KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Inovace akreditovaného studijního programu VŠP, a.s. do modulárního členění CZ.1.07/2.2.00/ Konference CZ.1.07/2.2.00/
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Fakulta zdravotnických studií
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Výměna zkušeností s realizací projektů OP VK 13. března 2013 Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s. Jihlava.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Cesta k uplatnění na trhu práce
„Okna technickým oborům dokořán“
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Setkání kariérových poradců
Transkript prezentace:

KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt je spolufinancován z prostředků ESF a Státního rozpočtu ČR) Příjemce podpory: Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., JihlavaWWW.SVOSS.CZ Registrační číslo: CZ.1.07/2.1.00/ Celková výše dotace: ,10 Kč Termín realizace: –

PARTNEŘI PROJEKTU: S finančním příspěvkem:  Vysoká škola polytechnická Jihlava Bez finančního příspěvku:  Zdravá Vysočina, o. s.  Občanské sdružení HORIZONT Jihlava, o. s.

CÍL PROJEKTU  Primární - zvýšit konkurenceschopnost studentů SVOŠS Jihlava na trhu práce rozšířením nabídky modulů a praktického výcviku v oblasti následné sociální péče ve zdravotnických organizacích, včetně inovací vzdělávacího programu a studijních opor. (absolvent s odbornými kompetencemi je připraven pro praxi i další studium)  Sekundární I. – podpořit teoretické znalosti studentů (tvorba studijních opor a jejich ověřování) + prohloubit praktické kompetence (výcvik v praxi a podnikatelském přístupu, dlouhodobé vedení sociálního klienta)  Sekundární II. – prohloubit zkušenosti pedagogů SVOŠS s výukou, vedením praxe a spoluprací s vysokou školou, včetně stáží, konzultací a recenzí studijních opor.

CÍLOVÁ SKUPINA  Studenti SVOŠS Jihlava denní forma studia - 84 dálková forma studia  Pedagogové SVOŠS Jihlava - interní vyučující - externí vyučující

KLÍČOVÉ AKTIVITY  KA 1 Inovace vzdělávacího programu a zavádění souboru nových didaktických metod ve výuce.  KA 2 Stáže a konzultace učitelů praxe všech ročníků na pracovištích průběžné praxe studentů – intersektorální mobilita.  KA 3 Zvyšování profesních kompetencí studentů podporou praxí ve státních i nestátních organizacích v sociální a zdravotní oblasti a praxe v dlouhodobé individuální práci s klientem.  KA 4 Získání zkušeností učitelů SVOŠS z vysokoškolské výuky praktickou interakcí s učiteli regionální vysoké školy VŠPJ.  KA 5 Kariérové poradenství pro studenty a uplatnění absolventů školy na trhu práce.

KA 01: Inovace vzdělávacího programu a zavádění souboru nových didaktických metod ve výuce.  Prohloubení a rozšíření profesní kompetence studentů sociální práce v modulech Zdravotních nauk.  Vypracování výukového modulu disciplíny praxe: Ošetřovatelský výcvik a studijní opory pro výukové moduly ZN (Gerontologie, Kazuistika, Sociální patologie).  Rozvoj praktických i jazykových kompetencí formou konkrétních příkladů z disciplín (Kazuistika, Právo, Personalistika), včetně překladů do AJ a NJ v rámci využití v těchto hodinách.  Tvorba vlastního portfolia praxe – intenzivní výcvik prokazování kompetencí.

KA 02: Stáže a konzultace učitelů praxe všech ročníků na pracovištích průběžné praxe studentů – intersektorální mobilita.  Ověřování a konzultace praxe jednotlivých ročníků vedoucími učiteli, včetně získávání a naplňování kompetencí.  Aktivita se zaměřuje na studenty i pedagogy z hlediska kontaktu s místem realizace, kde se odborná praxe hodnotí.  Na realizaci aktivity se podílí interní i externí učitelé praxe.

KA 03: Zvyšování profesních kompetencí studentů podporou praxí ve státních i nestátních organizacích v sociální a zdravotní oblasti a praxe v dlouhodobé individuální práci s klientem.  Výzkumy formou absolventské práce, zaměřené na hodnocení, specifičnost a potřeby sociální práce ve zdravotnictví jako reakce na měnící se požadavky praxe a vývoj oboru sociální práce, např. vzhledem k demografickému stárnutí obyvatel.  Výsledky výzkumu budou mj. prezentovány na konferenci: Sociální práce ve zdravotnictví.  Rozvoj profesních kompetencí studentů v práci s jednotlivcem (individuální kontakt 1x týdně). Jedná se o dětské a dospělé klienty tělesně, mentálně nebo sociálně znevýhodněné.

KA 04: Získání zkušeností učitelů SVOŠS z vysokoškolské výuky praktickou interakcí s učiteli regionální vysoké školy VŠPJ.  Vzhledem ke dvěma nově akreditovaným zdravotnickým oborům regionální vysoké školy VŠP Jihlava z nichž mnoho disciplín, které jsou součástí výuky jsou totožné, nebo podobné disciplínám VOŠ sociální Jihlava, nabízí partnerství s touto školou možnost získat zkušenosti s vysokoškolskou výukou, přímou formu stáží, konzultací a účastí na přednáškách či seminářích.  Učitelé SVOŠS postupně navštíví přednášky nebo semináře kolegů vybraných předmětů na VŠ, včetně následné konzultaci výuky, jak po odborné, tak metodické stránce – předání zkušeností.

KA 05: Kariérové poradenství pro studenty a uplatnění absolventů školy na trhu práce. Jak si hledat zaměstnání  Organizace výcviku „Jak si hledat zaměstnání“ v rozsahu 14 hodin pro studenty III. ročníku denní formy studia (vedení formou praktických cvičení, která interaktivní formou učí studenty, jak postupovat při hledání zaměstnání, konstrukci životopisu, vystupování při výběrovém řízení a jednání se zaměstnavateli).  Jako zpětná vazba pro pedagogy školy bude proveden monitoring uplatnění absolventů dotazníkovým šetřením posledních tří absolventských ročníků formou zpracování 3 absolventských prací studentů SVOŠS. Absolventi škole  Získaná data budou základem pro konferenci „Absolventi škole“, která bude určena absolventům, kteří pracují na různých pozicích sociální sféry a budou zohledněny v rámci výuky.