ROP Jihovýchod – prezentace nejúspěšnějších projektů z výzvy uzavřené 29. 2. 2008 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Mladá Boleslav
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Plán závěrečných výzev Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Zábřeh, cyklostezka na opuštěném tělese dráhy
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Pozitivní dopady dotací v regionu, příští programové období MUDr. Jiří Běhounek předseda Regionální rady Jihovýchod a hejtman Kraje Vysočina Evropská unie.
Projekty Olomouckého kraje a jeho příspěvkových organizací
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Návrh řešení integrovaného dopravního systému kraje Vysočina (IDS KV)
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
CYKLISTICKÁ INFRASTRUKTURA Jaroslav Martinek Central MeetBike.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Úřad Regionální rady.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Je vás vidět – publicita projektu květen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Specifika Smlouvy o poskytnutí dotace u závěrečných výzev Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
SLAVKOV U BRNA. SLAVKOV U BRNA Prosím seznamte se – Slavkov u Brna Počet obyvatel: Rozloha: ha ORP: obcí První.
Regionální operační program jako partner rozvoje mikroregionů Seminář k problematice mikroregionů Humpolec, Richard Hubl Evropská unie Evropský.
Příprava projektu Květen 2008 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Finanční a ekonomické hodnocení projektů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Květen 2008 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Specifikace závěrečných výzev v ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007 – 2013 červen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
ROP Jihovýchod Prezentace vybraných projektů Plány do dalších let Ing. Artur Zatloukal Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro dopravní infrastrukturu Brno,
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Pracovní skupina RSK pro dopravu Informace o výzvách IROP
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Dotační program pro rok 2019
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

ROP Jihovýchod – prezentace nejúspěšnějších projektů z výzvy uzavřené Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti

Výzva Údaje o výzvě k předkládání projektů vyhlášení výzvy: ukončení výzvy: objem finančních prostředků na výzvu: mil. Kč, resp. 1,753 mld. Kč po odečtení alokací pro oblasti podpory s uzávěrkou (aktuální kurz platný pro prosinec 2007: 1 EUR = 26,38 CZK) výzva se týká pěti oblastí podpory: 1.2 Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy 1.4 Rozvoj infrastruktury pro nemotorovou dopravu 2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch 2.2 Rozvoj služeb v cestovním ruchu 3.4 Veřejné služby regionálního významu

1.2 Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy Kraj: Jihomoravský kraj Žadatel: Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje Projekt: Přestupní uzel Bučovice, železniční stanice

1.2 Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy Termín zahájení – ukončení projektu: – Navrženo z rozpočtu Regionální rady JV: 14,6 mil. Kč Popis: Nový přestupní terminál Integrovaného dopravního systému JMK na trati Brno – Uherské Hradiště. Součástí terminálu jsou 4 autobusové zastávky, parkoviště Park and Ride, přístřešky pro cestující… Přestupní uzel Bučovice, železniční stanice

1.2 Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy - Vysočina Kraj: Vysočina Žadatel: Dopravní podnik města Jihlavy, a. s. Projekt: Zavedení nového odbavovacího systému cestujících v MHD v krajském městě Jihlava Termín zahájení – ukončení projektu: – Navrženo z rozpočtu Regionální rady JV: 16,2 mil. Kč Popis: Nový odbavovací systém je na bázi bezkontaktních čipových karet. Součástí projektu je zavedení nových výhodných tarifů, např. zlevnění jízdného na kratší vzdálenosti.

1.4 Rozvoj infrastruktury pro nemotorovou dopravu Kraj: Vysočina Žadatel: Město Ždírec nad Doubravou Projekt: Cyklostezka podél nehodových úseků silnice I/34

1.4 Rozvoj infrastruktury pro nemotorovou dopravu Termín zahájení – ukončení projektu: – Navrženo z rozpočtu Regionální rady JV: 6,72 mil. Kč Popis: Rozšíření sítě cyklostezek umožní zpřístupnění místních částí pro nemotorovou dopravu. Cyklostezka podél nehodových úseků silnice I/34

1.4 Rozvoj infrastruktury pro nemotorovou dopravu Kraj: Jihomoravský kraj Žadatel: Město Blansko Projekt: Cyklistické stezky a pěší komunikace podél řeky Svitavy – úsek B

1.4 Rozvoj infrastruktury pro nemotorovou dopravu Termín zahájení – ukončení projektu: – Navrženo z rozpočtu Regionální rady JV: 1,28 mil. Kč Popis: Výstavba nového úseku asfaltové cyklistické stezky a pěší komunikace navazující na již realizovanou cyklostezku u Salmova jezu. Délka úseku je 435,5 m, jedná se o jednu z osmi funkčně samostatných částí plánované stezky. Cyklistické stezky a pěší komunikace podél řeky Svitavy – úsek B

2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch Kraj: Jihomoravský kraj Žadatel: Město Adamov Projekt: Alexandrova rozhledna u Adamova Termín zahájení – ukončení projektu: – Navrženo z rozpočtu Regionální rady JV: 2,77 mil. Kč Popis: Zpřístupnění rozhledny z 60. let 19. století: nové schodiště, nástavba rozhledny umožní výhled v 360 stupních.

2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch Kraj: Vysočina Žadatel: Millenium, regio coeli, o. p. s. Projekt: Paroplavba na Staroměstském rybníku

2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch Termín zahájení – ukončení projektu: – Navrženo z rozpočtu Regionální rady JV: 7,87 mil. Kč Popis: Rozšíření turistické infrastruktury v Telči, rovněž přeprava turistů ke kulturní památce Parní mlýn. Paroplavba na Staroměstském rybníku

2.2 Rozvoj služeb v cestovním ruchu Kraj: Vysočina Žadatel: Město Telč Projekt: S Bílou paní po Telči a okolí

2.2 Rozvoj služeb v cestovním ruchu Termín zahájení – ukončení projektu: – Navrženo z rozpočtu Regionální rady JV: 1,94 mil. Kč Popis: Projekt je zaměřen na rodiny s dětmi, vznik dvou vycházkových tras zaměřených na památky města a na městské pověsti. Součástí je kulturní akce v červnu S Bílou paní po Telči a okolí

2.2 Rozvoj služeb v cestovním ruchu Kraj: Jihomoravský kraj Žadatel: Jihomoravský kraj Projekt: Prezentace JMK doma i v zahraničí

2.2 Rozvoj služeb v cestovním ruchu Termín zahájení – ukončení projektu: – Navrženo z rozpočtu Regionální rady JV: 9,25 mil. Kč Popis: Série propagačních aktivit v reklamních médiích, outdoorová reklama, kampaně v obchodních centrech, propagační materiály, veletržní expozice… Součástí je analýza návštěvnosti JMK. Prezentace JMK doma i v zahraničí

2.2 Rozvoj služeb v cestovním ruchu Kraj: Jihomoravský kraj Žadatel: Mikroregion Podluží Projekt: Turistický průvodce Podlužím a Hodonínskem Termín zahájení – ukončení projektu: – Navrženo z rozpočtu Regionální rady JV: 2,29 mil. Kč Popis: Vytvoření souboru turistických produktů pro informačně propagační aktivity v oblasti Regionu Podluží a Mikroregionu Slovácko. Součástí je databáze turistických cílů a služeb v regionu, pěších stezek a cyklotras.

3.4 Veřejné služby regionálního významu Kraj: Jihomoravský kraj Žadatel: Jihomoravský kraj Projekt: Školský areál Želešice – sociálně terapeutické dílny

3.4 Veřejné služby regionálního významu Termín zahájení – ukončení projektu: – Navrženo z rozpočtu Regionální rady JV: 17,92 mil. Kč Popis: Využití jedné ze školních budov pro zabezpečení provozu dílen pro osoby se zdravotním postižením navštěvující zdejší speciální základní školu. Školský areál Želešice – sociálně terapeutické dílny

3.4 Veřejné služby regionálního významu Kraj: Vysočina Žadatel: Vysočina Projekt: Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov

3.4 Veřejné služby regionálního významu Termín zahájení – ukončení projektu: – Navrženo z rozpočtu Regionální rady JV: 151,99 mil. Kč Popis: Stavební úpravy, přístavba a nástavba hlavní lůžkové budovy Nemocnice Pelhřimov. Součástí projektu je vybavení novou moderní lékařskou technologií. Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov

Výzva Rekapitulace výzvy Počet registrovaných projektů: projekty z kontinuální výzvy 1.1 Rozvoj dopravní infrastruktury Počet projektů doporučených k získání dotací z ERDF prostřednictvím ROP Jihovýchod: projekty z kontinuální výzvy 1.1 Rozvoj dopravní infrastruktury Dotace z rozpočtu Regionální rady Jihovýchod vyhrazená pro doporučené projekty: 1,202 mld. Kč mil. Kč pro projekty z kontinuální výzvy 1.1 Rozvoj dopravní infrastruktury, celkem 1,490 mld. Kč

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod Kounicova 13, Brno Kontakty: Mgr. Marta Sargánková ředitelka tel Konzultace projektů: Ing. Jan Karásek vedoucí Odboru implementace projektů Brno tel Metodické řízení programu: Ing. Artur Zatloukal vedoucí Odboru řízení ROP tel Oddělení publicity a TP Mgr. Milena Marešová tisková mluvčí tel

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod Kounicova 13, Brno Regionální pracoviště Jihlava Žižkova Jihlava tel Konzultace projektů: Ing. Erika Šteflová vedoucí Odboru implementace projektů Jihlava tel