Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem Sociologický výzkum – mnohopřípadová studie Martin Pobořil Daniel Topinka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Lokální ekonomika základ rozvoje. Kdo vyřeší náš problém Udělám to sám Dejte mi lidi, já to udělám Ať si to udělají sami.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
1 Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života – kraj Vysočina Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Role supervize v bilanční diagnostice BDg z pohledu poradce pro dospívající z dětských domovů Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR.
Nehmotné statky a průmyslová práva: jejich ochrana, oceňování a komerční využití European Commission Enterprise and Industry.
Konference rodinných a mateřských center , Vsetín Možnosti personální politiky organizací Aktivity AERV v rámci projektu - koordinátor pro práci.
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Klíčová otázka č. 4 Zaměstnanost a práce Pavel Pěnkava 26. – 27. listopadu 2014.
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Podnikání a jeho formy Milena Tichá
KONFERENCE V RÁMCI TVD Aktuální situace ve VD PhDr. Marie Jírů Členka Výkonného výboru AIVD Koordinátorka AIVD pro Královéhradecký kraj
Jak na rovné příležitosti? V 5 krocích. 1. Vyjasnění postoje Tlak na rovnost žen a mužů, zejména na rovnost žen a mužů při práci, roste. Je to dáno zvláště.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Ministerstva Zprostředkující agentury Poskytovatelé vzdělávání a kvalifikace Podnikání, obchod a zaměstnanost Forfás FÁS Skillnets Enterprise Ireland IDA.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Netradiční formy práce nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.
1 Řízení znalostí z pohledu práva Seminář č. 4. Opakování Software pro tvorbu projektu jako platforma pro přenos znalostí – pro tým připravující projekt.
PŘÍPADOVÁ STUDIE - zaměřuje se na podrobný popis a rozbor jednoho nebo několika málo případů. - výzkumná otázka: Jaké jsou charakteristiky daného případu.
Odborný seminář KFÚ FSE UJEP v Ústí nad Labem Sociální ekonomika jako producent sociální a veřejné přidané hodnoty.
Projekt DP – POT MKH DIS1 téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku autor: Petr Kuchař,
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
Mgr. Karla Hrbáčková Metodologie pedagogického výzkumu
Personální strategie mezinárodní firmy
Daňové aspekty využívání zaměstnaneckých výhod Autor: Frederik Frey Vedoucí: Ing. et Ing. Pavel Semerád, Ph.D.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
ZLATÝ PARTNER PARTNEŘI Děkujeme -Fondu pro neziskové organizace NROS - všem, kdo podpořili konferenci a realizaci knihy - hostkám a hostům konference.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu s potravinářských zbožím Autor: Veronika Janáková Vedoucí práce: Ing.
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Ostravská univerzita (1991 → )
Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
„Jsme rovnocenní partneři“
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Úvod do kvalitativního výzkumu
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybraném podniku
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
KVALITATIVNÍ VÝZKUM - ÚVOD
česká asociace sdílené ekonomiky
Transkript prezentace:

Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem Sociologický výzkum – mnohopřípadová studie Martin Pobořil Daniel Topinka VeryVision s.r.o.

Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem VÝZKUMNÁ METODA Kvalitativní přístup: n umožňuje lépe porozumět sociálním aktérům, n technika strukturovaných rozhovorů, v rámci tzv. mnohopřípadové studie, zaměřené na detailněji na několik vybraných případů, n pohled ze dvou perspektiv – zaměstnanců a zaměstnavatelů.

Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem PŘÍPADOVÉ STUDIE n Případ 1 – Petr, majitel malé soukromé firmy podnikající v oblasti ekonomiky n Případ 2 – Michal, majitel středně velké akciové IT společnosti n Případ 3 – Kamila, ředitelka veřejné státní organizace n Případ 4 – Radka, žena na rodičovské dovolené n Případ 5 – Kateřina, zaměstnankyně nevládní organizace n Případ 6 – Pavel, učitel na vyšší odborné škole

Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem VÝZKUMNÉ OTÁZKY n Proč podporují zaměstnavatelé netradiční formy zaměstnání? n Co zaměstnavatelé považují za hlavní překážky k tomu, aby vytvářeli podmínky pro netradiční formy zaměstnávání? n Jaké jsou zkušenosti zaměstnavatelů se zaměstnanci využívající netradičních forem zaměstnání? n Jaké netradiční formy jsou zaměstnavatelé ochotni podporovat a proč? n Jaké jsou zkušenosti zaměstnanců s netradičními formami? n Jak netradiční formy ovlivňují vztah zaměstnance se zaměstnavatelem?

Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem VÝSLEDKY A ZÁVĚRY  Zaměstnavatel a zaměstnanec dokáží nalézt společné zájmy v uplatňování netradičních forem práce.  Zaměstnavatelé by potřebovali více volnosti k jejich využívání a zároveň přípravy na organizační změny.  Flexibilní formy zaměstnání úzce souvisí s rozvojem podnikové kultury.  Zaměstnanci by měli umět zvážit, které z netradičních forem jim nejvíce vyhovují.  Zaměstnavatelé by se měli více obeznámit s flexibilními formami zaměstnání a jejich výhodami a nevýhodami, včetně motivů zaměstnanců, kteří si tyto formy žádají – hledat shodu nejen ve formě, ale i v obsahu.

Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem DĚKUJI ZA POZORNOST VeryVision s.r.o.