Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Činnosti po skončení roku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Činnosti po skončení roku"— Transkript prezentace:

1 Činnosti po skončení roku
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnosti po skončení roku

2 CZ.1.07/1.5.00/34.0266 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ZiJ_FF_3OA_19
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ZiJ_FF_3OA_19 Autor Ing. Jiří Žídek Tematický celek Činnosti po skončení roku Ročník 3. Datum tvorby Anotace Prezentace slouží jako podpora při výuce v předmětu Fiktivní firma. Metodický pokyn Prezentace slouží jako podpora při výuce s použitím projektoru nebo programu typu Master Eye.

3 Činnosti po skončení roku
Po skončení kalendářního roku je mimo jiné třeba: Uzavřít účetnictví a sestavit závěrku Provést roční zúčtování daně Založit nové účetnictví

4 Uzavření účetnictví Po zaúčtování všech účetních případů starého roku se uzavře účetnictví: Sestaví se účetní uzávěrka za prosinec Provede se účetní uzávěrka za celý rok Sestaví se účetní Závěrka

5 Konec roku – mzdové oddělení
Po skončení účetního roku je třeba: Sečíst částky v mzdových listech a uzavřít je Nechat zaměstnancům podepsat Prohlášení na další rok Vyplnit Evidenční listy důchodového pojištění Provést zaměstnancům roční zúčtování daně z příjmů

6 Formulář Prohlášení …

7 Prohlášení poplatníka daně z příjmů FO
V prohlášení poplatník potvrzuje, zda u plátce uplatňuje slevy na dani a daňové zvýhodnění na děti. Formulář je na tři kalendářní roky. Je možné jej stáhnout ze stránek ministerstva financí nebo zdarma vyzvednout na podatelně finančního úřadu.

8 Evidenční list důchodového pojištění

9 Roční zúčtování daně V průběhu roku platí zaměstnanci zálohy na daň z příjmů ze závislé činnosti. Po skončení roku je provést zúčtování daně za celý rok. Zúčtování si může provést sám zaměstnanec tím, že podá daňové přiznání. Může též požádat zaměstnavatele, aby provedl zúčtování daně za zaměstnance.

10 Potvrzení o zdanitelných příjmech
Pokud si zaměstnanec sestavuje sám daňové přiznání k dani z příjmů FO, nebo pokud byl postupně zaměstnán u více zaměstnavatelů, požádá zaměstnavatele o vystavení Potvrzení o zdanitelných příjmech.

11 Formulář Potvrzení o …

12 Použité zdroje NUV, Weilova 1271/6, Praha 10, materiály CEFIF dostupné na: NUV, Weilova 1271/6, Praha 10, materiály CEFIF dostupné na: CD CEFIF FISTAV, s.r.o. – fiktivní firma při Gymnáziu a Obchodní akademii Hodonín: materiály vytvořené vyučujícím a studenty fiktivní firmy FISTAV, s.r.o. Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín: Školní vzdělávací program Obchodní akademie Hodonín, platnost od , strany 172 – 176.


Stáhnout ppt "Činnosti po skončení roku"

Podobné prezentace


Reklamy Google