Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR 2007-2013 pod názvem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
 Fond soudržnosti  Evropský fond pro regionální rozvoj  EU a životní prostředí  Operační program Životní prostředí  Prioritní osy OP Životní prostředí.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Financování environmentálních projektů z prostředků fondů EU a GIS.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
NNO a fondy EU Plzeň 23. a Operační programy přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská územní spolupráce období Ing. Vladimír Šourek.
Mezinárodní konference Ekonomické fórum ČR – SR 2010 Možnosti přeshraniční spolupráce 2007 – 2013 Ostrava 28. – , hotel Imperial Ing. Rostislav.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
FONDY EU Programové období
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
FONDY EU Programové období
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Evropská územní spolupráce. Základní charakterisitka Iniciativa Evropského společenství Interreg III z období dala základ novému cíli politiky.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek. Obsah přednášky:  Fondy předvstupní pomoci  PHARE  ISPA  SAPPARD.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Česko-slovenské programy přeshraniční spolupráce 1. Program přeshraniční spolupráce SR – ČR 2007 – 2013, Cíl 3 - EÚS 2. INTERREG V-A SK – CZ (2014 – 2020)
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Evropský sociální fond
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
STAV PROGRAMU K Územní vymezení OP v ČR: Kraje Jihomoravský, Zlínský a Moravskoslezský v SR : Samosprávné kraje Trnavský, Trenčianský a Žilinský.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
Závěrečná konference projektu
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
Podpora podnikání ze SF
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem Přeshraniční spolupráce SR a ČR „partnerství-rozvoj-příležitosti“.

"Životní prostředí - rozhodující oblast spolupráce euroregionu" Ekonomické fórum ČR-SR 2010 Ostrava, Rut Bízková Ministerstvo životního prostředí

Euroregion Proč si zaslouží zvýšenou pozornost?

 Hospodářsko průmyslový region evropského významu  Turisticky atraktivní region  Z hlediska znečištění životního prostředí velmi exponovaný region  Region s velkým ekonomickým potenciálem Euroregion Proč si zaslouží zvýšenou pozornost?

Potenciálně zajímavé společné aktivity v oblastech:  ochrany a tvorby životního prostředí  rozvoje udržitelné turistiky a dopravy  rozvoje udržitelného zemědělství a využívání krajiny  podpory produkce výrobků s vyšší přidanou hodnotou  podpory rozvoje vysoce účinných a šetrných technologií Životní prostředí Rozhodující oblast spolupráce Euroregionu

Cíl 3 - Evropská územní spolupráce  je třetím cílem politiky soudržnosti Evropské unie v letech  smyslem je posilování přeshraniční, meziregionální a nadnárodní spolupráce prostřednictvím společných místních a regionálních iniciativ  navazuje na iniciativy Společenství INTERREG, realizované v ČR v programovacím období Životní prostředí Možnosti spolupráce

Operační program přeshraniční spolupráce ČR - SR  financován z ERDF  navazuje na úspěšnou Iniciativu Společenství Interreg IIIA ČR - Slovensko v minulém programovacím období  určen v rámci ČR pro kraje Jihomoravský, Moravskoslezský a Zlínský, ze slovenské strany jde o Trenčínský, Trnavský a Žilinský kraj  Alokace = 92,7 mil. EUR - pro ČR je z fondů EU plánováno 56,55 mil. € (cca 1,59 mld. Kč) Životní prostředí Možnosti spolupráce

Prioritní osy: 1.Podpora sociokulturního a hospodářského rozvoje přeshraničního regionu a spolupráce Alokace = 50,1 mil. € (54,0 %) 2.Rozvoj dostupnosti přeshraničního území a životního prostředí Alokace = 37,1 mil. € (40,0 %) 3.Technická pomoc Alokace = 5,6 mil. € (6,0 %) Přínos z realizace projektu musí mít prokazatelně obě strany hranice OP přeshraniční spolupráce ČR - SR

PO 2 Rozvoj dostupnosti přeshraničního území a ŽP Možnosti podpory:  budování přeshraniční dopravní infrastruktury regionálního a místního významu  rozvoj systémů na zlepšování kvality a efektivnosti veřejné dopravy  budování přeshraniční infrastruktury ŽP, přírodních zdrojů, OZE a systémů na zvyšování jejich kvality  podpora rozvoje digitálního obsahu  rozvoj společných systémů ochrany obyvatelstva před živelnými pohromami apod. OP přeshraniční spolupráce ČR - SR

Opatření II.2 Zachování ŽP a rozvoj krajiny  Dosud schváleno 7 projektů s výší podpory cca 3,4 mil. € (v rámci Euroregionu projekt „Návrat orla skalního do ČR“)  Celková alokace na toto opatření = 11,1 mil. €  Aktuálně k dispozici 70 % zdrojů na toto opatření  Aktuálně je předloženo 23 projektů s alokací 14,1 mil. € (výzva byla ukončena ) – Monitorovací výbor zasedá v červnu 2010  Další výzva dle úspěšnosti aktuálně předložených projektů OP přeshraniční spolupráce ČR - SR

Děkuji za pozornost