Restorativní justice - podpora a poradenství obětem trestných činů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Učební program - mladiství v rámci projektu Motivační a učební programy (MUP) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Zákon o obětech trestné činnosti Tisková konference
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
o PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBĚ
Základní škola, Brno, Štolcova 16
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
ASOCIACE ČESKÝCH CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ A AGENTUR THE ASSOCIATION OF TOUR OPERATORS AND TRAVEL AGENTS OF THE CZECH REPUBLIC Balíčky jako nezbytnost rozvoje.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Alternativní sankce a opatření ve 21. století. Pavel Štern, PMS ČR.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Protidrogová politika v EU a v ČR Blanka Korčišová Viktor Mravčík Jůnův statek
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Posilování zaměstnanosti mladých lidí prostřednictvím kreativních a kulturních průmyslů.
Terénní výměnné programy ve Zlínském kraji
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Právní úprava data retention a ochrana osobních údajů Jan Vobořil Iuridicum Remedium, o. s.
MANAGEMENT CONSULTANCY MANAŽERSKÉ PORADENSTVÍ PROCES PŘÍPRAVY EVROPSKÉ NORMY.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro Prevenci a boji proti kriminalitě Číslo projektu: HOME/2010/ISEC/FP/C2/ PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Produkt : Vzdělávání a metodika práce poradců pro zaměstnanost Rozvojové partnerství 0002 Mikrobus.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Subjekty trestního řízení
Zkušenosti s internacionalizací klastrů v projektu Clusters Cord 23. října 2012 Dana Krejsová, RRA ÚK. This project is implemented through the Central.
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
RESTORATIVNÍ JUSTICE - PODPORA A PORADENSTVÍ OBĚTEM TRESTNÝCH ČINŮ Project EU057 Restorative Justice – Victim Support and Counseling is implemented.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Motivační programy ZZ v Praze Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s. Korunní 101, Praha 3, Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Informace o zapojení ŘLP ČR, s. p. do programu SESAR
Specializovaný tým MŘ PČR Brno na problematiku DmN
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Charakteristika a nástroje
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Probační a mediační služby výjezdní zasedání RVPK Příbram
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
PBSNPB22 Probační a mediační služba
I. Dvořák Zahajovací setkání
Jakub Kovář, projekt Křehká šance II,
„Řídím – piju nealko pivo 2012“ červenec a srpen - vyhodnocení
VYBRANÉ PROBLEMATIKY DNEŠNÍHO ŠKOLSTVÍ
člen Asociace občanských poraden
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Inovace pro demenci v podunajském regionu
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Restorativní justice - podpora a poradenství obětem trestných činů 2011 - 2012 Project EU057 Restorative Justice – Victim Support and Counseling is implemented by the Probation and Mediation Service of the Czech Republic in partnership with the Association of Civic Advise Centers and London Probation Trust. Project is financed under the European Union Programme „Criminal Justice“, JUST/2009/JPEN/AG/655, with contribution from the Czech state budget.

Dlouhodobým cílem projektu je podpora a vytváření širší funkční sítě dostupných služeb pro oběti trestných činů. Projekt je realizován Probační a mediační službou České republiky (PMS ČR) v partnerství s Asociací občanských poraden (AOP). Projekt navazuje na úspěšnou spolupráci mezi oběma organizacemi od roku 2006, kdy byla zahájena realizace společného projektu „Specializované a komplexní poradenství obětem trestných činů“. Project EU057 Restorative Justice – Victim Support and Counseling is implemented by the Probation and Mediation Service of the Czech Republic in partnership with the Association of Civic Advise Centers and London Probation Trust. Project is financed under the European Union Programme „Criminal Justice“, JUST/2009/JPEN/AG/655, with contribution from the Czech state budget.

I. Poradenství v 10 nových lokalitách. Rozšíření projektu v 10 nových lokalitách (Praha, Jihlava, Písek, Uherské Hradiště, Ostrava, Hradec Králové, Mladá Boleslav, Valašské Meziříčí, Opava, Havířov). Bylo vyškoleno37 poradců z řad PMS ČR a AOP. II. Pilotní test nové služby - Victim Liaison Officer, tedy styčný důstojník pro oběti, ve skutečnosti koordinátor služeb pro oběti trestných činů. Nyní v Hradci Králové a Havířově Úkolem VLO je poskytovat informace a koordinovat služby, které jsou obětem trestných činů nabízeny státními i nestátními organizacemi v dané lokalitě včetně mapování potenciálních rizik pro oběti trestné činnosti zejména v rámci případů závažné trestné činnosti. Koordinátorky byly vyškoleny partnery z Velké Británie (partnerská organizace v projektu - London Probation Trust). Další profesní vývoj poradců bude zajištěn v rámci pravidelných setkání/supervizí se školiteli v projektu, případně dalšími odborníky. III. Zlepšování profesionálního přístupu k obětem TČ v dalších profesních skupinách. Školení vybraných zástupců z řad justice v projektových lokalitách (policisté, státní zástupci a soudci). Školení má za cíl zlepšit jejich profesionální přístup, dovednosti a kompetence za účelem citlivého zacházení s oběťmi trestných činů, čímž lze předcházet tzv. sekundární viktimizaci. Project EU057 Restorative Justice – Victim Support and Counseling is implemented by the Probation and Mediation Service of the Czech Republic in partnership with the Association of Civic Advise Centers and London Probation Trust. Project is financed under the European Union Programme „Criminal Justice“, JUST/2009/JPEN/AG/655, with contribution from the Czech state budget.

Případová spolupráce Asociace občanských poraden (AOP) a Probační a mediační služba ČR (PMS) úzce spolupracují při práci s klientem. Podle povahy klientova problému si občanské poradny a střediska PMS předávají jednotlivé případy tak, aby klientům nabídli co nejúčinnější pomoc. PMS například nabízí klientům možnost zapojení do mediace mezi obětí a pachatelem, zatímco AOP může nabídnou například dluhové a finanční poradenství . Project EU057 Restorative Justice – Victim Support and Counseling is implemented by the Probation and Mediation Service of the Czech Republic in partnership with the Association of Civic Advise Centers and London Probation Trust. Project is financed under the European Union Programme „Criminal Justice“, JUST/2009/JPEN/AG/655, with contribution from the Czech state budget.

VLO SOUDY POLICIE NNO DALŠÍ INSTITUCE STÁTNÍ ZÁSTUPCI Project EU057 Restorative Justice – Victim Support and Counseling is implemented by the Probation and Mediation Service of the Czech Republic in partnership with the Association of Civic Advise Centers and London Probation Trust. Project is financed under the European Union Programme „Criminal Justice“, JUST/2009/JPEN/AG/655, with contribution from the Czech state budget.

Od 1.1.2012 do 1.2.2012 proběhla billboardová kampaň s názvem „My se k Vám zády neotočíme“ ve všech projektových lokalitách. Kampaň měla za cíl upozornit veřejnost na možnost bezplatného poradenství a odkazovala na webové stránky projektu Restorativní justice. Billboardy byly umístěny na veřejných plochách na co nejlépe viditelných místech jako parkoviště obchodních domů či plochy v blízkosti frekventovaných zastávek MHD. Project EU057 Restorative Justice – Victim Support and Counseling is implemented by the Probation and Mediation Service of the Czech Republic in partnership with the Association of Civic Advise Centers and London Probation Trust. Project is financed under the European Union Programme „Criminal Justice“, JUST/2009/JPEN/AG/655, with contribution from the Czech state budget.

Project EU057 Restorative Justice – Victim Support and Counseling is implemented by the Probation and Mediation Service of the Czech Republic in partnership with the Association of Civic Advise Centers and London Probation Trust. Project is financed under the European Union Programme „Criminal Justice“, JUST/2009/JPEN/AG/655, with contribution from the Czech state budget.

Počet klientů a kontaktů v 10 projektových lokalitách (37 poradců) duben 2011 – srpen 2012 celkem 3908 kontaktů, 2587 klientů (z toho 1905 nových klientů) Project EU057 Restorative Justice – Victim Support and Counseling is implemented by the Probation and Mediation Service of the Czech Republic in partnership with the Association of Civic Advise Centers and London Probation Trust. Project is financed under the European Union Programme „Criminal Justice“, JUST/2009/JPEN/AG/655, with contribution from the Czech state budget.

Děkuji za pozornost. Project EU057 Restorative Justice – Victim Support and Counseling is implemented by the Probation and Mediation Service of the Czech Republic in partnership with the Association of Civic Advise Centers and London Probation Trust. Project is financed under the European Union Programme „Criminal Justice“, JUST/2009/JPEN/AG/655, with contribution from the Czech state budget.