Podpora rozvoje VVI v Ústeckém kraji. Výdaje ve VaV v letech 2001 – 2008 v milionech Kč 20012002200320042005200620072008 ČR celkem 28 33729 55232 24735.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
INOVACE 2011 Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) Bohuslav Svoboda Primátor hl. m. Prahy
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
VVI – nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Proč potřebujeme zadání od místních autorit pro lokalizaci investic?
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Transkript prezentace:

Podpora rozvoje VVI v Ústeckém kraji

Výdaje ve VaV v letech 2001 – 2008 v milionech Kč ČR celkem Praha Středočeský Jihočeský Plzeňský Karlovarský Ústecký Liberecký Královéhradecký Pardubický Vysočina Jihomoravský Olomoucký Zlínský Moravskoslezský

Zaměstnanci VaV ČR celkem Praha Středočeský Jihočeský Plzeňský Karlovarský Ústecký Liberecký Královéhradecký Pardubický Vysočina Jihomoravský Olomoucký Zlínský Moravskoslezský

Zaměstnanci VaV/1000 obyvatel

Vysoké školy v Ústeckém kraji státní a veřejné Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad LabemFakulta sociálně ekonomická Fakulta umění a designu Fakulta pedagogická Fakulta přírodovědecká Fakulta životního prostředí Fakulta filozofická Fakulta výrobních technologií a managementu Ústav zdravotnických studií České vysoké učení technické v Praze Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská - Katedra softwarového inženýrství v ekonomii (Děčín) Fakulta dopravní - ústav pro bakalářská studia (Děčín) VŠB - TU OstravaDetašované pracoviště Most VŠCHT v PrazeVýukové a studijní centrum v Mostě soukromé Vysoká škola finanční a správní, o.p.s.Studijní středisko Most Bankovní institut vysoká škola, a.s.Konzultační středisko Teplice

Zaměření hlavních výzkumných pracovišť názevpopis Chmelařský institut, s.r.o. Pěstování, sklizeň a posklizňové úpravy chmele. Novošlechtění chmele, udržovací šlechtění chmele, množení odrůd. Řešení ekologizace výroby a životního prostředí chmelařských oblastí, ochrany a kvality. Výzkumný ústav anorganické chemie, a.s. Výrobní procesy, ve kterých dochází k chemickým reakcím, nebo ve kterých se používají chemicko-inženýrské operace, nebo ve kterých vznikají plynné, kapalné nebo tuhé odpady, zneškodňování exhalací, analytická a průmyslová chemie. Výzkumný ústav pro hnědé uhlí, a.s. Komplexní problematika těžby uhlí, zejména povrchovým způsobem, úpravy a užití uhlí, využití produktů spalování uhlí, ochrana a tvorba nezávadného životního a přírodního prostředí.

Pracovní skupina VVI  UJEP  VÚANCH  VÚHU  KHK ÚK  Město Ústí nad Labem  CzechInvest  Kr. úřad - ORR

Úloha Pracovní skupiny VVI  platforma pro diskuzi aktérů VVI  odborná konzultace pro aktualizaci Regionální inovační strategie  definování postavení jednotlivých aktérů v podpoře rozvoje VVI v kraji  návrh společného koordinovaného postupu v oblasti VVI  příprava akčního plánu na období do schválení aktualizace RIS

Akční plán VVI ÚK  Cíl Akčního plánu: vytvořit konkrétní seznam realizovatelných aktivit pro daný časový horizont a připravit půdu pro zlepšení pozice kraje v příštím plánovacím období EU.

SWOT analýza  Silné stránky tradiční obory v regionu stávající VaV základna UJEP  Slabé stránky nedostatek lidských zdrojů málo inovativní MSP nízké využití OP v současném programovém období SF  Příležitosti VaV centra mimo region operační programy  Hrozby omezení dotačních programů odliv mozků

Strategie 1 Prioritní projekt  Cíl:Realizace projektu „Krajského centra pro transfer technologií“  Opatření: Krajské centrum pro transfer technologií Podpora a využití KCTT  Cílová skupina: Hlavní výzkumná pracoviště v regionu

Strategie 2 Podpora MSP  Cíl: Vyšší aktivita MSP v oblasti inovací  Opatření Prezentace nabídky VVI Inovační vouchery  Cílová skupina: MSP

Strategie 3 Lidské zdroje  Cíl:Zajištění lidských zdrojů pro VaV pracoviště a inovativní podniky  Opatření: Stipendijní systém Podpora technického vzdělávání  Cílová skupina:Studenti přírodovědných a technických oborů v regionu

Strategie 4 Systémový rozvoj  Cíl:Systematický rozvoj oblasti VVI v regionu  Opatření: Strategické řízení oblasti VVI Monitoring a propagace Příprava na další plánovací období SF EU  Cílová skupina:Ústecký kraj

Realizace Akčního plánu  Stipendia pro vysokoškoláky  Leták Průvodce školáků při rozhodování o budoucím povolání  Prezentační akce výzkumných organizací pro podnikatele  Příprava na další období SF EU

Příprava SF  Prioritní oblasti Ústeckého kraje Efektivní ekonomika Vzdělaná a soudržná společnost Udržitelný rozvoj území

Efektivní ekonomika Modernizace dopravy  Dobudování páteřní dopravní infrastruktury – silniční i železniční  Zavádění integrovaného dopravního systému v ÚK  Rozvoj systémů kombinované dopravy Rozvoj vědy, výzkumu a inovací a vysokého školství  Budování infrastruktury VVI  Propojení vysokých škol a výzkumných institucí s podnikatelskou sférou, využití potenciálu tradičních odvětví k rozvoji odvětví s vyšší přidanou hodnotou  Příprava odborníků pro VVI Rozvoj malého a středního podnikání  Podpora vzniku malých a středních podniků a aktivní stimulace podnikatelského prostředí  Zavádění výsledků VVI do praxe MSP  Zavádění nejlepších technologií do výrobní praxe podpora energetických úspor  Podpora rozvoje podnikání ve službách a cestovním ruchu

Děkuji za pozornost Josef Svoboda odbor regionálního rozvoje Krajský úřad Ústeckého kraje