CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Moučníky z tvarohového těsta
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.03 •SOU Obořiště •Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník •Číslo klíčové aktivity:
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.15 •SOU Obořiště •Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník •Číslo klíčové aktivity:
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.04 SOU Obořiště
Kynuté buchty Katrin Steinvaldová A
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.07 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.10
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.07
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.08 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Pokrmy z brambor.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.10 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.10 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.21 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.15 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.16 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.17 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.18 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.08
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Recept na perník.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.16 SOU Obořiště
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.19 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.18
ZAČNEME menu.  POTŘEBUJEME:  6 vajec  250 g pískového cukru  1 dl oleje  1 dl vody  250 g polohrubé mouky  1 vanilkový puding  Lžíce kakaa  2.
Moučníky z litého těsta
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.17 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Ořechovo medové řezy Medovník.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.07 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.04 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.02 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.04
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.02 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Recept jak udělat krtkův dort…
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.03 SOU Obořiště
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.06
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.06 SOU Obořiště
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.08 SOU Obořiště
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.14 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
DUM - Digitální Učební Materiál
Recept – Hororové cupcakes
Těžké šlehané hmoty / TŠH/.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 2.Sada – předmět – Technika provozu Tématická oblast : studená kuchyně a moučníky z ŠVP 65-51-E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.13 Moučná jídla Piškotové těsto Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce TP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP 2. Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí přípravě a úpravě moučníků z piškotového těsta . Pochopí jejich použití ve veřejném stravování, zná správné technologické postupy. ------------------------------------------------ Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU. -----------------------------------------------

Základní piškotová hmota Žloutky třeme s částí cukru, bílky s druhou částí. Zlehka spojíme a vmícháme hladkou, nebo polohrubou mouku. Chuť vylepšujeme strouhanou citrónovou kůrou, nebo vanilkou.

Dort složen z piškotového korpusu

Míša řezy Těsto: -6 vajec -6 lžic moučkového cukru -2 lžíce oleje -6 vrchovatých lžic polohrubé mouky -1 lžička prášku do pečiva -máslo a hrubá mouka na plech Náplň: -25 dkg másla -20 dkg moučkového cukru -1 vanilkový cukr -500g měkkého tvarohu ve vaničce - tučného -15 až 20 dkg hořké čokolády na polevu -ztužený tuk podle potřeby na zředění čokolády

Míša řezy Cukr vyšleháme se žloutky do pěny. Přimícháme ostatní suroviny a dotuha vyšlehaný sníh z bílků, vylijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech o velikosti 30x40 cm. Těsto roztáhneme do stran až bude nízké asi 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 12 – 14 minut. Mezi tím si rozehřejeme máslo, pozor na připálení. Do másla zašleháme cukry a tvarohy. Krém natřeme na vychladlé těsto, dobře uhladíme a polijeme čokoládovou polevou. Dáme do lednice a jakmile už bude čokoláda dost zavadlá, nařežeme horkým nožem, napřed jenom čokoládu a potom dořízneme nožem namočeným v teplé vodě. Celková příprava 45 minut Pečení 12 až 14 minut

Kinder mléčný řez těsto: -6 velkých nebo 7 malých vajec -8 lžic krystalového cukru -4 zarovnané lžíce kakaa -2 lžíce oleje -1 lžička prášku do pečiva -10 lžic polohrubé mouky -máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání peč. papíru náplň: -1/2 kg tvarohu (ne vaničkového) -25 dkg másla -cukr moučka podle chuti -až 12 lžic smetany (záleží na hustotě tvarohu)

Kinder mléčný řez Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny (mixerem cca 2 min.), přidáme kakao, olej a mouku do které jsme zamíchali prášek do pečiva a nakonec ušlehaný sníh. Budeme mít připravené dva plechy s máslem namazaným a hrubou moukou vysypaným pečícím papírem. Těsto rozdělíme na oba plechy a rozetřeme po papíře (plech 30x40 cm a nechala jsem asi 1 cm volné místo od okrajů). Těsto je hodně nízké. Pečeme v předehřáté troubě horkým vzduchem na 150 st. asi 10 minut, nebo na 170 - 180 st. v elektr. troubě asi 8 minut. Vršek těsta se Vám nebude zdát opečený. Upečené vyndáme a na papíře necháme vychladnout. Ušleháme si tvaroh s máslem, cukrem, smetanou a dáme do lednice ztuhnout. Namažeme na vychladlé těsto a dáme nahoru druhé upečené těsto. Krájíme ztuhlé. Uchováváme samozřejmě v lednici.

? Používáme do piškotového těsta celá vejce?

Použité zdroje: http://ekucharka.net/misa-rezy-video Technologie v kostce, autor – Libuše Vodochodská, PaedDr. Karel Štěpánek, vydalo nakladatelství RATIO, 1.vydání Foto dortu (práce 1. ročníku PVS) – autor