Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

The exercises to the topic My Country with solution.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "The exercises to the topic My Country with solution."— Transkript prezentace:

1 The exercises to the topic My Country with solution.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 1) The flag of CZECHIA The flag of CZECHIA.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 1) The flag of CZECHIA b) Colours of the flag. červená – red modrá – blue bílá – white Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 1) The flag of CZECHIA c) Next colours. for example zelená – green černá – black žlutá – yellow šedivá – grey hnědá – brown oranžová – orange růžová – pink etc. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 2) The big state symbol of CZECHIA
Colours inside the big state symbol. červená – red modrá – blue bílá – white černá – black žlutá – yellow Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 2) The big state symbol of CZECHIA
b) Animals inside the big state symbol. lev – a lion orlice – an eagle (female) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 2) The big state symbol of CZECHIA
c) Symbols of historical countries. Bohemia Moravia Silesia Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 3) The Czech national anthem
Translated bold marked words. Kde domov můj, home kde domov můj? Voda hučí po lučinách, water bory šumí po skalinách, v sadě skví se jara květ, orchard spring zemský ráj to na pohled! paradise view A to je ta krásná země, beautiful country země česká, domov můj, země česká, domov můj! Czech my Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 3) The Czech national anthem
b) Translated following words. dům – house, chata – cottage, byt – flat oheň – fire, vzduch – air, vítr – wind léto – summer, podzim – autumn, zima – winter hezký – nice, ošklivý – ugly, roztomilý – lovely tvůj – your, jeho – his, jejich – their Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 3) The Czech national anthem
c) Comparatives and superlatives from these adjectives. beautiful – more beautiful – the most beautiful interesting – more interesting – more interesting difficult – more difficult – more difficult Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 4) Map of CZECHIA Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 4) Map of CZECHIA b) Meaning of these words.
The Bohemian Forest – Šumava The Elbe – Labe Prague – Praha The Giant Mountains – Krkonoše Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 4) Map of CZECHIA c) Translated following words. nížina – lowlands
údolí – valley potok – brook jezero – lake rybník – pond přehrada – dam Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 5) Comparatives and basic adjectives
the highest mountains – higher – high the longest rivers – longer – long the biggest cities – bigger – big Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 6) Text about Czechia Czechia is situated in Central Europe. Neighbour states are Germany, Poland, Austria and Slovakia. It is interior state. Its area belongs to medium to smaller states. Number of inhabitants is 10.5 million. The capital city is Prague. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 7) States around Czechia
Germany – western Poland – northern Austria – southern Slovakia – eastern Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

17 Použité obrázky Trikolora ČR – volně šiřitelné Vlajka ČR – volně šiřitelné Velký státní znak ČR – volně šiřitelné Lev GNU Free Documentation License, Version 1.2 Orlice – volně šiřitelné Malý státní znak ČR, historický znak Čech – volně šiřitelné Historický znak Moravy – volně šiřitelné Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

18 Použité obrázky Historický znak Slezska – volně šiřitelné Mapa ČR – volně šiřitelné autorem upraveno Vlajka Německa – volně šiřitelné Vlajka Slovenska – volně šiřitelné Vlajka Rakouska – volně šiřitelné Vlajka Polska – volně šiřitelné Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "The exercises to the topic My Country with solution."

Podobné prezentace


Reklamy Google