FICHE Objasnění dokumentu MAS ZNOJEMSKÉ VINAŘSTVÍ, o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Informace o výsledcích 1. výzvy MAS Vizovicka a Slušovicka, o. s.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Výzva 04/2011 Úvodní informace  Výzva 04/2011 V souladu se SPL „Luhačovské Zálesí – region zdraví, krásy a prosperity“ vyhlašuje.
Prezentace pro projekt : Pelhřimovsko za vzděláním Podnikatelské příležitosti venkova " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Dotační příležitosti.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
LEADER v MAS Sdružení SPLAV, o.s. a MAS Vyhlídka,o.s.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Školení k 6. výzvě na realizaci.
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Budujeme region se společnou budoucností II Návrh fichí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava, Dotace pro venkov.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Školení MAS „Přiďte pobejt!“o.s MAS „Přiďte pobejt!“o.s. MAS „Přiďte pobejt!“ občanské sdružení V letech zpracovávalo Strategický.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Region spokojeného života pro všechny
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přehled preferenčních kritérií
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

FICHE Objasnění dokumentu MAS ZNOJEMSKÉ VINAŘSTVÍ, o.s.

Co je to Fiche Fiche je dokument MAS, který obsahuje vymezené opatření (z Programu rozvoje venkova), na které můžete čerpat dotaci. Jedná se o nejdůležitější dokument pro žadatele (spolu s výzvou). V tomto dokumentu najdete veškeré potřebné informace: Specifikace toho na co můžete čerpat - Hlavní opatření (na hlavní opatření musíte čerpat 51% prostředků a více). Je zde to, co se naše MAS rozhodla podporovat, např.: Obnovu a rozvoj vesnic. Specifikace toho, na co můžu čerpat v rámci vedlejšího opatření (pokud mám zájem ještě čerpat na další oblasti v rámci jednoho projektu - mohu na ně uplatnit 49% výdajů, jelikož se jedná o vedlejší opatření - pouze doplňkové opatření).

Co zde dále naleznete: Specifické vymezení dotace: - dozvíte se jaký by měl být cíl vašeho projektu, - jaká je maximální výše dotace, - kdo může být příjemcem dotace - zda jste vhodný žadatel, - jaké aktivity jsou podporovány, neboli které výdaje jsou způsobilé. Dále se zde dovíte podle jakých kritérii bude projekt hodnocen a bodován.

PŘÍLOHY uvedené ve Fichi Jsou zde uvedeny veškeré povinné přílohy, které musíte odevzdat pokud podáváte žádost, dále pak co všechno musíte předložit při podpisu dohody, co předložit při žádosti o vyúčtování.

Kde lze fichy najít? Na Sekce výzvy, výzvy MAS Znojemské vinařství má pro žadatele 4 Fiche v rámci, kterých můžou čerpat dotace Pro obce je určena pouze Fiche č. 1 - Obnova a rozvoj vesnic Fiche 2,3,4 jsou určeny pro podnikatele, neziskové organizace atd., přesnější vymezení viz. Fiche

Objasnění Fiche č 1 Fiche č Hlavní opatření- záměry: A) Zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí B) Vodovody, kanalizace a ČOV pro veřejnou potřebu C) Územní plán Vedlejší opatření - záměry: A) Studie a programy obnovy, využití a regenerace kulturního dědictví venkova B) Obnova a zhodnocení kulturního dědictví venkova C) Stálé výstavní expozice a muzea

Objasnění Fiche č 2 Fiche č Hlavní opatření - záměry (pouze záměr A) A) Pěší trasy, vinařské stesky a hippostezky Vedlejší opatření - záměry (pouze záměr B,C) B)Obnova a zhodnocení kulturního dědictví venkova C) Stálé výstavní expozice a muzea

Objasnění Fiche č 3 Fiche č 3....Hlavní opatření - záměry (pouze záměr A) A) Diverzifikace činností nezemědělské povahy Vedlejší opatření - záměry (pouze záměr B) B) Ubytování, sport

Objasnění Fiche č 4 Fiche č 4...Hlavní opatření - záměry A) Stavby a technologie v živočišné výrobě B) stavby a technologie v rostlinné výrobě Vedlejší opatření- záměry (pouze záměr A) A) Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům určeným pro lidskou spotřebu

Kontakt na MAS Pokud máte zájem čerpat dotaci z MAS Znojemské vinařství, prosím udělejte si čas a prostudujte si naše Fiche Při nejasnostech neváhejte kontaktovat manažerky MAS: Ing. Lenka Mrázková, tel Ing. Veronika Schvomova,

Pomozte nám naplnit náš Strategický plán LEADER - a tím přinést novou kvalitu života na venkov. Těšíme se na vaše projekty Znojemské vinařství, o.s.