P ŘIJÍMÁNÍ PRACOVNÍKŮ Přijímání pracovníků představuje řadu procedur, které následují poté, co vybraný uchazeč o zaměstnání je informován o tom, že byl.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Personální řízení v malých podnicích
Péče o pracovníky.
Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.18
Pracovní smlouva VY_32_INOVACE_ 18 Pracovní smlouva.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření4.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
Dokumentace k zajištění BOZP
Pracovněprávní vztahy v organizaci
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
Personální informační systém
Analýza a popis pracovního místa
tříletý učební obor – Číšník, servírka
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
5. téma:. Práce jako výrobní faktor  půda, práce, kapitál ( + know-how)  „Lidský kapitál“ (vzdělání + praxe = kvalifikace)  Státní politika zaměstnanosti.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
vytvořený v projektu OP VK
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_227.
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 5. května 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Personální procesy.
Návrh struktury personálního spisu
PRACOVNÍ PRÁVO Vznik pracovního poměru JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
PERSONÁLNÍ PROCESY PŘIJETÍ ZAMĚSTNANCE Alena Kotousová, Václav Hašek.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
ZAMĚSTNANCŮ VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s.
ZAMĚSTNANCŮ VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s.
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
Návrh struktury personálního spisu
Dokumentace k zajištění BOZP
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1262Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pracovní smlouva Jméno autora: Ing. Zdeňka.
Pracovní smlouva - co musí a nemusí obsahovat
PRACOVNÍ SMLOUVA. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1128Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma: Pracovní.
Personální plán pro podnikatelský plán
Pracovněprávní vztahy v organizaci Pracovní vztahy, prvky pracovních vztahů, přijímání do pracovního poměru Změny pracovního poměru.
VY_32_INOVACE_LID_18 VY_32_INOVACE_LID_18 Pracovně-právní vztahy.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_19.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
Předsmluvní vztahy, vznik a změny pracovního poměru JUDr. Jaroslav Stránský, Ph.D. 1.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
BOZP při práci ve výškách
Pracovní smlouva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Poznatky z kontrol agentur práce
Pracovně právní vztahy
Pracovní právo II. Pracovní poměr.
Ekonomika Personální činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Téma VÝVOJ NÁZORŮ NA PODSTATU MZDY
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Název vzdělávacího materiálu
Digitální učební materiál
Název projektu: Moderní škola
Transkript prezentace:

P ŘIJÍMÁNÍ PRACOVNÍKŮ Přijímání pracovníků představuje řadu procedur, které následují poté, co vybraný uchazeč o zaměstnání je informován o tom, že byl vybrán a akceptuje nabídku zaměstnání v organizaci.

P OSTUP PŘED VZNIKEM PRACOVNÍHO POMĚRU Vyžadovat jen údaje, které bezprostředně souvisejí s uzavřením pracovní smlouvy Seznámit s právy a povinnostmi, pracovními podmínkami a podmínkami odměňování, povinnostmi vyplývajícími ze zvláštních právních předpisů V určitých případech zabezpečit, aby se uchazeč podrobil zdravotní prohlídcea

Z ALOŽENÍ PRACOVNÍHO POMĚRU Pracovní smlouva Pracovní smlouva musí obsahovat a) Druh práce b) Místo nebo místa výkonu práce c) Den nástupu do práce Volba Jmenování Zkušební doba Vznik pracovního poměru Informování o obsahu pracovního poměru

Z AŘAZENÍ DO PERSONÁLNÍ EVIDENCE Příjmení, jméno, titul Datum a místo narození Rodné číslo Číslo OP Adresa trvalého pobytu Adresa pro doručování Zdravotní stav Kvalifikace Zdravotní pojišťovna Potvrzení o zaměstnání od posledního zaměstnavatele

O RIENTACE ZAMĚSTNANCE Pracovníkem personálního útvaru - Informace o službách a činnostech organizace, které se zaměstnance týkají - Seznámení se základními vnitřními předpisy a kolektivní smlouvou, orientační balíček Osobní zavedení zaměstnance na pracoviště a předání vedoucímu zaměstnanci Vedoucím zaměstnancem - Detailní seznámení s pracovištěm, spoluzaměstnanci - Předání pracovního místa a veškerého zařízení, pomůcek, nářadí apod. - Předání OOPP a poučení k BOZP

P ROCES ADAPTACE Proces orientace a adaptace zaměstnance je promyšlený specifický program adaptačních a vzdělávacích aktivit, které mají usnadnit a urychlit proces dosažení požadované úrovně výkonu práce. Jeho úkolem je zkrátit období, po které tento pracovník nepodává standardní výkon a nedostatečně se orientuje v novém pracovním a sociálním prostředí.

M OŽNÝ ČASOVÝ PLÁN PROCESU ORIENTACE A ADAPTACE V den nástupu do zaměstnání absolvuje zaměstnanec základní procedury procesu adaptace Během prvního týdne se zaměstnanec učí, jak, kam a kdy se obracet v souvislosti se svou prací, zařazuje se do skupiny spolupracovníků V průběhu druhého týdne již začíná plnit veškeré běžné povinnosti svého pracovního místa Během třetího a čtvrtého týdne může absolvovat krátká školení V dalším období jsou mu ukládány další úkoly a účastní se na dalších školeních Celková doba adaptace je závislá na pracovní pozici, na kterou se zaměstnanec adaptuje

Ú LOHA VEDOUCÍCH ZAMĚSTNANCŮ A PERSONÁLNÍHO ÚTVARU Rozhodující podíl na praktické části procesu adaptace nových zaměstnanců mají jejich bezprostřední nadřízení, kterým pomáhají také spolupracovníci nového zaměstnance. Personální útvar vypracovává koncepci adaptace, obsah a časový plán pro jednotlivé kategorie pracovních míst a vytváří soubor písemných materiálů.