č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

MÁ VLAST PODPORA PRO VÝUKU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dánsko Zeměpis VY_32_INOVACE_295, 15. sada, Z2
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_INOVACE_51_08 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
č. 21 – Česká republika a Evropa – opakování 8. a 9. ročník
Anotace Žák se seznámí s úvodem do ČR …. Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje obecné poznatky o ČR Speciální vzdělávací.
č. 12 – Vesmír a Země, planeta Země
Č. 20 – S VĚTADÍLY A MERIKA, A USTRÁLIE A O CEÁNIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková.
č. 14 – Planeta Země, svět na mapě - povrch
Č. 16 – Krajinná sféra země Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne
Vznik ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Č. 18 – S VĚTADÍLY A SIE, A FRIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 2.
VY_32_INOVACE_03_Polská republika
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Žiji ve státě Autor: David Kopecký kód DUMu:
Autor výukového materiálu:
postup tvorby prezentace
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Č. 10 – Kraje ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek.
Č.22 - E VROPA – CESTOVNÍ RUCH A REKREACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno.
SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO
ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem Lucemburska, obsahuje ilustrační fotografie. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci se orientuje.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Tomáš Garrigue Masaryk
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Baroko, prvky baroka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Č. 8 – Podmínky ČR, rozmístění obyvatelstva, vesnice a města Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D.
Počátek novověku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Autor výukového materiálu:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorkami materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Natálie Kovaříková a Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem.
Bitva na Bílé hoře Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Česko – země v srdci Evropy autor: Mgr. Jana Mikešová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: DOMOV
Autor: Mgr. Jana Kalandrová
Vliv náboženství na chápání světa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Autor: Mgr. Miluše Šafářová
Administrativní členění ČR
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Mgr. Lenka Zedníková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
The exercises to the topic My Country with solution.
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_81.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
NázevThe Czech Republic – Basic facts Předmět, ročník Anglický jazyk, roč., kvinta - oktáva Tematická oblast Reálie – Česká republika, Olomoucký.
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_Vl.4.r.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Česká republika Mgr. Lenka Stará
ČESKÁ REPUBLIKA VY_32_INOVACE_06-21 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Transkript prezentace:

č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

druh učebního materiálu název Hranice státu ČR a Evropa anotace V prezentaci žáci získávají základní znalosti o České republice. Součástí této prezentace je pracovní list. očekávaný výstup ZV – LMP Člověk a příroda – 2. stupeň Z – určit zeměpisnou polohu a rozlohu České republiky a její sousední státy druh učebního materiálu Prezentace druh interaktivity Výklad ročník 6. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Česká republika (Srdce Evropy) Sever Západ Východ Jih Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Česká republika (Srdce Evropy) ČR se dělí na Čechy (Bohemia) ,Moravu (Moravia) a Slezko (Czech Silesia). ČR je plně obklopena státy v centru Evropy bez přístupu k moři. ČR je demokratický stát s hlavním městem „Praha“ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Česká republika (Symboly) Státní symboly České republiky jsou: velký a malý státní znak státní vlajka standarta prezidenta státní pečeť státní barvy státní hymna - Kde domov můj?. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Česká republika (Symboly) Vlajka Státní znak Korunovační klenoty Česká hymna: https://www.youtube.com/watch?v=rj5qFrwdrpA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Odkazy Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2012-09-10] dostupné pod licencí Public domain – na www.wikipedia.cz ČR (Obrysová mapa) – Vlastní výroba ČR (Bohemia Moravia) - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Czech_Rep._-_Bohemia,_Moravia_and_Silesia_III_(en).png ČR (Vlajka) - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Flag_of_the_Czech_Republic.svg ČR (Státní symbol) - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Coat_of_arms_of_the_Czech_Republic.svg ČR (Korunovační Klenoty) - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Czech_crown_jewels.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.