Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Advertisements

Krychle Síť, povrch, objem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.18 Téma: PowerPoint Číslo.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Potřebné pomůcky Žák si připraví: ostré nůžky na papír
Instrukce: Vítejte! Pokud si přejete naučit se kreslit králíčka Ryzyho ( ohnivě zbarvený králíček na obálce knihy), teď máte příležitost! Potřeby: Stačí.
GEOMETRICKÉ TVARY v rozsahu učiva 1. stupně ZŠ
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:3.
PODZIM POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU ( VÝROBA DRAKA)
Pravidelná údržba hořáku uživatelem
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Grafická úprava prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
X. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
Koš snů- domácnost Jednotlivé části jsou vyklápěcí – snadná výměna pytlů na odpad. Odpad se vhazuje výklopnými dvířky. Uvnitř jednotlivých částí by měly.
Matematika Povrchy těles.
Návod,jak postavit draka je lehký, najdete ho na poslední stránce.
Základy práce s počítačem
Za předpokladu použití psacích potřeb.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Anděl Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Seznamujeme se s počítačem II. hygiena práce
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_02_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_568_OBVOD_TROJÚHELNÍKU_ČT VERCE_OBDÉLNÍKU Téma:
Encaustika pro začátečníky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_123_Dělení látek AUTOR: Igor Dubovan ROČNÍK, DATUM: 8., 5.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
VY_32_INOVACE_11-16 Mechanika II. Tuhé těleso – test.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Objem a povrch válce Autor: Mgr. Jolana Sobotková
TLAČENÍ A TAHÁNÍ Věděli jste, že silou vašeho vlastního dechu můžete donutit míč překonat gravitaci nebo že lze obrátit kbelík s vodou vzhůru nohama, aniž.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Náležitosti výkresu sestavy
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Obvody obrazců Za předpokladu použití psacích a rýsovacích potřeb.
Válec.
INFORMATIKA Kreslíme na počítači.
Montáž Typový technologický postup: - montáž předních noh se sedadlem,
Slovní úlohy Dělitelnost
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Krychle Síť, povrch, objem
INFORMATIKA HRAJEME SI S FOTOGRAFIEMI. OPAKOVÁNÍ- MALOVÁNÍ  V aplikaci „Malování“ namalujte „Plot“. Využijte všech znalostí z předcházející hodiny.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Jan Podlena Autor: Mgr. Jan Podlena Zkus vyjmenovat další příklady z běžného života kde.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Rovnoběžník Jaká je plocha střechy?Kolik látky je potřeba na zhotovení.
Autor: Mgr. Radek Martinák Válec – popis, povrch, objem Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze.
Autor: Mgr. Radek Martinák Jehlan – popis, povrch, objem Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_.
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
NÁVOD A DOPORUČENÍ PRO CVIČENÍ „XXL “ volně stojící pytel.
Do nové zoo se stěhují zvířata
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Čtverec, obdélník Slovní úlohy.
Úlohy na výpočet obvodu a obsahu obdélníku a čtverce
VY_32_INOVACE_02_GEOMETRIE_13
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Prezentace v Power Pointu
PRV 3 – Neživá příroda Název školy Plavská škola Autor
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_09_Kocůrková
Transkript prezentace:

Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.1099 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_09 Škola: ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín, příspěvková organizace Adresa: Vrchlického 630/5, 405 02 Děčín II Autor: Bc. Eva Doležalová Název materiálu: Popis pracovního postupu Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ Tento výukový materiál vznikl v rámci operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Metodika k výukovému materiálu Datum vytvoření: 16. 8. 2011 Téma: Popis pracovního postupu Cíl prezentace: Zvládnutí popisu činnosti Časová dotace: 45 min Anotace: Výukový materiál zpracovává popis pracovního potupu. Žáci se seznámí s dynamickým popisem, čím je tento druh popisu specifický a co vše popisem pracovního postupu může být. V průběhu materiálu se setkají s různými oblastmi života, kde se tento typ popisu objevuje. Na textu teoretické a své nově nabyté poznatky zúročí.

Dynamický popis Popis pracovního postupu

POPIS pracovního postupu Ω útvar patřící do odborného stylu Ω obsahuje sled informací Ω popis činnosti: přesnost, přehlednost, srozumitelnost DŮLEŽITÉ! – žádná činnost nesmí být vynechána = podrobná osnova Ω užití odborných názvů (vhodná slovesa) - zpřesnění VY_32_INOVACE_09 – Popis pracovního postupu

Popis pracovního postupu Jak co úspěšně udělat, vyrobit? Jak dosáhnout úspěchu? Znáte nějaký osvědčený recept? A co je důležité? DOBRÝ VÝSLEDEK  VY_32_INOVACE_09 – Popis pracovního postupu Popis pracovního postupu v podstatě slouží jako NÁVOD Kdy potřebujete návod? Kde se s návodem můžete setkat? Je návod důležitý?

Popis pracovního postupu = popis děje práce s daným předmětem výroba nějakého předmětu Popis děje návod k použití recept k přípravě jídla VY_32_INOVACE_09 – Popis pracovního postupu

Vyrobte si recyklovaný papír Potřeby: staré noviny, mixér, čtvercová nebo obdélníková nádoba hluboká nejméně 7 cm, kus sítě do okna ve tvaru dna použité nádoby, větší šálek, prkno ve velikosti stránky novin (vál na těsto), voda Pracovní postup: Natrhejte dvě a půl stránky novin na maličké kousky, dejte je do mixéru a přidejte pět větších šálků vody. Mixér dobře uzavřete a zapněte ho. Přístroj nechte běžet tak dlouho, až se z papíru udělá kaše. Do pekáče nalijte vodu do výšky 2,5 cm a dejte do ní pletivo. Na pletivo nalijte šálek papírové kaše a rukou ji dobře rozprostřete. Připravte si několik listů starých novin, otevřete je a srovnejte na sebe. Vyzvedněte opatrně pletivo z pekáče a nechte vodu odtéct. Položte pletivo s kaší na připravené noviny a zavřete je. Všechno opatrně obraťte tak, aby pletivo bylo nad kaší (ovšem uvnitř novin). Pracujte pečlivě, na této etapě velmi záleží! Noviny položte na prkno a vytlačte vodu. Potom pletivo opatrně vyjměte a papírovou kaši nechte schnout na novinách nejméně 24 hodin. Po jejich uplynutí se přesvědčte, zda papír z kaše je suchý. Pokud ano, opatrně ho z novin sloupněte. Do vlastnoručně vyrobeného papíru můžete balit knihy a dárky, lze na něj ale i kreslit VY_32_INOVACE_09 - Popis pracovního postupu

Práce s daným předmětem Pomocí tohoto plánku budeme sestavovat jídelní židli . Jednotlivé kroky naleznete na instruktážních obrázcích. SESTAVENÍ ŽIDLE Zakoupená sestava by po rozbalení měla obsahovat : 1x opěrnou část již s připevněnými zadními nohami židle , 2x boční sedadlovou část , 1x soustavu předních noh židle , 1x sedací výplň , 1x látkový potah , 1x plastový balík se šrouby a kovovým uchycením. Z vlastních potřeb vám bude k celému postupu stačit křížový šroubovák. ------------------------------------ SESTAVTE POSTUP V OSNOVĚ http://www.uloz.to/9162075/popis-pracovniho-postupu-docx VY_32_INOVACE_09 - Popis pracovního postupu

Společně si sestavte třídní kuchařku. Kuchařský recept Úkol: Napište recept svého oblíbeného jídla. Nezapomeňte na všechny přísady a podrobný postup. Společně si sestavte třídní kuchařku. VY_32_INOVACE_09 - Popis pracovního postupu

Použitá literatura a zdroj obrázků Čechová, Marie – Styblík, Vlastimil: Český jazyk pro 6.ročník základní školy a odpovídající ročník víceletých gymnázií. Státní pedagogické nakladatelství, Praha 1997. ISBN 80-85937-54-9. s. 151 - 152. Krausová, Zdeňka – Teršová, Renata: Český jazyk 6. Učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. Nakladatelství Fraus, Plzeň 2003. ISBN 80-7238-206-3. s. 119 - 121. Krůželová, Markéta: Máme rádi sloh. Zábavné náměty k rozvoji klíčových kompetencí při výuce slohu. Portál, Praha 2009. ISBN 978-80-7367-550-9. s. 49. VY_32_INOVACE_09 - Popis pracovního postupu

VY_32_INOVACE_09 - Popis pracovního postupu Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.