Nekouřit na škole je jednoduché

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podzimní adiktologická konference
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
SOU a SOŠ Weilova – Praha 10 Automobilní a informatiky
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Tento dokument pošlete svým přátelům,rodičům i prarodičům.
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Finanční možností svépomocných skupin
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
Ekocentrum Paleta – Zdraví na talíři. Vazba na strategické dokumenty města – Akční plán strategie města – opatření „Rozvoj programů péče o zdraví obyvatel“
ZÁVISLOST NA NIKOTINU, ODVYKÁNÍ
Paragraf 11 / 55 ….dodržujme zákony „ Je za pět minut dvanáct, je nejvyšší čas dodržovat zákony “
Konference Zdravá škola ve Zdravém městě Chrudim dne Spolupráce Zdravých škol a Zdravého města v Chrudimi.
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Praha, 26. – 27. listopadu Obsah pojmu prevence Řada na sebe navazujících opatření Nutná spolupráce všech relevantních subjektů V ČR je obcí.
Outsourcing a Facility Management
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
JMÉNO AUTORA: MGR. VLASTA KOLLARIKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: ČÍSLO DUMU: VY_32_INOVACE_19_OSVZ_ZSVB ROČNÍK: I. VZDĚLÁVACÍ OBLAST: SPOLEČENSKOVĚDNÍ.
Partnerství a spolupráce v oblasti bydlení PCRBF.
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
PŮSOBENÍ FAKULTY STAVEBNÍ VŠB-TU OSTRAVA V KLASTRECH
Májoví jubilanti Den matek ZŠ a MŠ, Pržňanka – záznamy z vystoupení, 2 hod. 8 min. nové Pozvánka na fotbal Oznámení – část. uzavření komunikace Náves.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
FACILITY MANAGEMENT Přehled literatury.
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Přednáška Akce: Přednášející: Jméno a příjmení | pozice/odbornost | Firma | TFM Vyplňte název přednášky Optimalizace provozní.
NEŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ VE SPOJENÍ SE ZMĚNAMI KLIMATU JUDr. Václav Hönig, člen Sekce neživotního pojištění ČAP Konference k projektu Adaptace sídel na změnu.
Současný stav užívání tabáku a alkoholu v ČR Seminář PSP ČR 27. května 2014 MUDr. Hana Sovinová, Státní zdravotní ústav PhDr. Ladislav Csémy, Psychiatrické.
Moldavsko. Základní informace Hl. město: Kišiněv Leží mezi Ukrajinou a Rumunskem. Počet obyvatel: Složení obyvatel: Moldavané, Rumuni, Ukrajinci,
Definice, základní pojmy
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
LIGA o. p. s. Bruntál Vznik Poskytování registrovaných sociálních služeb Zvyšování zaměstnatelnosti Vznik a podpora vzniku pracovních míst.
OBECNÁ ZJIŠTĚNÍ ZE ZKUŠENOSTÍ ZAMĚSTNAVATELŮ A ZAMĚSTNANCŮ S ODŠKODŇOVÁNÍM PRACOVNÍCH ÚRAZŮ A NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ 6. konference Společně bezpečně v EU –
Přednáška Akce: Přednášející: RNDr. Věra Palkovská | starostka | město Třinec| TFM Město Třinec a Facility Management.
Úvod do bydlení Ekonomika bydlení Přednáška č února 2007.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_08 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Závislost na nikotinu, odvykání.
VOŠP a SPGŠ Litomyšl UNESCO. Lidská práva a svobody Pozornost tématu věnována napříč humanitními vzdělávacími předměty Zapracováno do ŠVP Používány moderní.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
RegioTalent – Regionalisierung ohne Grenzen1 Posouzení zřízení coworkingového centra v Jindřichově Hradci Leden 2015, Vypracovaly: Božejovská Martina,
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
ANOTACE OBJASNIT ŽÁKŮM POJEM SEBEDŮVĚRA, POPSAT
Věcné učení Žijeme zdravě, škodlivost drog, alkoholu, cigaret
Sociálně ekonomické důsledky pracovních úrazů a nemocí z povolání
Stav zdraví obyvatelstva a jeho sociální, ekonomické aspekty prevence
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Subjekty a objekty veřejných politik
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Ošetřovatelský proces v primární péči
Naše škola ZŠ T.G. Masaryka.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Ing. Václav Kovalovský JHK-kapitálové trhy a investice
Studijní obor Bc. Regenerace a výživa ve sportu NMgr
Principy ochrany a podpory zdraví. Determinanty zdraví
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Transkript prezentace:

Nekouřit na škole je jednoduché Preventivní program Nadačního fondu „Čisté plíce“ Nadační fond Rostislava Prokopjuka Čisté plíce www.cisteplice.cz

Nadační fond „Čisté plíce“ zastoupený psychologem Rostislavem Prokopjukem zahájil dne 21.4.2008, v rámci svého působení v oblasti prevence kouření, cyklus přednášek ve spolupráci s paní PhDr. Ivankou Kohoutovou na Střední zdravotnické škole pro dospívající mládež. Střední zdravotnická škola, Ruská 91, Praha 10 má dlouholetou tradici ve vzdělávání dorostu pro širokou škálu zdravotnických a sociálních zařízení v hlavním městě, ale její absolventi nalezli a nalézají uplatnění v celé České republice. V letošním roce oslaví SZŠ 55 let od svého vzniku. www.szs-ruska.cz Nadační fond Rostislava Prokopjuka Čisté plíce www.cisteplice.cz

Přednášející psycholog Rostislav Prokopjuk seznámil žáky všech ročníků s problematikou kouření. Zaměřil se na důvody, které vedou k tomu, že mladý člověk sáhne po cigaretě. Vliv rodiny, přátel a okolí na jedince. Důležitým faktorem při nabídnuté první cigaretě je, uvědomit si vztah sám k sobě a umět říci NE něčemu, co ničí zdraví. Zejména i v čase, kdy mladý člověk si nemoci způsobené kouřením ještě zdaleka nepřipouští. Závěr přednášky byl otevřenou diskuzí. Nadační fond Rostislava Prokopjuka Čisté plíce www.cisteplice.cz

Několik zájemců si vyzkoušelo metodu biokódování proti kouření a za zcela výjimečných podmínek se přímo v budově školy odnaučilo kouřit. Nadační fond Rostislava Prokopjuka Čisté plíce www.cisteplice.cz

Tento projekt vznikl za podpory pana Antonína Vaňka a společnosti AV servis, spol. s r.o. Sídlo firmy: Český Brod, Rokycanova 596, PSČ 282 01 tel: 603 27 60 60 - správa a servis movitého majetku zajišťování úprav interiéru a exteriéru - správa a údržba nemovitého majetku servis nábytku, vybavení kanceláří, provozů, bytových a nebytových prostor, specializovaných provozů a bankovních domů www.av-servis.cz Nadační fond Rostislava Prokopjuka Čisté plíce www.cisteplice.cz