MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král 18. 9. 2013 Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
Advertisements

MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, předseda Regionální rady Jihovýchod ROP Jihovýchod ve finále?
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Ing. Karla Šlechtová ministryně pro místní rozvoj 172. Žofínské fórum 25. listopadu 2014, Praha Evropské fondy 2014–2020.
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka OPŽP – výroční konference Akcelerační.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR MONITOROVACÍ VÝBOR Praha 21. ledna 2015 Milada Hroňková.
ROP SZ - Restart. ROP SZ Rekapitulace: - program od března 2011 necertifikuje - od léta 2012 neproplácí.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Monitorovací systém Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
PROCES PRÁVNÍHO NAVÁZÁNÍ SCHVÁLENÉHO PROJEKTU. ROZHODOVÁNÍ naplánování bez výhrad (mohou být ale doporučení, jejichž plnění kontroluje příslušná pobočka.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
1 Tiskový brífink Pokrok v čerpání z fondů EU 2. března 2010.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
1 Tisková konference Aktuální stav čerpání ČR z fondů EU Legislativní změny urychlující čerpání Přelouč, 22. března.
ministryně pro místní rozvoj
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
ROP Jihozápad v územním členění Přednášející: Karel Hron.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Ú řad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
ROP JV – informace o novém programovém období
Interní postupy MAS Brdy
Operační program VaVpI spuštěn
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP Severozápad – současnost a výhled do budoucna

Karlovarský a Ústecký kraj z pohledu SRR ČR

ROP Severozápad - současné programové období

Aktuální stav čerpání ROP Severozápad

Vyřešené problematické oblasti v ROP Severozápad 1)Uzavřena auditní mise Evropské komise (obnoveno proplácení plateb) úprava systému hodnocení a výběru projektů (zvýšení transparentnosti procesu) přijetí a zaplacení finanční korekce (tyto prostředky mohou být použity na nové výzvy a projekty) 2) Obnovení některých pozastavených činností ROP Severozápad vyhlašování nových výzev (plán řídícího orgánu září / říjen 2013) obnovení předfinancování MMR (předpoklad září / říjen 2013 – možnost proplácení žádostí o platby příjemců)

Rizika a hrozby další implementace programu Aktuální rizika: včasné nevyčerpání prostředků v roce 2013 a dalších letech (tzv. plnění pravidla n+3 / n+2), pro snížení rizika nevyčerpání prostředků v roce 2015 MMR navrhlo vnější realokaci z ROP Severozápad, tato nebyla schválena monitorovacím výborem. Faktory, které ovlivňují vyčerpání prostředků a dosažení cílů: připravenost nově předkládaných projektů (nedostatek času na fyzickou realizaci projektů – způsobilé výdaje musí být uhrazeny do 31. prosince 2015), zpoždění při realizaci finančně významných projektů (zejména z důvodu realizace veřejných zakázek), dostatečná administrativní kapacita na Úřadu Regionální rady, která zajistí včas všechny potřebné procesy (velký nápor žádostí).

Důležité milníky pro ROP Severozápad Uzavření písemné dohody o úhradě finanční opravy mezi Řídícím orgánem ROP Severozápad a národními orgány ► září / začátek října 2013 Vyhlášení nových výzev ► září / začátek října 2013 Předložení dostatečného objemu prostředků k certifikaci, aby bylo splněno pravidlo n+3 a n+2 v roce 2013 ► září a listopad 2013 Provést zhodnocení projektů v rámci vyhlášených výzev ► nejpozději do poloviny roku 2014

Děkuji za pozornost.