..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fotbal. Jmenuji se Petr Šmíd a pocházím z malebné vesnice Klobou č ky, ale te ď pobývám n ě jakou dobu v D ě tském Domove v Uherském Ostrohu. Navšt ě.
Advertisements

Ilavský J. | Franc D. Třída : 4.A
Chceš se taky jednou ú č astnit mnoha republikových závod ů, jezdit na sout ě že do zahrani č í a možná se jednou ú č astnit i Olympiády? K tomu t ě m.
Základní škola Krátká 676 v Klášterci nad Oh ř í ud ě luje DIPLOM Jan ě Zr ů stkové za 1. místo ve školním kole Olympiády z č eského jazyka Mgr. Jana Dimunová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBO Ř ANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_181_SAMOHLÁSKY Téma: ROZD Ě LENÍ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
menu S čím se hraje tenis Raketa Hůl Pálka
SEZÓNA 2012/2013. TRÉNINKOVÉ JEDNOTKY  POČET TJ: 109  V MINUTÁCH: 8175  V HODINÁCH: 136,25  V DNECH: 5,67.
Co napsat do pisku Co vytesat do kamene.
Název: VY_32_inovace_PR45_09 Autor: Lenka Svobodová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Pica pica Straka obecná.
Emigrace vojenská emigrace politická v základních cílech - nebyl rozdíl.
FLORBAL.
Pro č práv ě hotelový porcelán?. N ě co málo o G. Benedikt G. Benedikt je č eská porcelánka, kterou vlastní č eský majitel, její historie se za č ala.
Bezobratlí.
Kultura a sport v Kanadě
Karel Jaromír Erben.
Vypracoval: Kryštof Ko ň ák. Hlavní informace Nejvyšší bod: vrch Tele č ek (399 m.n. m.) Nejni ž ší bod: hladina Vltavy (177 m. n. m.) Historická zem.
ˇ (H2O).  Voda je velmi č astým nám ě tem v um ě ní. Vyskytuje se tém ěř ve všech um ě leckých sférách….a ť u ž se jedná o fotografii, obrazy, hudbu.
AIRSOFT.
 Typický osobní po č íta č m ůž eme rozd ě lit na t ř i č ásti:  Po č íta č ová sk ř í ň  Monitor  Další vstupn ě -výstupní za ř ízení (klávesnice,
ČÍM PÍŠEME ? A č ím se psalo d ř ív?. NEJSTARŠÍ PÍSMO VYTVO Ř ILI SUMEOVÉ NÁSTROJEM PSANÍ BYLA RÁKOSOVÁ PISÁTKA ZNAKY SE VTLA Č OVALY DO HLIN Ě NÝCH TABULEK.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_345_ Č eské hudební baroko AUTOR: Mgr. Markéta Lyková RO Č.
František Ladislav Čelakovský
Vypracovala:Eliška Hlínová 8.t ř ída Dne: Pokra č uj na další stránku Konec prezentace.
Je kolektivní halový sport…
Florbal.
Dopravní značky.
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_238_JEHLIČNATÉ_STROMY Téma: JEHLIČNATÉ.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
FIL MISTROVSTVÍ SVĚTA V BOX LAKROSU PRAHA ČESKÁ REPUBLIKA 21.—28. května 2011.
Janík, Rídl.  N ě mecko (oficiální název Spolková republika N ě mecko), je st ř edoevropský stát, rozd ě lený na 16 spolkových zemí. Na západ ě sousedí.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Ž ánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.1 Sousední státy Č R Téma: Č eská republika jako sou č ást Evropy.
Zuby Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_10_Chrup Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Florbal Ročník: Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: S portovní hry Téma: Florbal – základní pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek.
EVROPA PO II. SVĚTOVÉ VÁLCE 2. fáze studené války období zatlačování komunismu ( )
Hrátky s mapou Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotaceObsahuje nám ě ty č inností pro práci s mapou, seznámení s m ěř ítkem, výroba vlastních u č ebních pom.
VY_12_INOVACE_Rů_II_06 Polsko, Slovensko Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
STUDENÁ VÁLKA 1. FÁZE POČÁTKY STUDENÉ VÁLKY ZA POČÁTEK SE POKLÁDÁ PROJEV WINSTONA CHURCHILLA V AMERICKÉM FULTONU 1946 – EVROPA ROZDĚLENA NA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, p ř ísp ě vková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Hudební výchova – 8. ro č ník TÉMA: Rock.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO Datum ověření ve výuce: Téma: Evropská unie Tématický okruh: Nadnárodní společenství Vzdělávací.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Házená Házená je kolektivní míčový sport, ve kterém proti sobě.
OECD: Výše daní: nejnižší daně jsou v Chile
ČESKÁ REPUBLIKA a státy světa.
VY_32_INOVACE_220_20. léta – čsl. mírové smlouvy
České hokejové zlato v Naganu 1998
VY_32_INOVACE_219_Pařížská mírová konference
Vybraná témata teorie tělesné výchovy
Moderní dějiny.
České hokejové zlato v Naganu 1998

ZIMNÍ SPORTY VY_32_INOVACE_09_03
Basketbal.
HÁZENÁ Vedoucí práce: Mgr. J. Kulíšková.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_08_22_I. SVĚTOVÁ VÁLKA
Transkript prezentace:

..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..

Hra se hraje na ledě. Max. rozměr hřiště je 61 x 30m, min. je 56 x 26m Povinný počet je 10 hráčů + 2 brankáři Dělí se na tři útočníky a dva obránce. Všichni hráči mají hole nebo tzv. hokejky Hra je rozdělena do tří třetin po 20 minutách. Celkem tedy 60min čistého času.

Hra je rozšířená po celém světě Především v USA, Kanadě, Rusku a celé Evropě Sport se rozšířil do světa z Kanady, odkud vznikl

Hokej vznikl v Kanadě, odtud se rozšířil do celého světa Hokej vznikl v Kanadě, odtud se rozšířil do celého světa.V USA mají tzv. NHL, což znamená Nation Hockey Legue, nebo-li v překladu mezinárodní hokejová liga, která je nejznámější na světě. Hráči jsou zde různých národností, neboť jsou sem draftováni, tedy pokud podepíší hráči smlouvu.Tato soutěž se rozděluje na východní a západní konferenci.

Rusko je jedna z největších hokejových velmocí světa Rusko je jedna z největších hokejových velmocí světa.V Rusku se hraje hokej už od dob SSSR, nebo-li Svazu sovětských socialistických republik. V tomto státě je tzv. KHL, v překladu vyšší hokejová liga.

V Evropě se hokej hraje především ve Švédsku, Finsku, České republice, Slovensku, Švýcarsku, Německu a části Ruska. Tyto státy se častokrát dostaly do finálových zápasů anebo se alespoň do této hokejové soutěže dostaly (Německo).

Hokej se hraje s pevným gumovým kotoučem, zvaným puk Je plno hokejových turnajů např. M.Světa M. Evropy Euro Hockey Tour Karjala cup Channel one cup

ČR - Jaromír Jágr ->Výhrál MS, které se hrálo v japonském Naganu a také vyhrál plno ostatních soutěží. Rusko - Jevgenij Malkin ->Vyhrál mnoho soutěží a v roce 2009 se stal nejproduktivnějším hráčem NHL

Sydney Crozby Kanada 24 let

Vytvořil: Pavel Brabec, VIII.A Rok: 2011/2012 Použité zdroje: wikipedie a vlastní poznatky a znalosti.