Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
_ Setkání koordinátorů Počátky Mgr. Jan Martinec.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
První národní cyklo a in-line průzkum Hlavní závěry a výzvy Jak dál Brno, 12. ledna 2012.
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
Zvyšování kvality v cestovním ruchu prostřednictvím IOP: Vytvoření národního systému kvality služeb v cestovním ruchu Členské fórum ATIC Polička lll.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Celostátní síť pro venkov
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Krušnohorský singletrail. Mladé občanské sdružení působící v oblasti rozvoje cestovního ruchu v centrálním Krušnohoří. Hlavním těžištěm naší práce je.
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Integrovaný projekt Třebíčskem po vodě a po souši.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
2. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Národní dotační programy
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Jana Vavryčuková manažerka
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Značka „Českosaské Švýcarsko
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu Ing. Rostislav Hošek, odbor cestovního ruchu 8. října 2013 - MHMP

Zásady vlády ČR pro poskytování dotací ze Státního rozpočtu ČR – právní norma pro ústřední orgány státní správy Aktivity NNO jsou i v oblasti CR plně opodstatněné Současné aktivity v oblasti cestovního ruchu : Koncepce státní politiky cestovního ruchu na období 2014 – 2020 Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy Spolupráce se zainteresovanými NNO v oblasti udržitelného rozvoje cestovního ruchu

NNO – poskytování neinvestičních dotací v podmínkách MMR na podporu udržitelného rozvoje cestovního ruchu (např.: garance značení v gesci Klubu českých turistů, monitoring návštěvnosti v gesci Nadace Partnerství, vytváření stezek dědictví – GREENWAYS) - 70 % území ČR je venkovský prostor, kde má cestovní ruch hustou síť značených cyklotras ( 33 900 km) jezdeckých stezek ( 2 500 km) pěších tras ( 41 100 km) stezek pro vozíčkáře ( 80 km)

Příklady dobré praxe s finanční podporou NNO v ČR: KČT, o.s. – údržba a značení pěších tras, cyklotras, jezdeckých stezek a tras pro vozíčkáře 7.6 mil.Kč Labská stezka, o.s. – projekt „Od pramene k moři, napříč Evropou bez bariér“, zlepšení služeb pro občany s handicapem 1.0 mil. Kč Hájenka, o.s. – zlepšení informačních služeb v rámci přípravy nového Národního Geoparku Podbeskydí 0.3 mil. Kč České Švýcarsko, o.p.s. – projekt na podporu 8 nových aktivit v rámci sociální turistiky noční krajinou Českého Švýcarska 0.2 mil. Kč Další aktivity Nadace Partnerství (zlepšení služeb podél evropských dálkových tras Euro-Velo), Sdružení pro Vltavu, o.s. - podpora bezpečnosti na Vltavě pro vodáky a návštěvníky. atd.

Praktické rady: NNO - připravit zásobník vhodných možností a projektů pro udržitelný rozvoj cestovního ruchu s cílem přispět ke zvýšení úrovně a kvality služeb a konkurenceschopnosti v nabídce regionálních turistických produktů. Zapojit se do aktivit ke hledání možností vhodného ekonomického a udržitelného využití vybraných objektů pro účely rozvoje cestovního ruchu v turistických destinacích spojených s aktivitami NNO. Zvýšit cílený marketing a prezentaci na trhu cestovního ruchu k obnově industriálního a kulturního dědictví v rámci regionů a turistických destinací. Kvalitním posunem v nabídce služeb přispět k tvorbě nových turistických balíčků pro cílové skupiny – děti, mládež, rodiny s dětmi, senioři, občané s handicapem. atd. zkvalitnit dostatečné nastavení udržitelnosti projektů NNO v oblasti cestovního ruchu

Využívat portál i prostřednictvím agentury CzechTourism Pozornost zaměřit na přístupný cestovní ruch pro zlepšení úrovně a kvality služeb v oblasti sociální turistiky (děti, rodiny s dětmi, senioři, občané se zdravotním handicapem). Aktivity NNO rozvíjet zejména v turistických destinacích doposud málo exponovaných s přírodních a kulturním potenciálem pro širokou návštěvnickou veřejnost. Upozornit na jedinečné , originální prvky a cíle v destinacích pro výchovu a poznávání nových informací zejména pro mládež a potenciální turisty a návštěvníky z tuzemska i ze zahraničí. Využívat portál i prostřednictvím agentury CzechTourism www.kudyznudy.cz, který ročně navštíví téměř 5 milionů zájemců v rámci ČR.

Informace: http://www.mmr.cz/Cestovni-ruch/Programy-Dotace NNO kontaktním místem je odbor cestovního ruchu pracoviště Na Příkopě 3, Praha 1 kontaktní osoba: Ing. Rostislav Hošek, odbor cestovního ruchu MMR ČR e-mail: rostislav.hosek@mmr.cz mobil:739 002 874