Činnost veřejné správy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Projektové řízení Modul č.1.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
Adéla Masopustová Alena Seifrtová Lukáš Hůla
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Činnost veřejné správy. Nejčastější členění činnosti s bezprostředními právními důsledky X činnosti organizační činnosti s bezprostředními právními důsledky.
Veřejná správa velmi významná problematika, proto nelze ponechat na smluvní volnosti právní normy upravující výkonnou státní moc = správní právo správní.
Základní registry veřejné správy
PLÁNOVACÍ PROCESY, DRUHY PLÁNOVÁNÍ
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_PLÁNOVÁNÍ.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
Podniková ekonomika Personální činnost.
Marie Borecká, Kristina Ficencová 6. kruh, 1. ročník VSRR
Hodnocení a kontrola veřejné správy
Předmět: Řízení podniku 1
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Subjekty a vykonavatelé veřejné správy
Prosperita organizace
Správní dozor Kontrolní činnosti spojené s veřejnou správou:
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
„Požadavky na jakost a hodnocení jakosti zdravotnických informačních systémů“ Praha Možné přístupy k analýze hospodaření bývalých okresních nemocnic.
Plánovací proces a druhy plánování
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
Marketingové prostředí obce
Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Charakteristika správní vědy Přednáška SV č.1 M. Horáková.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Rozhodování ve veřejné správě Přednáška M. Horáková.
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
IMPLEMENTACE, HODNOCENÍ, OPAKOVÁNÍ
Vzdělávací politika.
FINANČNÍ ŘÍZENÍ NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ
Ekonomická a správní funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Přednáška č. 3 JUDr. Martin Landa
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Plánování a rozhodování v organizaci
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Nástin přednášek – studijní pomůcky. Pojem správy  vedení, řízení, (ekonomická) péče o něco  záměrná činnost, sledující dosažení určitého cíle (účelu)
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Téma 13: Finanční plánování
KEM / PEPL2 Finanční plán Jan Cedl Finanční plánování Finanční plánování je „formalizované rozhodování o způsobu financování (získávání kapitálu),
Management řízení organizací. složky řízení plánování plánování organizování organizování vedení lidí a motivace vedení lidí a motivace kontrola kontrola.
Ekonomika malých a středních podniků
Vymezení pojmového aparátu Jana Soukopová
Strategie regionu, obce
Kontrola. Kontrola Kontrola Kontrola je proces sledování reality, zjišťování, zda se vyvíjí žádoucím směrem, rozbor příčin případných odchylek a přijetí.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Management a řízení hotelu
Plánování a rozhodování v podniku
Ekonomika malých a středních podniků
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Činnost veřejné správy Správní věda Přednáška M. Horáková

Úkoly veřejné správy Úkoly VS vymezují a konkretizují činnost VS, jsou základem organizace VS, jejich plnění je účelem VS a kritériem hodnocení Úkol musí být konkrétní, musí mít subjekt VS jako vykonavatele a stanoven pracovní postup Úkoly v kontextu s veřejnými zájmy – veřejné úkoly

Veřejné úkoly Úkoly, které realizují vykonavatelé VS nebo jiné oprávněné subjekty Stát si zpravidla vyhrazuje dozor nad plněním Úkoly nařizovací: VS zabezpečuje poskytování služeb, provádí řízení, koordinaci a organizaci, princip subsidiarity a požadavek účelné privatizace Úkoly pečovatelské: přímé poskytování určitých služeb – morální závazek VS zabezpečit péči o veřejné blaho tam, kde není subjekt, který by péči poskytoval

Systematika úkolů VS Dělení podle obsahu a formy Podle obsahu: dle oblasti VS (oblast správněpolitická, hospodářská, sociální, kulturní), nutné ještě přikročit k dělení na bory Podle formy: 1. podle formy činnosti VS: správní akty abstraktní a konkrétní, externí a interní 2. podle rozhodovacích procesů 3. podle druhu veřejného úkolu: ty, které vyžadují vrchnostenské prostředky(příkaz, zákaz) a nevrchnostenské (organizace např. sociálního programu)

Transformace úkolů do organizace VS Podstatou je určení konkrétního vykonavatele Pomocí úkolů se konkretizuje působnost správního úřadu nebo jiného subjektu, kterému byla svěřena činnost VS Tímto se úkoly stanou proveditelnými, určitými a seznámí se s nimi veřejnost

Plánování veřejných úkolů Nutnost evidence a uspořádání veřejných úkolů vzhledem k jejich posuzování z hlediska významu a stanovení pořadí jejich plnění Plánování – projektování, programování, prognózování Plánovací techniky - výsledkem je plán komplexní nebo dílčí, programový, cílový, zdrojový, personální, prostorový, z časového hlediska dlouhodobý (strategický), střednědobý a krátkodobý (operativní) Plánování rozpočtové: rozpočet rozvoje území: územní plán

Plánování jako rozhodovací situace Konflikt cílů: 3 základní situace 1. cíle jsou navzájem odlišné 2. mezi cíly existuje podpora 3. cíle si navzájem konkurují Vždy stojí proti sobě alespoň dva zájmy, jde o proces výběru, prosazení realizace alespoň jednoho z nich

Metody Oponentura Metody správní vědy Systém plánování jako programový rozpočet Analýza užitků a nákladů

Nárůst veřejných úkolů - problémy Nárůst počtu veřejných úkolů Proces privatizace veřejných úkolů důvody: - odlehčení příslušnému rozpočtu, - soutěž i ve veřejných službách, - využití metod podnikového managementu, - posílení účasti občanů