Program Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 - 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OP přeshraniční spolupráce Rakousko – ČR
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Operační program Cíl Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007–2013.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
1 Regionální rozvojová agentura jižní Moravy OP přeshraniční spolupráce Rakousko – Česká republika Vladimír Gašpar, ředitel RRA.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
FONDY EU Programové období
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
2014 –  programové území  tematické zaměření programu  alokace programu  základní parametry programu  harmonogram přípravy.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Regionální politika EU v období
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Závěrečná konference projektu
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Program Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika

Cíl územní přeshraniční spolupráce Účel: Úloha Evropského fondu pro regionální rozvoj = vyrovnání nejdůležitějších evropských rozdílů → stav vývoje → zaostávání znevýhodněných regionů → venkovské & městské oblasti → průmyslové oblasti s negativním vývojem → oblasti s geografickými & přirozenými nevýhodami posílení konkurenceschopnosti a inovace + pracovní místa → udržitelnost

Území programu

Základní data Regionální jednotka obyvatelstvohrubý regionální produkt km2celkem Příhraniční region AT % z EU 25 Příhraniční region CZ % z EU 25 Příhraniční region celkem Příhraniční region bez Vídně

Prioritní osa 1 - socioekonomický rozvoj, cestovní ruch a transfer know how Prioritní osa 2 – regionální dostupnost a udržitelný vývoj Oblasti podpory OP 1 Infrastruktura a služby spojené s podnikáním OP 5 doprava a regionální dostupnost OP 2 Cestovní ruch, kultura a ekonomika volného času OP 6 životní prostředí a prevence rizik OP 3 Rozvoj lidských zdrojů, trh práce, vzdělávání a kvalifikace OP 4 prevence zdravotních a sociálních rizik OP 7 Udržitelné sítě a struktury institucionální spolupráce a prostorové plánování Prioritni osa 3 – technická pomoc

Péče o kulturní dědictví  Společný potenciál  Ochrana kulturní dědictví  Rozvoj regionu  Využití blízkosti a příbůznosti oblasti

Záměření programu Zvýšení kvalit služeb Výroba propagačních materiálů Využívat stávající potenciál pro hospodařské činnosti Vytvořit udržitelné příležitosti pro cestovní ruch Posilovat přeshraniční spolupráci Vytvořit sít nabídek služeb Zlepšit kvalitu přeshraniční infrastruktury Udržitelné formy a produkty cestovního ruchu a kultury Zdokonalit kvalitu standardů pro návštěvníky kulturních památek Najít atraktivní přistupy k přírodě a turistice v přírodě Příslušné organizační struktury

příspěvek Společenství Národní veřejné zdroje celkemMíra spolufinan- cování Prioritní osa max.85 % Prioritní osa max.85 % Prioritní osa max. 85 % Součet max.85 %

Kritéria pro přípravu projektů 4 kooperační kritéria (nejméně 2 musí být splněna) společná příprava společná realizace společný personal společné financování

Žadatelé o projekt Veřejně právní a neziskové organizace CR má podrobný seznam K dispozici na Kraji Vysočina, Odbor regionálního rozvoje – kontakt viz poslední stránka PP

struktura programu Společný řídící orgán Společný technický sekretariát RS Dolní Rakousko RS Horní Rakousko RS Víden RS Kraj Vysočina RS Jihočeský kraj RS Jihomoravský kraj CZ MRR AT Spolkové kancléřství CRR Audit platby Regionalní manažement Společný řídící výbor

RB - zprostředkující subjekty v Rakousku v jednotlivých zemích Dolní Rakousko, Horní Rakousko, Vídeň - v České republice kraje Vysočina, Jihočeský, Jihomoravský ve spolupráci s MRR a CRR Kontaktní místo pro žadatele o projekt, podpora při vypracování projektu Podpora při hledání partnera – vnitrostátního i přeshraničního Propojení jednotlivých regionů Kontakt s nositely projektu a podpora při realizaci

PROJECT IMPLEMENTATION Principy spolupráce při realizaci programu přeshraniční spolupráce - mezi příjemci projektu - mezi implementačními místy princip vedoucího partnera LPP + zodpovědnost transparentnost + jasná pravidla hry - např. kontrola 1. stupně partnerství dodržování směrnic EU a členských států

Časový plán: program politicky schválen program zaslán a přijat EK EK posuzuje (cca.4 měsíce) – jednání – povolení (léto až podzim 2007) vypracování podrobných podkladů programovací skupinou zřízení společného technického sekretarátu CZ/AT publicita příprava projektů (přípravné náklady částečně uznatelné) start publicita propagační materiál nová webová stránka informační akce a školení další

Kraj Vysocinaregionální subjekt Krajský úřad Oddělení pro regionální rozvoj Mgr. Tomáš Čihák Jana Böhmová Žižkova JIhlava Tel Úřad dolnorakouské zemské vládyregionální subjekt Dolní Rakousko Oddělení územního plánování a regionální politiky Landhausplatz St. Pölten Mag. Martin Kaválek martin.kavalek\noel.gv.at Řídící orgán Úřad dolnorakouské zemské vlády Oddělení územního plánování a regionální politiky Landhausplatz St. Pölten