DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum: 31.10.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP VVV a OP Z Ing, Jan ŠILD, partner HOPE GROUP s.r.o.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Finanční perspektiva EU Ministerstvo financí, odbor Národního fondu.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Evropský rozměr informačních služeb pro mládež …nejsme v tom sami!
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
FONDY EU Programové období
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
FONDY EU Programové období
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha Pohled hospodářských a sociálních.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ADAPT2DC - Nová inovativní řešení pro správu a management veřejné infrastruktury s ohledem na demografické změny.. Prezentaci zpracovali: Kornelia Ehrlich.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
„Take a Breath! – Adaptation Actions to reduce adverse health impacts of air pollution“ „Nadechni se! – Aktivity směřující ke zmírnění zdravotních dopadů.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Evropský sociální fond
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Strukturální politika
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Komunitární program PROGRESS
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:

2 Co jsou komunitární programy Celoevropský doplněk k operačním programům (operační programy jsou určené pro jednotlivé členské země zaměřené na rozvoj regionů) Zdroj financí - Evropské společenství, přímo z evropského rozpočtu Cíl - podpořit mezinárodní spolupráci subjektů z jednotlivých členských zemí v oblastech, které přímo souvisejí s evropskými politikami Doba trvání – víceleté projekty Žádosti – přímo na EK (určený subjekt), případně na národního koordinátora (končí programovací období SF 2007 – 2013)

3 Na co jsou určené Výzkum a inovace Podnikání Doprava Energetika Životní prostředí Informační společnost Zdraví Vzdělávání Kultura Sociální politika Svoboda, bezpečí a další.

4 Jaká je podpora Na přímé a úzce vymezené aktivity s evropskou přidanou hodnotou Pro více partnerů z více zemí Výše se pohybuje nejčastěji v desítkách až stovkách tisíc EUR Dotace cca 40 – 100% (nejčastěji 75%) Především neinvestiční aktivity Každý program a aktivita mají své podmínky, svého vyhlašovatele, termín výzvy apod.

5 Příklady Ústeckého kraje CENTRAL EUROPE ChemLog (Chemical Logistics Cooperation in Central and Eastern Europe) Listen to the Voice of Villages ADAPT2DC - Zlepšení správy a managementu infrastruktury a služeb v regionech a městech zasažených demografickými změnami „Nadechni se! – Aktivity směřující ke zmírnění zdravotních dopadů ze znečištění ovzduší“ INTERREG IV.C ChemClust (Improving Innovation Capacity in European Chemical Clusters) e-CREATE - Cultural Routes Entrepreneuriship And Technologies Enhancement RENREN (Renewable Energy Regions Network)

6 Potřeba delší přípravy (evropská konsorcia) Příprava je i finančně náročnější – nevyplatí se menší projekty Celkově je podpořených projektů málo – opravdu špičkové akce Lepší je být partnerem nositele ze starých zemí EU Mít skutečnou přidanou hodnotu Cíleně projekt připravit na danou výzvu Složitá administrativa, pomalý tok peněz Doporučení

7 -DĚKUJI ZA POZORNOST – Přeji Vám mnoho úspěchů v čerpání dotací