Krajský rok informatiky České Budějovice 26. října – 27. října 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Advertisements

Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Stavební zákon a územní plánování
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Základní registry veřejné správy
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Financování výkonu státní správy územních samosprávných celků
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Vybrané výsledky výzkumu: „Sledování trendů v oblasti veřejných informačních služeb“ Internetová a neinternetová populace versus veřejná správa Konference.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
ISSS 2006 Hradec Králové Václav Koudele vedoucí projektu.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Základní registry ve veřejné správě
Bez čeho to nepůjde? Bez registrů ! Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra.
Projekty eGovernmentu v praxi 1 Konference IIR Projekty eGovernmentu v praxi Bc. Jana Třísková 21. ledna 2010.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha Pohled hospodářských a sociálních.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
Interaktivní personální portál
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Sekce pro řízení úřadu Robin Povšík náměstek ministryně 10. dubna 2014.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Krajský rok informatiky České Budějovice 26. října – 27. října 2006

Vybraná témata pohledem Ministerstva vnitra Ing. Tomáš Holenda, ředitel OIVS

Obsah presentace Nové organizační uspořádání informatiky MV Základní registry veřejné správy Projekty řešené s kraji E-podatelna E-úřední deska E-pas Návrhy „The BEST 2006“ Prostor pro dotazy

Nové organizační uspořádání informatiky MV V úseku NMV Ing. Zajíčka vznikla sekce informatiky Sekčním (vrchním) ředitelem je Ing. Jindřich Kolář Sekce informatiky bude mít na starosti projekty veřejné správy (ne vnitrovnitrovní) Sekci informatiky zatím tvoří OIVS a odbor, který bude vytvořen po delimitaci části MI (dále MD …) Konečná struktura bude stanovena po auditu Tak jako pan ministr, NMV i ředitel sekce informatiky jsou zatím funkcionáři MV i MI

Základní registry veřejné správy I Filosofie z předchozích politik se v základních principech nemění: Síť základních registrů Základní registry budou zdroji referenčních dat Bude důsledně uplatňován princip „data od příslušného subjektu jsou získána pouze 1 x“ Komunikační infrastruktura umožní efektivní sdílení dat

Základní registry veřejné správy II Síť základních registrů bude tvořena: Registrem obyvatel Registrem „osob“ (firmy i OSVČ, ale i např. církve, nadace, občanská sdružení, politické strany …, prakticky se jedná o rozvinutí dřívějších úvah o hospodářském registru) Registrem územním (katastr a územní identifikace, jejím základem bude UIR-ADR) Registrem práv a povinností

Projekty řešené s kraji I Na poradě s řediteli krajů dne 13. září 2006 pan náměstek Zajíček vyzval ředitele krajů k vytipování činností, které by bylo potřeba z jejich pohledu řešit s tím, že vytvořené řešení ostatní kraje převezmou (Help Desk) Zatím jedinou reakcí je vytipování některých agend stavebního řízení z PL kraje, podpořené ostatními řediteli

Projekty řešené s kraji II Další diskutované náměty: Řešit nejen agendy stavebního a územního řízení (PL), ale s kraji vytipovat i agendy z oblastí dalších, např.: Školství, zdravotnictví, zřizované organizace Životní prostředí, doprava Kultura a cestovní ruch Rozhranní (pro spisové služby, základní registry …) před „JRSR“ … Představa je taková, že vždy cca 1 – 2 kraje by byly nositeli úkolu, který po vyřešení ostatní kraje převezmou Při řešení se předpokládá spolufinancování s IOP (EU)

Projekty řešené s kraji III NÁMĚTY NA SPOLEČNÉ PROJEKTY VÍTÁNY MV OIVS DOPORUČUJE: ROZHRANÍ

Fondy EU na roky 2007 – 2013 MV i MI se účastní nynějších jednání se zástupci EU Vzdělávání pro ICT a e-G bude v projektu lidské zdroje a zaměstnanost (MPSV) Informatické projekty budou v IOP (MMR) Prioritní osa 1 – Modernizace veřejné správy Oblast podpory 1.1, ICT projekty pro ústřední správu Oblast podpory 1.2, ICT projekty pro územní správu Jednání intenzivně probíhají

E-podatelna Projekt HK nezískal prostředky z BB fóra Probíhají diskuse nad novým zadáním (MI) Právní otázky přijetí a zejména odeslání elektronicky podepsané zprávy orgánu přes „prostředníka“ (např. Portál) nejsou uzavřeny MI připravuje presentaci jejich řešení pro právní odborníky z MV

E-úřední deska V červnu vytvořená metodika MV se v praxi osvědčila (lze podle ní řešit problémy a nejsou konflikty s jejím výkladem) Doručeno bylo několik dílčích připomínek (děkujeme) Připravuje se vydání metodiky ve věstníku pro orgány měst a obcí (do konce roku 2006)

E-pas Krajů se tento rozsáhlý projekt (CDBP) prakticky nijak nedotkl Přesto nemohu nezmínit, že se podařilo jej v celé ČR úspěšně dokončit, od 1. září je vydáno již přes 30 tisíc e-pasů Vedlejším efektem projektu CDBP je zjištění o stavu datové základny IS evidence obyvatel, budoucího základního registru (například celosvětový problém s místy narození)

Návrhy „The BEST 2006“ Smekám před dotažením skvělé myšlenky Publikace obsahuje opravdu velmi inspirativní projekty Kraje si řeší jejich aktuální potřeby, řešení celostátních IT problémů prakticky jen e-pusa Otázka: jsou skutečně projekty zavedení internetu ZDARMA za veřejné prostředky do domácností prioritou pro veřejnou správu?

Prostor pro dotazy

Děkuji za pozornost Ing. Tomáš Holenda, ředitel OIVS