PŘÍMÁ DEMOKRACIE V PRAXI Jana Pařízková Místostarostka Prahy 1, poslankyně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Název vzdělávacího materiálu
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
1 FINANCOVÁNÍ KAMPANĚ tisková konference, 23. března 2010.
Problémy a řešení stranické struktury Kateřina Klasnová místopředsedkyně strany VV.
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
AGENDA 21. Cíle Agendy 21 Rehabilitace pozic ODS ve společnosti Přesvědčení voličské většiny o cílech, programu a osobnostech strany Volební úspěch a.
Rozhodčí soud pro zdravotnictví Externí přezkum nároků z veřejného zdravotního pojištění JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. České zdravotnické fórum Centrum.
Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21.
Volby VY_32_INOVACE_29-12 volební systémy.
Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě Pracoviště Ústí nad Orlicí Jana a Jos. Kovářů 1412, Ústí nad Orlicí Hluk v legislativě platné a.
REGIONÁLNÍ POLITIKA V ČR V KONTEXTU KOHEZNÍ POLITIKY EU RNDr.Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
Ideologie strany Lenka Brotánková, předsedkyně klubu Praha 20.
Veřejná správa – úvod.
I.5. Demokracie přímá a nepřímá
Vítám vás! Školní rok 2006/2007 Gymnázium a SOŠ Orlová Lutyně JUDr. Ladislav Hýža.
Klíčová otázka č. 3 Prevence ztráty bydlení: základní teze Jan Milota 26. – 27. listopadu 2014.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Veřejné setkání dne 21. května 2012 rok 2012 – rok 2022.
Volební výsledky roku 2010 a rezignace na volebního manažera Vít Bárta Ministr dopravy.
ohroženým domácím násilím
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
Aktualizace Programu rozvoje města Dobřany Ukázka postupu zapojení veřejnosti do procesu strategického plánování Vojtěch Černý Agora Central Europe, o.p.s.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Zdravotnictví řízené občanem Pavel Vepřek Tým DG plus.
Jsme v EU, buďme v obraze. EU jako politický organismus Eva Pluskalová.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích Eva M. Hejzlarová, Fórum 50 %, o. s.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Radniční periodika platforma veřejné komunikace Radniční periodika platforma veřejné komunikace 21. března 2015 Oldřich Kužílek.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Volby Tomáš Divacký 4KA 2011/2012.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Komunitní a otevřená škola
Politika Pavel Šuranský.
VY_32_INOVACE_51_10 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Sociologie 13 Sociologie politiky. politika správa veřejných záležitostí – Záležitosti týkající se velké části občanů, nebo všech (oproti soukromým záležitostem)
Název školy: Základní škola Městec Králové
Volby , Brno Připravily: Martina Gecová Dominika Prokešová
1.1. Formování veřejného mínění dr.Ján Mišovič, CSc
aktuální problémy současného světa
1 Neziskové organizace Neziskovky jsou nedělitelnou součástí občanské společnosti a jako takové mají nezastupitelnou roli v rozvoji demokracie a řešení.
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
11. Vztah práva a státu a pojem právního státu
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Řešení „psí“ problematiky v Českých Budějovicích CpKP jižní Čechy
DEMOKRACIE. Co je to demokracie? Rozhodněte o pravdivosti následujících tvrzení: 1)Demokracie je ideál, s nímž většina politiků nesouhlasí. 2)V demokracii.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství 6 - 9
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ/EXKLUZE
VOLEBNÍ PROGRAM ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA INTERNET JE NAŠE MOŘE.
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Občanské vzdělávání září 2017 MŠMT 1.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Moje práce na Broumovsku
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

PŘÍMÁ DEMOKRACIE V PRAXI Jana Pařízková Místostarostka Prahy 1, poslankyně

Přímá demokracie v praxi o PŘÍMÁ DEMOKRACIE = maximální snaha a prostor pro zapojení občanů do rozhodování o věcech veřejných a do určování priorit, kterým má být v rozhodování věnována pozornost o Prvky přímé demokracie NEJSOU pouze marketingový tah o NAOPAK, principy a prvky přímé demokracie jsou bytostně spojeny se samotným vznikem VV o Véčkaři, přímé volby a internetové hlasování jsou jen malou ukázkou toho, jak VV pojem přímé demokracie chápou a naplňují

Jak(é) prvky přímé demokracie ukotvily VV na Praze 1 o - průzkum „mikroregiony“ o - sociálně-právní poradna – politici a strana pomáhá řešit skutečné problémy lidí o „hluková linka“ – hájení občanů při překračování hlukových norem o - pravidelné setkávání s občany a občanskými iniciativami – 1. komunitní centrum o - hájení, zastupování a podpora občanů při jednání s radnicí o - Pražan – rozpracování kauz a problémů, které občany trápí; objektivní informace o → ukotvení VV v Praze 1, když ještě značka VV nebyla známá → výrazný volební výsledek již v roce 2006

Proč je potřeba se prvků přímé demokracie držet o Přesto, že nyní už značka VV známá je, VV by se měli při svém komunálním ukotvování držet těchto principů o Mediální konotace jakékoli značky jsou velmi nestálé o Práce pro lidi je sice náročnější, ale jedinou dlouhodobě udržitelnou alternativou o Situace na Praze 1, ale např. i na Praze 5 ukazuje, že se vyplatí a že ji občané ocení o Kromě rozměru politického, voličského má pak také rozměr kvalitního budování struktury strany na komunální úrovni

Děkuji za pozornost