ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
ECVET v Programu celoživotního učení
Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Vysočina v Bruselu Budování partnerství pro Vysočinu projekt kraje Vysočina – SROP 3.3. Výstupy projektu Vytvořeny vzdělávací moduly (5) Uspořádány regionální.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Zpráva o činnosti 2013 Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Regionální stálá konference pro území Olomouckého kraje činnost, pracovní skupiny 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
PROFESNÍ KOMORA SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ, Z.S.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU

ČLENOVÉ OK4EU Olomoucký kraj Statutární město Olomouc Statutární město Přerov Statutární město Prostějov Město Jeseník Město Šumperk Univerzita Palackého v Olomouci Moravská vysoká škola, o.p.s. Vysoká škola logistiky o.p.s. Nadační ústav regionální spolupráce, o.p.s. Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje Agrární komora Olomouckého kraje

ČINNOST ZASTOUPENÍ prosazovat a hájit zájmy OK při přípravě programovacího období 2014 – 2020 podílet se na vytváření koncepcí a strategií Olomouckého kraje v souladu s politikou EU a možnostmi financování z evropských fondů propagovat členy sdružení v prostředí EU organizováním akcí – odborných seminářů, workshopů, výstav apod. představujících region jako zajímavou turistickou oblast, vzdělanostní region, region s potenciálem investičních a dalších ekonomických příležitostí vykonávat informační aktivity monitorovat evropskou legislativu a politiku a aktuálně informovat členy sdružení o zásadních změnách či vývoji

ČINNOST ZASTOUPENÍ zprostředkovávat příležitosti, které pro OK vyplývají z členství ČR v EU úzce spolupracovat s evropskými institucemi (Evropská komise, Evropský parlament, Výbor regionů) a českými vládními agenturami (CzechInvest, CzechTrade, CzechTourism) podávat grantové žádosti, jejichž příjemcem je buď samo sdružení, nebo subjekt se sídlem na území Olomouckého kraje, provádět lobby za prosazování zájmů Olomouckého kraje v procesu rozhodování na evropské úrovni, např. v oblasti projektů s účastí Olomouckého kraje zajišťovat zázemí a servis pro pracovní návštěvy z Olomouckého kraje poskytovat odborné i organizační zázemí hejtmanovi Olomouckého kraje pro výkon jeho mandátu náhradníka ve Výboru regionů a dalším zástupcům Olomouckého kraje nominovaným do orgánů EU

ČINNOST ZASTOUPENÍ navazovat partnerství a členství v evropských sítích a evropských meziregionálních iniciativách zajišťovat organizaci školení a stáží, vyhledávat příležitosti pro školení a stáže poskytované třetími subjekty zajišťovat cílenou komunikaci s novináři prostřednictvím tiskových zpráv, zpráv o činnosti sdružení publikační činnost

ZASTUPITELÉ OLOMOUCKÉHO KRAJE V BRUSELU Datum: 4. – 7. října 2011 Výstupy: jednání s europoslancem Březinou, s velvyslankyní Vicenovou a odborníky na Stálém zastoupení ČR při EU, ve Výboru regionů a na zastoupení partnerských regionů Olomouckého kraje

HEJTMAN TESAŘÍK Datum: 11. října 2011 Výstupy: pracovní jednání s eurokomisaři Hahnem, Füllem a Šefčovičem, s velvyslancem Dürrem, návštěva slavnostního otevření Zastoupení autonomní oblasti Vojvodina

STAROSTKA MĚSTA JESENÍK FOMICZEWOVÁ Datum: 21. – 23. února 2012 Výstupy: schůzky se zástupci generálních ředitelství Evropské komise, projev na slavnostním promítání filmu Alois Nebel

PRACOVNÍ SNÍDANĚ V EVROPSKÉM PARLAMENTU Datum: 30. května 2012 Účastníci: europoslanec Březina, místopředseda Evropského parlamentu Vlasák, primátor Novotný, představitelé Stálého zastoupení ČR při EU včetně velvyslankyně Vicenové, zástupci z generálních ředitelství Evropské komise

PRACOVNÍ SNÍDANĚ V EVROPSKÉM PARLAMENTU Výstupy z pracovní snídaně: 1) informace o přípravě dokumentů v členských státech V4 2) zkušenosti s OP na regionální úrovni 3) zdůrazněno téma rozvoje měst 4) zmíněny prostředky pro města 5) potřeba modernizace veřejné administrativy 6) cíl - zkvalitnění systému vzdělávání 7) zvýšení počtu pracovních míst, růst, zamezení soc. vyloučení

PROPAGAČNÍ AKCE Czech Street Party 15. června 2012 Výbor regionů 12. května 2012

MOŽNOSTI PRO STUDENTY Datum: 5. – 9. března 2012 Účastníci: přes 40 studentů Přírodovědecké fakulty UP - Katedry rozvojových studií Studentka UP na pracovní stáži ERASMUS v bruselské kanceláři

ŠKOLICÍ PROGRAM PRO VOLENÉ PŘEDSTAVITELE NA REGIONÁLNÍ ÚROVNI

PROJEKT REALM Datum: série seminářů v Bruselu únor – říjen 2012 Zástupkyně Univerzity Palackého: PhDr. Hana Marešová, Ph.D

Děkuji Vám za pozornost! MUDr. Michael Fischer Olomouc, 18. září 2012