Www.nftomas.cz. rok200320042005200620072008Průměr Stavebnictví ČR počet nehod na 100 zaměstnanců 3,433,383,223,192,921,85 3,00 ČR počet nehod na 100 zaměstnanců.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
HANDI JOBS, občanské sdružení
Finanční možností svépomocných skupin
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 28. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Ondřej Valenta, DiS. Oddělení BESIP Ministerstvo dopravy Národní strategie bezpečnosti silničního provozu – informace o plnění v roce 2010.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
GfK GroupINCOMA ConsultFórum českého stavebnictví April , Hotel President Fórum českého stavebnictví 2007.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Dokumentace k zajištění BOZP
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Seminář pořádaný Výborem pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pod záštitou poslance výboru Bc. Stanislava Mackovíka na téma PONEHODOVÁ PÉČE.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
OBECNÁ ZJIŠTĚNÍ ZE ZKUŠENOSTÍ ZAMĚSTNAVATELŮ A ZAMĚSTNANCŮ S ODŠKODŇOVÁNÍM PRACOVNÍCH ÚRAZŮ A NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ 6. konference Společně bezpečně v EU –
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Správa sociálního zabezpečení
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Sociálně ekonomické důsledky pracovních úrazů a nemocí z povolání
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
DISKRIMINACE Z POHLEDU PEČUJÍCÍ RODINY
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Michaela Borovanská, Jana Malíková
Benefity.
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

rok Průměr Stavebnictví ČR počet nehod na 100 zaměstnanců 3,433,383,223,192,921,85 3,00 ČR počet nehod na 100 zaměstnanců 1,871,861,851,831,681,56 1,78 Stavebnictví patří k rizikovým oborům Podle Českého statistického úřadu došlo v roce 2008 celkově k 5560 pracovním úrazům ve stavebnictví. Z celkového počtu 174 smrtelných úrazů v České republice se celá čtvrtina, 46 nehod, stala během stavebních prací. Už středně těžký úraz znamená výpadek příjmů rodiny v desítkách procent, smrtelný úraz znamená zásadní finanční a psychosociální zásah průměrně pro 5 dalších osob.

O nadačním fondu Společnosti působící v oboru stavebnictví se dlouhodobě snaží o co nejmenší nehodovost na stavbách. Přesto nehodám různého charakteru nelze zcela zamezit. Proto v únoru 2010 vznikl Nadační fond Tomáš, který se zaměřuje na pomoc obětem pracovních úrazů ve stavebnictví. Proč právě „Tomáš“? Apoštol svatý Tomáš je patronem architektů, stavebních dělníků, geometrů, zeměměřičů, konstruktérů, tesařů, zedníků a kameníků.

Současná právní úprava logicky řeší bezprostřední následky pracovních úrazů s přesahem na dlouhodobé následky. Potřeby obětí úrazů na pracovišti Přístup k dalším, nezbytným součástem pomoci je řešený na individuální bázi. Jejich dostupnost však není vždy automatická!

Činnost fondu

Činnost fondu Cílem činnosti Nadačního fondu Tomáš je poskytnout obětem pracovních úrazů finanční i nefinanční pomoc nad legislativní rámec a přispět tak k tomu, aby se s následky úrazu a s novou životní situací lépe vyrovnali. V oblasti prevence a osvěty je dlouhodobě cílem nadačního fondu aktivně přispět ke snížení počtu pracovních úrazů a úmrtí na stavbách.

Přímá pomoc postiženým - Finanční pomoc Poskytování finanční pomoci obětem úrazů má primárně pomoci k překlenutí tíživé situace, která je kromě zdravotních následků doprovázena i výpadkem příjmů oběti úrazu. jednorázově vyplacené bolestné nad rámec stanovený zákonem, případně kolektivní smlouvou příspěvek na osobního asistenta příspěvek na nákup zdravotních pomůcek příspěvek na rehabilitaci příspěvek na invalidní vozík, bezbariérový vstup atp. příspěvek na pořízení výpočetní techniky, která pomůže postiženému k opětovnému začlenění do společnosti příspěvek na pohřeb pozůstalým oběti smrtelného úrazu

Přímá pomoc postiženým - Nefinanční pomoc Obětem pracovního úrazu mnohdy víc než finanční podpora pomůže psychologická, psychosociální, lékařská, právní a sociální pomoc. Díky tomu se postižení, případně pozůstalí, snáze vyrovnají s následky pracovního úrazu a změny, které úraz do života postiženého a jeho rodiny přinesl. psychologická psychosociální posttraumatická lékařská právní sociální

Snižování počtu úrazů - Prevence a osvěta: Pokles počtu nehod na stavbách v posledních letech je pozitivním, Nikoliv však uspokojivým trendem. Vedle přímé pomoci si Nadační fond Tomáš klade za cíl vytvořit platformu pro výměnu zkušeností mezi firmami v oblasti bezpečnosti práce a poskytování odborných podkladů pro případnou úpravu předpisů. pracovní skupiny odborníků s ambicí stát se partnerem pro ministerstvo a další zodpovědné orgány při definování a aktualizaci bezpečnostních norem v oboru stavebnictví; semináře a školení pro zaměstnance i manažery stavebních firem (s hlavním zaměřením na malé a střední podniky); podpora konání pravidelných firemních bezpečnostních akcí; zapojení odborných škol do diskuse o bezpečnosti práce ve stavebnictví; apod.

Fungování Nadačního fondu Tomáš Odborná záštita (např.: Fórum Dárců)  Komerční, podporující cíle NF (stavební společnosti);  Autorita – Svaz podnikatelů ve stavebnictví; Odborový svat Stavba ČR  Komerční, podporující cíle NF (stavební společnosti);  Autorita – Svaz podnikatelů ve stavebnictví; Odborový svat Stavba ČR Autorita (sektor stavebnictví)  Definice pravidel žádostí a udělování podpory;  Analýza žádostí a (ne)doporučení podpory;  Definice pravidel žádostí a udělování podpory;  Analýza žádostí a (ne)doporučení podpory;  Finanční či nefinanční pomoc;  Osvětové, vzdělávací a preventivní aktivity  Finanční či nefinanční pomoc;  Osvětové, vzdělávací a preventivní aktivity Plnění cílů  Administrace žádostí a komunikace s partnery;  Komunikace nadačního fondu a řízení plnění cílů;  Administrace žádostí a komunikace s partnery;  Komunikace nadačního fondu a řízení plnění cílů; Nadační fond Tomáš  Individuální žádosti– postižení, rodiny obětí a podobně; Žadatelé

Nadační fond Tomáš - kontakty Pro více informací nebo podání žádosti je možné využít níže uvedené kontakty: Tel.:

Partneři Nadačního fondu Tomáš Svaz podnikatelů ve stavebnictví v České republice Odborový svaz Stavba České republiky Fórum Dárců Skanska a.s.