SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O DOTACI Program transformační spolupráce Praha, 19. září 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 15. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Informační seminář, 24. říjen 2012 MZV ČR Program rozvojově-ekonomického partnerství.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY MZV ČR.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zahraniční rozvojová spolupráce ČR Martin Náprstek zástupce ředitele Česká rozvojová agentura (ČRA) Rozvojová spolupráce měst a obcí SMO ČR,
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvojového partnerství pro soukromý sektor Program studie proveditelnosti ČESKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA Subsaharská Afrika – exportní příležitosti.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Výzva k předkládání žádostí
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O DOTACI Program transformační spolupráce Praha, 19. září 2014

Cíle semináře Představit Program TRANS Pravidla výběrového řízení Součásti projektového dokumentu Popis projektu – na co se soustředit Kritéria a fáze hodnocení

Program transformační spolupráce Existuje od roku 2005 Doplňuje systém ZRS ČR Cílem je sdílení českých zkušeností s přechodem k demokracii, zvyšování povědomí o lidských právech a podpora obránců lidských práv Dosud rozděleno cca 420 milionů Kč Ve výběrovém řízení pro rok 2015 rozdělováno cca 25 milionů Kč

Dotační titul Podpora rozvoje organizací a iniciativ zaměřených na občanská, sociální, environmentální, kulturní a další práva (systémové změny) Spolupráce s místními správami Média Mládež, vzdělávání a participace Humanitární podpora obránců lidských práv

Prioritní země 2015 Bosna a Hercegovina Srbsko Kosovo Moldavsko Ukrajina Gruzie Bělorusko Barma Kuba Irák

Oprávnění žadatelé V souladu se Zásadami vlády pro poskytování dotací NNO mohou žádat násl. právní formy: spolek ústav občanská sdružení obecně prospěšné společnosti církevní právnická osoba nadace a nadační fondy vysoké školy

Délka projektů Krátkodobé - 9 – 12 měsíců, s ukončením realizace v roce 2015 Dlouhodobé v délce v odůvodněných případech Pokračující projekt  mimo aktuální VŘ  po schválení roční zprávy vydáno rozhodnutí na příští rok Spolufinancování projektů hrazených z jiných zdrojů (např. EU, OSN) - mimo výběrové řízení

Součásti žádosti Žádost Formulář projektu (identifikace, popis) Logický rámec Tabulka výstupů a aktivit Časový harmonogram Rozpočet

Popis projektu Výchozí situace  Popis problémů, které má projekt řešit  Zdůvodnění potřebnosti, zájmu o projekt Cílové skupiny – komu je projekt určen Cíle projektu  Dosažení změny výchozí situace

Popis projektu Aktivity projektu  Činnosti, které přispějí k cíli  Stručná metodika realizace aktivit Udržitelnost výstupů  Jak je zajištěno využívání výstupů projektu  Obsahové, případně finanční hledisko

Popis projektu Předpoklady a rizika  Hrozby, které mohou ohrozit realizaci projektu  Opatření, kterými může realizátor hrozbám předcházet Kapacita realizátorů  Stručný přehled uskutečněných projektů  Personální obsazení  Představení místních partnerů

Přílohy žádosti Logický rámec  Důležitá intervenční logika (stanovení cílů a výstupů)  Konkrétní kvantifikace indikátorů, nejen „počet“, prostředky ověření  INDIKÁTORY MUSÍ BÝT MĚŘITELNÉ (kvantitativně, kvalitativně)  Zachovávat strukturu z popisu projektu

Přílohy žádosti Rozpočet  U osobních nákladů uvádět úvazky a pokud možno jména osob, které budou pozici zastávat  Zaměstnanci v osobních nákladech, externí experti v subdodávkách  Doplnit a zkontrolovat vzorce, % kofinancování  Zaokrouhlovat na stovky, žádná desetinná čísla  Administrativní náklady 7% z výše dotace MZV nikoliv z celkového rozpočtu projektu  Není možné mít administrativní náklady z ostatních zdrojů  POZOR, aby pozice uvedené v rozpočtu odpovídaly pozicím v popisu projektu  Doplnit náklady na finanční audit ( max. do Kč)  U položky nákladů na pronájem, uvést % z celkových nákladů

Kriteria hodnocení relevance projektu - max. 30 bodů kapacita předkladatele projektu - max. 20 bodů účelnost vynaložení finančních prostředků vzhledem ke stanovenému cíli - max. 20 bodů proveditelnost z časového, organizačního, finančního a technického hlediska - max. 10 bodů kvalita zpracování projektu - max. 10 bodů udržitelnost výstupů a cílů projektu; max. 10 bodů

Fáze hodnocení Uzávěrka 7.října 2014 Otevírání obálek – formální kontrola žádostí o dotaci ZÚ, teritoriální odbor, LPTP poskytují komentáře k projektům Hodnotící komise (MZV, externí odborníci)‏ Výsledky v 1. polovině prosince – doporučené, odložené, zamítnuté projekty – dopisy všem zúčastněným Dohadovací řízení Podepsání Rozhodnutí Převod první splátky

Obálková komise Žádost je přijata, pokud: – Je úplná, tj. obsahuje všechny části požadované v zadání VDŘ, – Je zpracována na předepsaných formulářích, – Je předložena v tištěné/originální verzi a elektronicky na datovém nosiči, – Je dodrženo minimální procento spolufinancování 10%, – Je dodrženo tematické a teritoriální zaměření a předepsaná minimální délka trvání projektu, – Neobsahuje chyby ve výpočtech a propočtech.

Děkujeme za pozornost!