Hovory s děkanem 23. 2. 2012 Pátek 14:00 Pátek 18:00 Pondělí 27.2.2012, od 18:30.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Programové období , 20. mezinárodní sympozium INOVACE JUDr
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Přijímací řízení.
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Zpráva o činnosti SK RVŠ 7. Sněm RVŠ, 20. února 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Miroslav Jašurek.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Sněm RVŠ JUDr. Lenka Valová. I. Počty studentů II. Příprava rozpočtu 2014 III. Návrh Zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti IV. Návrh.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
VÁS SRDEČNĚ ZVE na své slavnostní OTEVŘENÍ 27.února 2012 v hodin Hradec Králové Pivovarské nádvoří.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Prezentace školy.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Mechanismy evaluace kulturních služeb
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jak se učí inovační podnikání
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Univerzita Karlova v Praze PEDAGOGICKÁ FAKULTA Středisko vzdělávací politiky Malátova 17, Praha 5 Tel.:
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Cesta domů a její hospodaření v roce 2011 Valná hromada
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
11. prosince 2014 Třídní schůzka 4.C. › Zítra tj se žáci prvního stupně fotí na vánoční sadu fotografií s kalendářem. (250 Kč) › Pondělí
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Informace o přípravě rozpočtu vysokých škol na rok 2010 Jakub Fischer Sněm RVŠ, Praha,
Ekonomické informace 8. zasedání Sněmu RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 21. zasedání P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Májoví jubilanti Den matek ZŠ a MŠ, Pržňanka – záznamy z vystoupení, 2 hod. 8 min. nové Pozvánka na fotbal Oznámení – část. uzavření komunikace Náves.
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
Terciární vzdělávání v ČR podíl veřejných vysokých škol (VVŠ): 84% Nárůst počtu studentů a zaměstnanců VVŠ nárůst [%] studenti
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Hovory s děkanem host: rektor ČVUT prof. Havlíček
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
Podpora rozvoje veřejných vysokých škol: od projektů k rozvojovým plánům Petr Černikovský
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
CLEVER LEADER 2011 příprava budoucích učitelů
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

Hovory s děkanem Pátek 14:00 Pátek 18:00 Pondělí , od 18:30

Nový DZ a jeho priority 1.Posílit jednotu a mezinárodní excelenci celé FEL. 2.Posun od kvantity ke kvalitě: Zavést opravdové hodnocení a řízení kvality. Soustředit se na dosahování kvalitativních kritérií, která budou hrát vyšší roli i ve financování. 3.Rozšířit spolupráci ve výuce i výzkumu: nejen zahraniční, ale i mezi katedrami. 4.Vytvořit podmínky pro proaktivní vedení fakulty 5.Racionalizovat strukturu děkanátu a fakultních center. 6.Popsat a racionalizovat řídicí a administrativní procesy 7.Vytvořit nový systém pro elektronickou správu dokumentů (DMS) 8.Nalézt nové zdroje a úspory pro dobu lokálního populačního minima. Zajistit stabilitu a kontinuitu oborů, nevytvořit generační mezeru v učitelském sboru. 9.Katedry se chovají jako dobří hospodáři; zajistit, aby se tak choval i zbytek fakulty.

Co se už povedlo 1. Zastavení neefektivní výuky v regionech (od šk. r. 2012/13) 2. Zásadní reorganizace fakultních center a racionalizace jejich práce 3. Příprava metodiky pro platby za plochy (pro r. 2012) 4. Příprava nové metodiky pro platby za výuku (pro r. 2012) 5. Zvýšení podílu kvalitativních ukazatelů při rozdělování prostředků pro r Zvýšení efektivity a transparentnosti práce Vědecké rady 7. Zavedeno multikriteriální hodnocení kvality práce vedoucích kateder 8. Rozhodnuto o zavedení přijímacích zkoušek pro všechny programy v r Zavedení systému sledování úkolů a kalendáře činností na úrovni vedení fakulty 10. Byla připravena Směrnice o administrativě (racionalizace, zastupování, střet zájmů) 11. „Maličkosti“ (otvírací hodiny na PeO, vstup do budov …)

Co nás čeká Snížení dotace na vzděl. činnost: – Plošné krácení – Nefinancovaní studenti Konec VZ a CAK kompenzován prostředky na rozvoj výzk. instituce Skokové snížení rozpočtu některých kateder (K115: -43%) + rezervy (2010: 119 mil. -> 2011: 158 mil) … + výzva: 60% příjmů z projektů, bude se zvyšovat Aktualizace Dlouhodobého záměru Nedostatek peněz by neměl ohrozit nastartované změny

Aktualizace DZ pro r DZ schválen ADZ: zcela nová koncepce KD 27.1., do diskuse (disk. forum) GD Předloženo do AS Zasedání AS Přehled změn dokumentu

Nejen vědou je živ člen AO V druhé části (cca od 19 hod) speciální host Martin Řezníček pohovoří s děkanem a promítne ukázky svých filmů Pondělí , od 18:30 Zengerova posluchárna KN:107 Chopinovský klavírní podvečer s Janem Simonem (pořádají prof. Vejražka a prof. Hlaváč, poslední možnost přispět na nový klavír!) Čtvrtek T2:D :00 Další promítání The PHD Movie (pořádá Elektra) Pá hod Workshop FEL Café 18 hod koncert IIM Matthew Goodheart