P ř íprava nového zákona o RUD Mgr. Petr Gazdík -starosta obce Suchá Loz -člen komise MF pro přípravu nového zákona o RUD.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Optimalizace počtu matričních úřadů Porada s MV ČR konaná dne
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Financování výkonu státní správy územních samosprávných celků
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
SENÁT PČR 11. ZÁŘÍ 2012 STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA.
Územní uspořádání ČR Česká republika se člení na
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
ANALÝZA STRUKTURY HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Analýza financování přenesené a samostatné působnosti obcí a krajů v ČR Petr Toth koordinátor projektu Praha
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ing. Ivan Černý předseda Finanční komise SMO ČR.
Rozpočtové určení daní – „U-křivka“ a nástrahy průměru Ing. Miroslav Uchytil starosta města Chlumec nad Cidlinou XII. Sněm, Zlín 26. a 27. května 2011.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Rozpočty územních samosprávných celků Vybrané otázky Ing. Zuzana Trhlínová, Ph.D. Katedra veřejné správy, VŠFS Praha.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Územní samospráva Kraje
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
DPH v účetnictví města Přeštice od Přeštice Obec s rozšířenou působností obyvatel, obyvatel správního obvodu ve 30 obcích Nevykonává.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
ROZPOČTOVÉ URČENÍ DANÍ PRO OBCE
Hlavní město Praha.
Územní samospráva Obce
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Návrh na změnu RUD (kompromisní návrh) Miroslav Kalousek, ministr financí ČR.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Benchmarkingová iniciativa 2005, VCVS ČR, o.p.s., verze 5.1 ANALÝZA AGENDY 49samospráva ve školství Zpracoval:Odbor školství listopad 2009 – leden 2010.
Obsah veřejných rozpočtů III 18. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 21.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Ing. Luděk Tesař ekonom Ekonomika ČR v souvislostech rozpočtů.
1 Vývoj hlavních makroekonomických indikátorů české ekonomiky a jejich predikce I. Zdroj: Predikce makroekonomického vývoje na rok 2004, MFČR, 2004.
Nová koncepce systému odměňování za výkon funkce členů zastupitelstev ÚSC Ing. Tomáš Pösl Vedoucí oddělení kontroly Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly.
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Rozpočtová soustava Finanční zdroje územních samospráv
Obsah veřejných rozpočtů III
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
VLIV ZÁKONA O ROZPOČTOVÉ ODPOVĚDNOSTI NA ZADLUŽOVÁNÍ OBCÍ
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Ministerstvo financí ČR červen 2011
STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA SMS ČR SENÁT PČR.
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

P ř íprava nového zákona o RUD Mgr. Petr Gazdík -starosta obce Suchá Loz -člen komise MF pro přípravu nového zákona o RUD

Osnova přednášky 1.Analýza financování obcí 2.Závěry a doporučení analýzy 3.Poslední jednání a stanoviska 4.Návrh SMS ČR na konstrukci zákona 5.Předběžný nástin dopadu návrhu SMS 6.Další kroky 7.Závěr

1. Analýza financování obcí Zpracovatelé analýzy Zkoumané oblasti (kraje a obce): 1. Základní analýza výdajů obcí – celkové - podle oddílů - podle paragrafů 2. Typologie obcí a role spádovosti 3. Vyhodnocení dotazníku 4. Analýza mandatorních výdajů 5. Přenesená působnost obcí a krajů 6. Postavení PBOP 7. Poznatky z financování evropských obcí 8. Výdaje obcí ve vztahu k jejich majetku

2. Závěry a doporučení analýzy některé závěry jsou nejednoznačné nebo protichůdné (stimulační princip, evropské zkušenosti, ekonomika malých obcí, vliv velikosti katastru) stanovení typu a výše výdajů s největší váhou v rozpočtech kvantifikace role spádovosti postavení PBOP v systému financování majetek obcí – role hrubé úspory financování přenesené působnosti 20 – 105%

2.Závěry a doporučení analýzy Některá doporučení zpracovatelů analýzy: Návrh principů pro konstrukci nového zákona: 1.jednotnosti – odvozen ze zákona o obcích, stejné povinnosti a kompetence 2.mobility – (zaměstnanci, žáci, studenti) doporučeno jako jediné hledisko spádovosti 3.regionalizace (ZOO, galérie) 4.úhrady 5.velikosti – tendence stoupající a klesající 6.stimulace – vazba na podnikání

2. Závěry a doporučení analýzy rozšířit spektrum sdílených daní oddělit financování PP a SP rozšířit kritéria o počet žáků ve školách neuplatňovat kritérium nadmořské výšky

3. Poslední jednání a stanoviska Zapracování připomínek členů komise Oddělení PP od RUD (provozní náklady), její úhrada a dofinancování Stanovisko SMO – RUD upravovat mírně a dlouhodobě, nikomu nesmí být ubráno Stanovisko SMS – zásadní změna RUD Stanovisko MF – změny pouze budou-li zásadní

3. Poslední jednání a stanoviska Předloženy dva návrhy: 1.Varianta započítání žáků ve školách 2.Návrh tezí a konstrukce SMS ČR

4. Návrh SMS ČR na konstrukci zákona 1. Zásadním dokumentem analýza 2. Oddělení výkonu státní správy (přenesené působnosti) a samosprávy 3. Bude stanovena struktura sdílených daní v RUD podle typu daně - stávající daně doplnit o spotřební a ekologické daně 4. Bude provedena rekategorizace obcí - zruší se výsadní postavení PBOP – analýza neprokázala oprávněnost, stejné kompetence a povinnosti (zvláštní matrika) - na základě rozdílů významných položek ve výdajích obcí budou vytvořeny nové velikostní kategorie obcí

4. Návrh SMS ČR na konstrukci zákona

5. Stanovení kritérií, kterými bude nové RUD tvořeno: A. počet obyvatel upravený poměrným koeficientem v závislosti na velikostní kategorii obce B. prostý počet obyvatel C. počet žáků v obecních školách, školkách a ZUŠ D. rozloha katastrálního území obce

4. Návrh SMS ČR na konstrukci zákona 6. Přiřazení oblastí výdajů konkrétním kritériím

4. Návrh SMS ČR na konstrukci zákona 7. Bude stanovena váha jednotlivých kritérií (přidělování) kritérium podíl A. počet obyvatel upravený koeficientem53,40% (částečně uplatněn princip mobility) B. prostý počet obyvatel43,06% C. počet žáků v ZŠ, MŠ a ZUŠ 2,54% D. rozloha katastrálního území obce 1,00%

4. Návrh SMS ČR na konstrukci zákona 8. Na základě váhy jednotlivých kritérií bude vytvořen systém postupných přechodů Poznámka: SMS ČR považuje za systémové provedení další úpravy hodnot váhy kritérií s cílem vyrovnání rozdílů ve zkoumaných výdajích způsobených dosavadní neodůvodněnou daňovou progresí PBOP. V tomto předloženém návrhu zatím SMS ČR tuto úpravu neuplatňuje.

5. Předběžný nástin dopadu návrhu SMS

6. Další kroky Cíle – systém, transparentnost varianty návrhu nového zákona podpora organizací, měst a obcí politická podpora Prosazování může být dlouhodobé

7. Závěr nabídka spolupráce prosba o podporu

Děkuji Vám za pozornost ! Petr Gazdík tel.: