Obsah  Co to vlastně je ? Co to vlastně je ?  Vznik Vznik  Dělení hudby Dělení hudby  Žánry Žánry  Hudební nástroje Hudební nástroje  Nejprodávanější.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HUDBA.
Advertisements

Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
JAZYKOVĚDA, JAZYKOVÁ KULTURA, ŘEČ A JAZYK
Markéta Jelínková PC_ák 2013
Hudební tělesa VY_32_INOVACE_03_Hudební tělesa.
vypracovala: Mgr. Květa Stejskalová
I.HUDBA ARTIFICIÁLNÍ A NONARTIFICIÁLNÍ
Malá prezentace o hip hopu
Hudební nástroje Vypracovala: Nikola Doleželová
Hudba a tanec (music and dance)
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VÝZNAMNÁ SOUČÁST MODERNÍ POPULÁRNÍ HUDBY
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Vážná hudba 2. polovina 20. století.
Americká hudba Petra Kloudová.
Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The.
Píseň a její přeměna Od počátku k dnešku
Tematická oblast: Dějiny hudebního umění
HUDBA.
Hudba je organizovaný systém zvuků. Anna Ptáčková
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hudba.
Hudba ♫ ►.
Rhythm and Blues Vendula Zimová.
Funk Denisa Zouharová.
Bicí nástroje 1. Samozvučné (tón vzniká chvěním hmoty, ze které jsou vyrobeny) – činely, zvony, gong, xylofon, triangl ad. 2. Blanozvučné (tón vzniká rozechvěním.
Koláž je jedním z nejpozoruhodnějších a také nejtypičtějších technických a výrazových prostředků, které se objevily na umělecké scéně 60. století. Umožňuje.
Organizovaný systém zvuků (V prezentaci můžete klikat na obrázky, pro jejich zvětšení…)
Hudební výrazové prostředky
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hudba.
Název projektu: Inovací ke kvalitě na ZŠ Rosice
HUDEBNÍ NÁSTROJE NÁSTROJOVÉ SKUPINY
KVINTA.  JEN TRADOVANÁ  ÚSTNÍ  UŽ ZAPSANÁ SLOVESNOST  LITERATURA  PÍSEMNICTVÍ.
Hudbasse, s. r. o. No music = no life. No music = no life … už žádný promeškaný koncert Hlavní nabídka: Pop Rock Metal Hip – Hop Elektronická hudba.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/01 Název materiálu: Artificiální a nonartificiální hudba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Název školyZŠ a ZUŠ J. E. Purkyně Libochovice AutorBc. Jiří Grüner NázevVY_32_INOVACE_07_Počátky hudby TémaPočátky hudby Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Jazz či počeštěle džez (z angličtiny), je původně americký hudební styl, který vznikl na začátku 20. století mezi afroamerickou komunitou na jihu Spojených.
Název školy: Základní škola a Mate ř ská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_52_INOVACE_F.9.Vl.12_Zvuk_a_hudba_přenos_zvuku.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou AUTOR: Bc. Hana Králíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11/15_ Lidová hudba TÉMA: Lidová hudba ČÍSLO PROJEKTU: CZ /
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
K-Pop.
VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY. VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/05
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Zvuk a hudba.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_17_ZESTOVE_HUDEBNI_NASTROJE
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
FILIP SMIČKA Prezentace pod vedením Mgr. Barbory Pacalové
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
Eliška Židlická, kvarta
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Funk Vítek Veverka Kvarta.
Rozdělení hudebních nástrojů
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ Hudební nástroje TÉMA: Dechové.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/14
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_O9_JAZZ Dějiny hudby 8. ročník
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Hudební uskupení Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Současné umění na pomezí
VY_32_INOVACE_59_romantismus Autor projektu: Mgr. Renata Holanová
HUDEBNÍ VÝCHOVA – 7. ROČNÍK
Filip Tarant Můj web Hudba Filip Tarant Můj web
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Transkript prezentace:

Obsah  Co to vlastně je ? Co to vlastně je ?  Vznik Vznik  Dělení hudby Dělení hudby  Žánry Žánry  Hudební nástroje Hudební nástroje  Nejprodávanější alba Nejprodávanější alba

Co to vlastně je? Na jakýsi začátek této prezentace bychom měli hudbu nějakým způsobem definovat. Hudba samotná vznikla ze slova housti, neboli hráti.Víme o ní, že je to organizovaný systém zvuků, jejichž výběr a uspořádání určují kvalitu a estetické uspořádání. Disciplína zkoumající tento skvost a vše, co je s nim spojené se nazývá muzikologie (hudební věda).

Vznik O vzniku tohoto nádherného druhu umění, které našlo uznání až v pozdějších dobách, se vedou neustálé dohady. Mezi nejvíce pravděpodobné patří tyto tři způsoby:  Napodobováním zpěvu ptáků  Doprovod společné práce  Vznik společně s řečí Je také nutno říci, že jsou možné všechny způsoby, poněvadž se vzájemně nevylučují.

Dělení hudby Hudba se dělí na základní tři způsoby:  Podle vztahu k náboženství - duchovní - světská  Dle původu - umělá - lidová  Podle záměru autora - Artificiální (umělecká) - Nonartificiální (neumělecká) V historii hudby můžeme také často najít kombinace těchto kategorií

Žánry Mezi nejznámější hudební žánry patří:  Country  Disco  Hip Hop  Pop  Jazz  Rock a další …

Hudební nástroje Způsoby třídění nástrojů jsou různé např.  Principu vytváření zvuku  Materiálu ze kterého jsou vyrobeny  Způsobu hry Současně se však dělí do těchto pěti skupin:  Samozvučné  Blanozvučné  Strunné  Dechové  Elektrické

Nejprodávanější alba UmístěníNázev albaProdaných ksDatum vydání 1.SHINE - DREAM GIRL: MISCONCEPTIONSOF YOU února 2.SNSD - I GOT A BOY ledna 3.JAE JOONG - I,Y února 4.INFINITE – NEW CHALLENGE března 5.CHO YONG PIL – HELLO dubna 6.CNBLUE – RE:BLUE ledna 7.INFINITE H – FLY HIGH ledna 8.B.A.P. – ONE SHOT února 9.TEEN TOP – NO února 10.SUPER JUNIOR-M – BREAK DOWN ledna

Konec Vypracoval: Tomáš Šprachta