 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období 2007-13 – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Partnerství v rámci v rámci Společného regionálního operačního programu Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního.
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Statistika subjektů přihlášených do projektu "Partnerství pro Vysočinu"
Podpora meziobecní spolupráce
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Ohlédnutí za ročníkem 2007 Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 12 / 2005 – 6/ 2005.
Program dnešního setkání OPS ( )
„ Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“ Jihlava,
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
„ Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“ Setkání regionalistů – Vílanec u Jihlavy.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Podpora krajského akčního plánování
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Národní síť Zdravých měst ČR
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Příprava operačních programů
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Transkript prezentace:

 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina

PR aktivity v rámci projektu  vzhledem k potřebě zapojení veřejnosti (potenciálních žadatelů) klíčové, ale… -nesnadno komunikovatelné téma 2 roviny prezentace:  image - jednotná vizuální identita projektu - část mediální kampaně - propagační předměty  informace - web - tiskové zprávy - inzerce - rozhlasová kampaň - články v odborných periodicích - direct mailing

Image  vizuální identita - pozitivní - aktivní - důvěryhodná Cíl  dostat se do obecného povědomí  být spojováni se stále stejnými vizuálními symboly i hlasem (v případě rozhlasové kampaně)  důsledně naplňovat pravidla publicity projektu spolufinancovaného EU  podpořit tak odezvu na další aktivity projektu

Informace  původně 3 sloupce - téma - aktuálně - partneři a další odkazy  s nárůstem počtu informací + horizontální členění  po dobu udržitelnosti projektu budou dostupné jeho výstupy – prezentace, publikace, ad.

Tiskové zprávy a články  na 70 tiskových zpráv a článků – generovalo cca 140 ohlasů v médiích Inzerce  oznámení o konání jednotlivých akcí Kampaň v rádiu  20 spotů (80 vysílacích časů) – image kampaň, oznámení a připomínky jednotlivých akcí Prezentace na konferencích  4 vlastní konference projektu  další konference na národní a mezinárodní úrovni Direct mailing Komplexní analýza NNO, informace pro obce, DataPlán – předkladatelé záměrů

Ocenění projektu  2005 – 2. místo v soutěži Dobrá rada nad zlato – celorepublikové veřejné hlasování – ocenění udělil Národní vzdělávací fond  2005 – Zvláštní ocenění za Pilotní ověření metodiky spolupráce s veřejností na celostátní konferenci NSZM, pod záštitou ministra pro místní rozvoj  2006 – 2. místo v soutěži O lidech s lidmi – mezinárodní konference o místní demokracii

Místní partnerství Cíl  zapojit co největší počet aktérů – potenciálních žadatelů z různých oborů  zjistit potřeby v místě – 15 subregionů  zajistit si přehled o projektových záměrech subjektů  podpořit přípravu integrovaného projektu – klíčový problém + řešení, na kterém se místní partnerství shodnou  dát příležitost naučit se psát projekty

3 akce v každém místě – základní schéma 3 akce v každém místě – základní schéma  1. setkání místního partnerství - seznámení s cílem práce místního partnerství  Fórum - veřejné setkání nad prioritami rozvoje území a potenciálními projekty  3. setkání místního partnerství - dohoda o pracovní verzi Místního operačního plánu, formulace integrovaných projektů Postup práce místních partnerství Postup práce místních partnerství

1. setkání místního partnerství  oslovení veřejnosti, oslovení místních „klíčových hráčů“  mediální kampaň, spolupráce s partnery  seznámení s projektem Partnerství pro Vysočinu  cíle práce místního partnerství  definování priorit rozvoje (komunitní metoda)  databáze projektových záměrů – tištěný formulář, on-line formulář  harmonogram práce místního partnerství  výstupy jednání na vysocina/dataplan

2.setkání místního partnerství - fórum  veřejné projednání – rozšíření skupiny aktivních účastníků prostřednictvím další mediální kampaně a spolupráce s koordinátory v místě  definování priorit rozvoje  jejich srovnání s projektovými záměry v DtP  výstupy – zpracovány v DtP - suma komunitních a expertních priorit a záměrů – podklad MOP

3. setkání místního partnerství - MOP  MOP – Místní operační plán  expertní priority – strategie kraje, mrg., obce  komunitní priority – 2. setkání MP  projektové náměty  dohoda na integrovaných projektech  = komplexní rozvojový nástroj tvořený souborem vzájemně provázaných projektů, které mohou být financovány z různých operačních programů, případně fondů.  1 – 8 setkání nad formulací IP  vize – každé MP 1 integrovaný projekt – ne všichni jsou připraveni – 14 IP na Vysočině – další podpora

Regionální operační plán  MOP 15 ORP + projekty kraje Vysočina  komunitní plán + expertní strategie  integrované projekty + návrh priorit rozvoje kraje Vysočina (provázanost s PRK)  databáze projektových záměrů - DataPlán  podklad pro tvorbu Regionálního operačního programu NUTS II Jihovýchod a vyjednávání s EK

Závěrem? Klíčové body projektu  image  informace  komunikace s veřejností Děkuji Vám za pozornost Dita Tesařová

Děkuji Vám za pozornost Dita Tesařová