Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Advertisements

PREZENTACE PRO ITP Ing. Věra Bláhová, ITP Institut Trhu Práce.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ ,
Zastupitelé v obcích Moravskoslezského kraje. Analýza postojů, názorů a cílů zastupitelů v obcích do tří tisíc obyvatel Michal Kuděla Radomír Sztwiertnia.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Spolupráce venkovských obcí Radim Perlín Příspěvek vznikl za podpory projektů WD Regionální diferenciace venkovského prostoru: disparity a možnosti.
Statistika Vypracoval: Mgr. Lukáš Bičík
Seminář MT 7. března 2007, aula SŠZe Olomouc Analytická a vzdělávací fáze projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
Rozdělení sektorů Neziskový sektor Může existovat na základě funkčního ziskového sektoru Ziskový sektor Plně zde působí tržní prostředí cíl = zisk.
Reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy , Olomouc Olomoucké vysoké školství partnerem moravského.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
PŘÍMÁ VOLBA STAROSTŮ SBLÍŽENI POLITIKOU - VÝCHOVA K AKTIVNÍMU OBČANSTVÍ A LOKÁLNÍ DEMOKRACII CZ.1.07/3.1.00/
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Makroekonomie I ( Cvičení 1 – Úvod do studia ekonomické teorie )
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Geografie dopravy Práce s literaturou Mgr. Filip Chvátal Prezentace vznikla v rámci projektu OP VK Inovace výuky geografických studijních oborů" (reg.
Venkov: podmínky rozvoje, společenský život Tomáš Havlíček Miroslav Marada Příspěvek vznikl za podpory projektů WD Regionální diferenciace venkovského.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
SOCIÁLNÍ KAPITÁL JAKO FAKTOR OVLIVŇUJÍCÍ REGIONÁLNÍ DISPARITY A REGIONÁLNÍ ROZVOJ Projekt MMR ČR WD
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc.
( vzdělanostní struktura obyvatel )
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Výsledky benchmarkingových analýz v rámci zakázky „Zpracování strategie a funkčních strategií úřadu města“ v rámci projektu „MÚ Nový Bydžov – úřad pro.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Hodnotové hranice mezi voliči politických stran v ČR Prezentace z výzkumu podpořeného grantem č Grantové agentury Univerzity.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Hospodaření obcí v roce 2016
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Společensky odpovědné podnikání
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Moje práce na Broumovsku
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy , Olomouc Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Analýza potřeb venkova Olomouc Pavel Šaradín, Tomáš Lebeda

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í ŘEŠITELÉ PROJEKTU Hlavní řešitel: Katedra politologie a evropských studií, Filozofická fakulta Univerzity Palackého Olomouc Partneři: –Moravská vysoká škola Olomouc –MAS Horní Pomoraví –SMARV – Středomoravská agentura rozvoje venkova –MAS Moravský kras –MAS Region Poodří

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Analýza potřeb venkova – geografický záběr výzkumu Region střední Morava –Celé okresy: Olomouc, Prostějov, Přerov, Kroměříž, Šumperk –Části okresů: Svitavy, Blansko, Vyškov, Bruntál, Nový Jičín, Opava Výběrový region –celkem 502 obcí –Náhodný výběr 30%, tj. 150 obcí.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Analýza potřeb venkova – dotazník výzkumu a datový soubor Celkem 11 stran, 46 otázek 106 proměnných Další proměnné z jiných zdrojů –Sociální, demografické a ekonomické proměnné – zdroj ČSÚ –Volební data z komunálních i národních voleb

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Analýza potřeb venkova – dotazník výzkumu Hlavní okruhy: a)Rozvoj a infrastruktura obce b)Zapojení do nadobecních sdružení, a jejeich přínos c)Respondent (politická kariéra, členství v pol. straně, život v obci, rozpočet aj.) d)Obec – její charakteristika

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Analýza potřeb venkova – dotazník výzkumu Využití statistických metod Dotazník, dvě části Cíl? Úspěšná obec, která kritéria rozhodují? Velikost obce

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Proměnná: vzdělání Čím vyšší je vzdělání starosty obce, tím více peněz získala obec za posledních 10 let z fondů Evropské unie.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Proměnná: pohlaví Platí souvislost, že mezi ženami je více úspěšných starostek než starostů mezi muži, a to vzhledem k prostředkům získaným z fondů EU za posledních 10 let.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Starosta Čím déle starosta působí ve funkci, tím více za posledních 10 let získala obec mimorozpočtových prostředků z různých projektů a grantů. Starostové – členové politických stran získali více peněz za posledních 10 let z mimorozpočtových prostředků z různých projektů a grantů, nikoliv z fondů EU.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Starosta Čím lepší měl tazatel pocit ze starosty, že je dobře obeznámen s místními poměry, tím více za posledních 10 let získala obec mimorozpočtových prostředků z různých projektů a grantů. Čím lepší měl tazatel pocit ze starosty, že své profesi rozumí, tím pozitivnější měl pocit z prostředí obce. (vk)

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Velikost obce Čím vyšší je počet obyvatel v obci, tím je lepší občanská vybavenost obce (dle vyjádření starosty). Čím vyšší je počet obyvatel v obci, tím více za posledních 10 let získala obec mimorozpočtových prostředků z různých projektů a grantů. Čím vyšší je počet obyvatel v obci, tím více peněz získala obec za posledních 10 let z fondů Evropské unie.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Obec Čím vyšší je vybavenost obce, tím vyšší je také lidský potenciál obce (dostatek schopných a ochotných lidí atd.) Čím více je v obci podnikatelských subjektů, tím lepší je (dle vyjádření starosty) vybavenost obce, obec za posledních 10 let získává více peněz z grantů i fondů EU. Podobný vliv má i počet zemědělských subjektů.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Faktorová analýza Faktor úspěšnosti získávání dotací a grantů Faktor komunity Faktor vybavenosti a pozitivního pohledu na obec

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Korelace Vyšší vzdělání – získávání dotací a grantů Čím déle žije starosta v obci, tím je lepší vybavenost obce a získávání dotací a grantů Čím lepší měl tazatel ze starosty pocit, tím úspěšnější je obec v získávání dotací a grantů

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Korelace Ve všech třech faktorech silný vliv (1) počtu obyvatel, (2) podnikatelských subjektů. Počet podnikatelských subjektů – největší korelace s lepší vybaveností obce a získáváním dotací a grantů Počet zemědělských subjektů souvisí s lepší vybaveností obce a získáváním dotací a grantů

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Korelace Míra nezaměstnanosti souvisí s horší komunitou v obci. Čím větší procentuální zastoupení mužů v obci, tím horší komunita v obci.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Deklarace x skutečnost Starostové, kteří odpovídali, že pro úspěšnost obce je rozhodujícím faktorem „schopný starosta na radnici“ také v praxi častěji dokázali úspěšně získávat projekty a granty ve svých obcích; jejich obce patří k úspěšným

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Obce x kraj Starostové, kteří jsou úspěšní v získávání projektů a grantů uvádějí jako nejdůležitější pomoc ze strany kraje – pomoc při přípravě projektů Starostové, úspěšní při získávání projektů, grantů a mimorozpočtových prostředků, jsou častěji spíše nespokojeni s financováním obce prostřednictvím rozpočtového určení daní

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Stranickost x úspěšnost Starostové, dlouhodobě úspěšní v získávání financí a projektů, jsou častěji straníky. Platí, že obce v okrese Olomouc jsou dlouhodobě úspěšnější v získávání peněz z EU

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Zajímavost Větší procento chalup souvisí s horší komunitou v obci.