 4.C. › Zítra tj se žáci prvního stupně fotí na vánoční sadu fotografií s kalendářem. (250 Kč) › Pondělí
Prezentace pečovatelské služby
KTV Pržno Září Program KTV Informace k zahájení nového školního roku Informace k zahájení nového školního roku Naši oslavenci Naši oslavenci Co.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Rekondiční pobyt osob po cévní mozkové příhodě Skokovy 2.9. –
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
5. listopadu 2015 PhDr. Karla Boháčková. Představení organizace  Sociální služby pro seniory Olomouc, příspěvková organizace, se sídlem Zikova 618/14,
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
REMINISCENCE v Domově pro seniory Reynkova Havlíčkův Brod Bc. Martina Moravcová, DiS.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
DOMOV PRO SENIORY.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Terapeutická komunita v systému veřejného zdravotnictví Mgr. Gabriela Mahrová Libuše Antalová.
Denní stacionáře.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
SENIOR WORK Eva Smejkalová.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Sociálně terapeutické dílny
Gerontopsychologie v praxi
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Autor: Mgr. Radana Marelová
KALENDÁŘ.
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Transkript prezentace:

Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Jana Linhartová Manager zdravotních a sociálních služeb Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel: +420 244 029 111 www.sue-ryder.cz

„Bez druhých je život, láska a štěstí pouhou utopií. Jsme spolu navzájem propojeni tisíci vlákny. Jeden život závisí na druhém, žádný se bez druhého nemůže rozvinout.“ Bosman Phil

Přehled sociálních služeb Domova Sue Ryder Registrované sociální služby Domova Sue Ryder Osobní asistence - Vedoucí Osobní asistence, osobní asistenti Fyzioterapeut Sociální pracovník Denní stacionář - Vedoucí Denního stacionáře, ergoterapeut Sociální pracovník Tým rehabilitace Nutriční terapeut Domov pro seniory - Vedoucí Domova pro seniory, staniční sestry, zdravotní sestry, pečovatelé, sanitáři, pomocnice v kuchyňce Duchovní Skupinové aktivity Ergoterapeut Tým odborných lékařů Související služby Poradenství Půjčovna kompenzačních pomůcek

Domov pro seniory Sue Ryder v roce 2011 Snížení kapacity Domova pro seniory z 56 na 52 klientů (již nemáme čtyřlůžkové pokoje pro klienty, pouze 3 třílůžkové pokoje) Snížení počtu zaměstnanců ve směnách (denní služba – od 16 hod. na odd. přízemí i 1. patro o 1 pečovatele méně; noční služba - místo 2 sanitářů a 2 zdravotních sester v Dps– pouze 1 zdravotní sestra a 2 sanitáři) Pokračující práce na Nutričním standardu a Dietním systému (jídelní lístky na jídelnách, MUDr. Čermáková - nutriční lékař navštěvuje DSR, stravovací komise klientů, rozšíření výběru diet včetně individuálních diet)

Domov pro seniory Sue Ryder v roce 2011 Vytvoření reminiscenčního koutku pro klienty v Zátiší Uvedení do praxe čipování úkonů poskytnutých klientům Obnova mechanických vozíčků a chodítek pro klienty ve spolupráci s rodinami a lékaři klientů Začátek větší aktivizace klientů na oddělení

Kruh péče okolo klienta Domova pro seniory Zdravotní sestra Rodina Duchovní Dobrovolník Fyzioterapeut Ergoterapeut Sociální pracovník Odborní lékaři Nutriční terapeut Staniční sestra Vedoucí DPS Pečovatel Sanitář Pomocnice v kuchyňce Klient Domova pro seniory Sue Ryder

Několik čísel z Domova pro seniory V roce 2011 jsme v Domově pro seniory poskytli celkem 99 pobytů z toho: 66 dlouhodobých a 33 přechodných Potřebným seniorům bylo poskytnuto celkem 17 468 lůžkodnů Průměrná obložnost činila 89,85 % Věkový průměr klientů Domova pro seniory je 82,6 let.

Akce pro klienty Domova pro seniory 2011 Návštěva Karla Gotta - únor Bio Illusion představení - březen Vítání jara - březen Výlet Botanická zahrada - duben Výlet na Petřín - květen Výlet do ZOO - červen Nakrm tygra - červenec Loučení s létem - srpen Geriolympiáda - září Vánoční trhy na Staroměstském náměstí - prosinec Oslava Vánočních svátků: Mikuláš, Vánoční zpívání, Vánoční jarmark

Návštěva Karla Gotta – únor 2011

Bio Illusion představení – březen 2011

Vítání jara – březen 2011

Výlet do ZOO – červen 2011

Nakrm tygra - červenec 2011

Loučení s létem – srpen 2011

Geriolympiáda září 2011

Aktivity, které doplňují péči Probíhá skupinová reminiscenční terapie Probíhá skupinová muzikoterapie Práce s „reborn terapeutickou panenkou“ Ester Aromaterapie na jídelnách Canisterapie - 1 x týdně Aktivity na jídelnách s klienty (promítání starých filmů, pouštění hudby, výtvarné aktivity, hraní her - člověče nezlob se atd.)

Aktivity, které doplňují péči Aktivity na posílení kognitivních funkcí klientů : práce s fotografiemi klientů (fotoalba, fotky na stěnách) orientace časem (stolní kalendáře, datum a den na stěně veřejných prostor) Filmová odpoledne na jídelnách

Reborn terapeutická panenka a canisterapie

Reminiscenční koutek

Trénování paměti v praxi

Trénování paměti v praxi

Muzikoterapie a zooterapie

Rehabilitace v Domově pro seniory Tým rehabilitačních pracovníků poskytuje klientům Domova Sue Ryder kromě individuální rehabilitace (každému minimálně 2 x týdně a přibližně třetině klientů denně) také 4 typy skupinových aktivit: kondiční cvičení (3x týdně) taneční terapie pro klienty s těžkým stupněm demence (1x týdně) taneční terapie pro klienty s lehkým až středně těžkým stupněm demence (1x týdně) zpívání pro všechny, kteří mají rádi hudbu a zpěv (1x týdně)

Osobní asistence v roce 2011 Počet klientů, kterým byla poskytnuta OA v roce 2011 34 klientů (20 žen + 14 mužů) Počet hodin poskytnuté OA : Rok 2011 : 10 302,00 Rok 2010 : 7 390,75 Rok 2009 : 7 143,75

Kde jsme Osobní asistenci poskytovali? Místa poskytování Osobní asistence Domácnosti klientů 21 klientů Domov Sue Ryder 3 klienti Pražská Židovská obec 6 klientů Domov pro seniory 1 klient

Novinky v Osobní asistenci Od 1. 5. má Osobní asistence v týmu i fyzioterapeuta, který klienty vyšetří, doporučí rehabilitaci a vhodné kompenzační pomůcky. Od 1. 6. rozšířila tým Osobní asistence sociální pracovnice, která pomáhá rozšiřovat poskytované služby. Stále se snažíme zvyšovat počet klientů, kterým poskytujeme službu Osobní asistence. Od 1. 3. 2012 jsem spustili „pilotní projekt - Poskytování Osobní asistence i o víkendu a státní svátek“.

Mikuláš v Osobní asistenci

Denní stacionář v roce 2011 Denní stacionář navštěvovalo v roce 2011 18 klientů (průměrně 9 klientů měsíčně)- docházeli ze svých domácností. Nejvíce DS navštěvovalo klientů z Domova pro seniory – průměrně 42 klientů za měsíc. Pořádali jsme opět úspěšné „kavárny se zpěvem“- uspořádali jsme i několik mimořádných kaváren - Tříkrálová, Masopustní, Velikonoční, Silvestrovská. 1 x měsíčně navštěvuje klienty oblíbený pan harmonikář pan Houzar.

Denní stacionář v roce 2011 Kromě výrobků jsme tvořili i pomůcky pro klienty Domova pro seniory (látkové pytlíčky plněné levandulí nebo pohankou). Pořádali jsem výlet za betlémy (Betlémská kaple).

Novinky v Denním stacionáři Od 1. 3. 2012 nový obsah fungování DS: Pobyty s asistencí pro seniory se sníženou soběstačností Pondělí, středa, čtvrtek od 8:00 do 14:00 hod. Ambulantní pobyty s aktivizací Zajištění stravy, dopomoc při sebeobsluze, asistence Sociální a ergoterapeutické poradenství Skupinové programy, individuální přístup

Novinky v Denním stacionáři 2. Klubová setkání pro seniory Jsou určené pro seniory, kteří se aktivit pod vedením lektora účastní samostatně či s drobnou dopomocí. Úterý, čtvrtek a pátek od 12:00 do 16:30 hod Klub tvořivých aktivit (keramika, výtvarné a tvořivé aktivity) Kulturní klub nabízí interaktivní přednášky spojené s promítáním a tématy z oblasti kultury (literatura, film, výtvarné umění apod.) „Páteční klub“ je zaměřen na trénování paměti

Výtvarné techniky v Denním stacionáři