Založení a vznik Fiktivní firmy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

Nabídka Era účet neziskovky
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Obchodní společnosti.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Fiktivní firma.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost mzdového oddělení.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Nauka o podnikání Týmový semestrální projekt. Veřejná obchodní společnost Zdeňka Bartošová, Marta Jindrová skupina 121, 123.
Činnosti po skončení roku
Téma: Svět práce a financí Vypracoval: Ing. Milan Havlas
Právní procesy. Právní řád Předpisy zákonné –Ústava –Ústavní zákony –Zákony –Zákonná opatření Předpisy prováděcí –Vládní nařízení –Vyhlášky –Vyhlášky.
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
CEFIF Založení FF s. r. o. Živnostenské oprávnění I Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Měsíční uzávěrka ve fiktivní firmě.
Živnostenské oprávnění II
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Mzdy Didaktický rozbor pro 1. koncentrický okruh
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Workshop profesního poradenství pro neslyšící v rámci projektu OPPA „Zvládneme to sami!“ Podnikatelské minimum Podnikatelská myšlenka / Podnikatelský.
CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík I Dana Batelková
CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík II Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Právní procesy.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
Právní možnosti při zakládání firemního zastoupení v SRN Prof. Dr. Arsène Verny, M.E.S. Advokát v ČR a SRN Sdružení českých podniků v Německu.
Obchodní společnosti.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
* 4. Připravte zakladatelské dokumenty * - než získáme živnostenské oprávnění, které se nyní prokazuje výpisem z živnostenského rejstříku, musíme předložit.
Živnostenské podnikání Obchodní společnosti. Úvod Obchodní společnosti Obchodní společnosti Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb.Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb. Veřejná.
Komanditní společnost
N_SD/c-pVPH TB č. 10 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 2. část.
Živnost. Jak za č ít podnikat …  zjistíme, zda potřebujeme k podnikání živnostenské nebo jiné oprávnění  na živnostenském úřadě se zaregistrujeme k.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ.
Obchodní společnosti. veřejná obchodní společnost veřejná obchodní společnost komanditní společnost komanditní společnost společnost s ručením omezeným.
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0201 Název vzdělávacího materiálu: Bankovní účty Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
Podnikání A Předmět činnosti B Povinnosti podnikatele C Formy a druhy podnikání D Podnikatelský plán E Dotace k podnikání.
Proces konstituování korporace Příprava zřizovacích procesů Založení korporace Splnění vkladové povinnosti Získání podnikatelského oprávnění Návrh na zápis.
CEFIF Založení FF s. r. o. Finanční úřad Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
CEFIF PORTÁL nová internetová aplikace pro správu fiktivních firem Centrum fiktivních firem 2016/2017.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
 Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře.
CEFIF Založení FF „Fyzické osoby“ Dana Batelková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Batelková.
Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Představujeme fiktivní firmu II
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Živnostenský úřad.
Výchova k občanství 9.ročník
Společnost s ručením omezeným
Postup při zřizování obchodní společnosti
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Charakteristika živností
Živnost. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Právní minimum - Zahájení podnikatelské činnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Transkript prezentace:

Založení a vznik Fiktivní firmy Příprava a ukázky zakládacích dokumentů

Činnosti, spojené s vlastním založením případně obnovením činnosti firmy: Dotazník pro FF. Správně vyplněný dotazník upřesní a zaktualizuje seznam fiktivních firem v ČR, které vede CEFIF (Centrum fiktivním firem). Zápis do Obchodního rejstříku. Nově vznikající FF se tímto krokem zapíší do OR. Návrh na zápis změn do Obchodního rejstříku. FF,které jenom mění původní zápis do OR

K zápisu nebo jen ke změně zápisu je třeba přiložit různé doklady a písemnosti, které musí být přesně a správně vyplněné. Zápis z Valné hromady Společenskou smlouvu Návrh změny zápisu společnosti v Obchodním rejstříku Prohlášení správce vkladu Podpisový vzor a čestné prohlášení Na základě těchto správně vyplněných dokladů obdrží firma výpis z Obchodního rejstříku.

Výpis ze Živnostenského rejstříku – živnostenský list K získání výpisu je třeba správně vyplnit: Jednotný registrační formulář Přílohu Odpovědný zástupce Přílohu Živnost Seznam oborů Přihlášky k registraci plátce daně

Další registrace, pojištění nebo jiná nutná potvrzení - povolení pro podnikání si musí doplnit každá FF podle svého předmětu podnikání. Přihlášky plátce pojistného pro: Správu sociálního zabezpečení Zdravotní pojišťovnu Zákonné pojištění odpovědnosti za škodu Vybrat fiktivní banku a požádat o založení běžného účtu. Od ní FF obdrží fiktivní podmínky pro vedení účtu. Pokud firmy předpokládají obchodování s fiktivními firmami v zahraničí, je nutné si vyžádat podmínky pro vedení devizového účtu (viz CD CEFIF).