Distanční texty na CD-ROM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Advertisements

Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DISTANČNÍ MINIMUM DISTANČNÍ MINIMUM (kurz) Akreditace v DiV Modul č. 5: Akreditace v DiV.
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Cvičení I. Ing. Martina Hedvičáková, Ph.D. 16. –
Koncepce DVPP pro Českou republiku. Obsah prezentace Cíle koncepce a rámec její tvorby Obsah koncepce Priority státní vzdělávací politiky Poradní sbor.
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
Studium k výkonu specializovaných činností: Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
ošetřovatelství a porodní asistence
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Informatika akademický rok 2012/2013 Úvod k předmětu.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Centrum pro studium vysokého školství
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Svět výchovy a vzdělávání v reflexi současného pedagogického výzkumu
Soukromé vysoké školy do Akreditaci získalo celkem41 SVŠ reálně působí40 SVŠ 1 SVŠ se spojila s VVŠ.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
259 Vybrané kapitoly z didaktiky 195 Vybrané kapitoly z didaktiky
Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin.
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 2. Akreditace.
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2009 Pro 9. zasedání sněmu Rady vysokých škol 20. listopadu 2008 Zpracoval: František Koliba.
Program podpory: 15.A Zkvalitňování vzdělávání na vysokých školách Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Úvod do studia jazyka N2BP,NJ2BP_1UJA
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP.
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Efektivní Knowledge management
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Žilinská univerzita v Žiline Doplňujúce pedagogické Štúdium
Transkript prezentace:

Distanční texty na CD-ROM Centrum pro studium vysokého školství U Lužického semináře 13, 118 00 Praha 1 Distanční texty na CD-ROM J.Lisalová a kolektiv E-mail: lisalova@csvs.cz Tel: +420 2 57533214

Program Úvod Distanční texty na CD-ROM Moduly kurzu a názvy studijních textů Závěr

Úvod 1994 - první schůzka řešitelů 1995 - první texty prezenčního kurzu (grant MŠMT) 1996 - pilotní kurz na VŠB Ostrava 1997 - akreditace CSVŠ na konferenci IGIP 1997 - 1999 - další kurzy na VŠB a na VVŠ PV 1999 - 2000 - distanční texty na CD-ROM (grant OSF) 2000 - 2001 - dopracování textů na CD-ROM (grant VNJH)

Úvod IGIP InternationaleGesellschaft für Ingenieurpädagogik Universität Klagenfurt, Rakousko Prezident: prof.Ing. Dr. Adolf Melezinek EMC – Evropské monitorovací komité NMC – Národní monitorovací komité www.igip.cz

Úvod Titul ING – PAED IGIP uděluje EMC IGIP na návrh NMC IGIP Podmínky udělení titulu: 1. titul ING 2. pedagogické vzdělání v instituci akreditované IGIP 3. jeden rok pedagogické praxe 4. jazyková zkouška (např. TOEFL)

Moduly kurzu a názvy studijních textů Autoři textů Doc.PhDr. Drahomíra Dlouhá, CSc. Doc.PhDr. Anna Petřková, CSc. Doc. PhDr. Drahomíra Holoušová, CSc. Ing. Jiří Průcha Doc.PhDr. Josef Konečný, CSc. Ing. Petr Štefaňo, CSc. RNDr. Jindra Lisalová Doc.PaedDr. Jiří Nikl, CSc. PaedDr. Antonín Roják Doc.Ing. Jiří Vacek, CSc. Prof.Ing.Dr. Adolf Melezinek PhDr. Alena Vališová, CSc. PhDr. Anna Papřoková Doc.Ing.Helena Vomáčková, CSc.

Moduly kurzu a názvy studijních textů Evropský inženýrsko-pedagogický model učebního plánu podle IGIP: Inženýrská pedagogika.....................…………...36 hodin Inženýrsko-pedagogické praktikum…………...36 hodin Didaktická technika...........................…………...12 hodin Laboratorní didaktika.......................…………...12 hodin Tvorba srozumitelných textů..........…………...16 hodin Rétorika..............................................……………12 hodin Komunikace........................................…………...32 hodin Vybrané kapitoly z psychologie........…………...16 hodin Vybrané kapitoly ze sociologie...........……………8 hodin Biologické základy vývoje...................…………....8 hodin Další předměty (školní právo, management...)..16 hodin Celkem..............................................……………204 hodin

Distanční texty na CD-ROM Praktické ukázky textů

Závěr Prezenční forma kurzu - 204 hodin Kombinovaná forma kurzu - - 102 hodin samostatné práce podle úkolů z textů - 102 hodin prezenčního studia (dvě týdenní soustředění)