Možnosti podpory NNO ze strukturálních fondů v období 2007 - 2013 12. dubna 2007 8. krajská konference NNO Jiří Krátký.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
ECVET v Programu celoživotního učení
Dotační možnosti pro obce a města
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Evropský sociální fond v ČR
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Dotační možnosti pro NNO, obce a města Ústí nad Labem, 28. listopadu 2011.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Možnosti podpory NNO ze strukturálních fondů v období dubna krajská konference NNO Jiří Krátký

Doporučení pro přípravu projektů 1Možnosti podpory NNO z fondů EU 2 Projekt Společně!3 Kontakt4 Témata prezentace

Možnosti podpory NNO z fondů EU 1 Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Regionální operační program NUTS 2 Severovýchod (ROP) programy ke stažení na: Operační programy:

Možnosti podpory NNO z fondů EU 1 Cílové skupiny: osoby sociálně vyloučené nebo ohrožené sociálním vyloučením, poskytovatelé sociálních služeb a další subjekty působící v oblasti sociální integrace Okruhy aktivit: Poskytování sociálních služeb a realizace aktivit vedoucích k sociálnímu začleňování cílových skupin a k prevenci jejich sociálního vyloučení Vzdělávání poskytovatelů služeb ve vybraných oblastech (zavádění a kontrola standardů kvality, plánování dostupnosti a rozvoje sociálních služeb, management a řízení) Rozvoj partnerství na místní a regionální úrovni Podpora sociální integrace (OP LZZ 3.1)

Cílové skupiny: příslušníci sociálně vyloučených romských lokalit a zadavatelé a poskytovatelé sociálních služeb příslušníkům sociálně vyloučených romských lokalit Okruhy aktivit: Poskytování sociálních služeb a dalších nástrojů působících ve prospěch sociálního začleňování příslušníků cílové skupiny Vzdělávání zadavatelů, poskytovatelů a uživatelů služeb ve vybraných oblastech (např. zavádění a kontrola standardů kvality) Rozvoj partnerství na místní a regionální úrovni Systémová opatření umožňující aplikaci zákona o sociálních službách Podpora sociální integrace romských lokalit (OP LZZ 3.2) Možnosti podpory NNO z fondů EU 1

Cílová skupina: osoby znevýhodněné na trhu práce Okruhy aktivit: Podpora nástrojů a činností vedoucích k motivaci a aktivizaci cílové skupiny k zaměstnání Podpůrné služby (zejména poradenské) k usnadnění přístupu cílové skupiny k zaměstnání a k jeho udržení Tvorba a realizace integrovaných programů zaměstnanosti s využitím nových a netradičních metod podporujících zaměstnanost Tvorba pracovních míst pro získání pracovních zkušeností Podpora udržitelnosti pracovních míst pro příslušníky cílové skupiny Každý projekt by měl zahrnovat tvorbu či udržení pracovního místa Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce (OP LZZ 3.3) Možnosti podpory NNO z fondů EU 1

Cílové skupiny: ženy ohrožené na trhu práce, muži v obdobné situaci jako ženy s malými dětmi, rodiče s dětmi, rodiče samoživitelé/lky, osoby pečující o další závislé členy rodiny Okruhy aktivit: Podpora činností odstraňujících bariéry rovného přístupu ke vzdělání a zaměstnání Zavádění flexibilních forem organizace práce a jejich ověřování v praxi Poradenství pro zaměstnavatele v oblasti netradičních zaměstnání pro ženy a nediskriminačního přístupu Podpora a rozvoj služeb péče o děti, inovativní programy a opatření směřující ke slučitelnosti pracovního a rodinného života Rozvoj partnerství za účelem sladění pracovního a rodinného života Rovné příležitosti mužů a žen na trhu práce (OP LZZ 3.4) Možnosti podpory NNO z fondů EU 1

Cílové skupiny: uchazeči o zaměstnání a zájemci o zaměstnání (s důrazem na osoby dlouhodobě nezaměstnané a ohrožené dlouhodobou nezaměstnaností Okruhy aktivit: Zprostředkování zaměstnání, Poradenské činnosti a programy Bilanční a pracovní diagnostika Rekvalifikace a motivační aktivity Podpora vytváření nových a vyhrazených pracovních míst Podpora nových forem zaměstnání (zkrácený úvazek, rotace na pracovním místě nebo sdílení pracovního místa, aj.) Podpora začínajícím OSVČ Tvorba chráněného pracovního místa a chráněné pracovní dílny Posílení aktivních politik zaměstnanosti (OP LZZ 2.1) Možnosti podpory NNO z fondů EU 1

Cílové skupiny: instituce působící v oblasti lidských zdrojů a zaměstnanosti a jejich zaměstnanci (NNO, kraje, obce, úřady práce, místní partnerství) Okruhy aktivit: Výměna zkušeností a přenos dobré praxe mezi lokálními partnerstvími v otázkách týkajících se budování a managementu partnerství, specifických aktivit lokálních partnerství, apod. Spolupráce mezi projekty v různých členských státech s cílem zlepšit výsledky vlastních projektů, či dosáhnout společných výsledků Vznik tématických sítí zaměřených na řešení specifického problému Konkrétní výsledky aktivit: společné projekty, vytvořené mezinárodní sítě, konference, školení, semináře, studijní cesty, stáže, poradenství prostřednictvím krátkodobých expertů, apod. Mezinárodní spolupráce (OP LZZ 5.1) Možnosti podpory NNO z fondů EU 1

1 Individuální další vzdělávání (3.2) – podporované aktivity Podpora vzdělávání v oblasti obecných i odborných kompetencí Vytváření vzdělávacích modulů zaměřených na podporu obecných kompetencí (jazykové dovednosti, IT, podnikatelské dovedností) Stimulace poptávky po individuálním vzdělávání ze strany jednotlivců a poskytování informačních a poradenských služeb Podpora nabídky dalšího vzdělávání (3.3) – podporované aktivity podpora provázanosti dalšího vzdělávání s počátečním vzděláváním vytvářením vzdělávacích modulů vzdělávání lektorů, řídících a organizačních pracovníků vzdělávacích institucí (působících v oblasti specializačního a dalšího vzdělávání). rozvoj sítí a partnerství subjektů v oblasti dalšího vzdělávání podpora při vytváření a zavádění nových modulů dalšího vzdělávání Další vzdělávání (OP VK 3.2, 3.3)

2 připravené nápady a záměry kvalitní informace o dotačních možnostech historie a zkušenosti v oboru působení organizace zkušenosti s realizací dotačních projektů zdroje na předfinancování projektu schopné realizační týmy odborná pomoc s přípravou žádostí o podporu konzultace s poskytovateli dotací Faktory úspěchu Doporučení pro přípravu projektů

2 1.Zmapovat potřeby klientů 2.Určit cíle a strategii vlastní organizace 3.Identifikovat náměty na projekty 4.Ověřit podpořitelnost námětů z fondů (nejen EU) 5.Rozpracovat náměty do projektových záměrů 6.Uspořádat záměry 7.Zpracovat žádosti o podporu Budování absorpční kapacity NNO Doporučení pro přípravu projektů

naše znalosti ve Vašich službách Projekt Společně! 3 inspirace v Anglii jedinečný a průkopnický projekt v rámci ČR prohloubení partnerství neziskových organizací získání prostředků z fondů EU pro malé NNO a pro organizace působící mimo centrum kraje zvýšení konkurenceschopnosti celého sektoru NNO v Pardubickém kraji O projektu Společně!

naše znalosti ve Vašich službách Projekt Společně! 3 financováno ze SROP 3.2 realizace 04/2007 – 04/2008 rozpočet 1,5 mil. Kč KONEP, SKP-CENTRUM, APOLENKA O projektu Společně!

naše znalosti ve Vašich službách Projekt Společně! 3 vybudování profesionálního projektového týmu příprava systému řízení partnerských projektů hodnocení potenciálních partnerů iniciování a příprava pilotních projektů administrace partnerských projektů Aktivity:

naše znalosti ve Vašich službách Projekt Společně! 3 aktivní sběr námětů zpracování záměrů vyhledávání partnerů vlastní typové náměty certifikace Spolehlivý partner přenesení administrace projektu na KONEP Příprava partnerských projektů

naše znalosti ve Vašich službách Projekt Společně! 3 určit strategii vlastní organizace identifikovat náměty na projekty náměty konzultovat s KONEP identifikovat partnery připravit záměr Společně! Jak je možné se zapojit?

naše znalosti ve Vašich službách První regionální rozvojová a.s. Pernštýnská Pardubice T: F: E: Ing. Jiří Krátký Kontakt 4 Děkuji za pozornost!