NÁZEV: REPUBLIKA ČESKOSLOVENSKÁ - STÁTNÍ SYMBOLY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Advertisements

MÁ VLAST PODPORA PRO VÝUKU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_ZIK_III-2_17
Číslo v digitálním archivu školy
NÁZEV: REPUBLIKA ČESKOSLOVENSKÁ - VZNIK
Dánsko Zeměpis VY_32_INOVACE_295, 15. sada, Z2
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Nový Jičín, Komenského 66, p.o. REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Státní symboly České Republiky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_INOVACE_51_08 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Anotace Žák se seznámí s úvodem do ČR …. Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje obecné poznatky o ČR Speciální vzdělávací.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Vznik ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
MNICHOV NÁZEV: REPUBLIKA ČESKOSLOVENSKÁ –
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: srpna 2012
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.14 Název pro školu:
NÁZEV: PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice,
Česká hymna a Státní symboly
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
STÁTNÍ SYMBOLY ČR Velký státní znak Malý státní znak Státní vlajka
Státní symboly a státní svátky ČR
ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem Lucemburska, obsahuje ilustrační fotografie. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci se orientuje.
VY_32_INOVACE_02_Slovenská republika Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Státní symboly ČR 4. ročník
Autor výukového materiálu:
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.15 Název pro školu:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: DOMOV
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.03 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 03 Název materiálu:Face Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací obor:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_81.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Státní symboly ČR Autor: Arz, BY.
Česká republika - státní symboly
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Státní symboly Vlastivěda 5.ročník Zpracovala: Mgr.Dana Kučerová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
VY_32_INOVACE_30_Česká republika – státní symboly Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Žaneta Fiebigerová.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
VY_32_INOVACE_52_Státní symboly
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Státní symboly České republiky.
Státní znaky Československa
Česká republika - státní symboly
Státní symboly VY_32_INOVACE_03-45 Ročník: 6. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
STÁTNÍ SYMBOLY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
DUM - Digitální Učební Materiál
Státní symboly VY_32_INOVACE_17
VY_32_INOVACE_02_SVP_065_Zrn
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Česká republika - státní symboly
Státní symboly České republiky
Úvod Autor: Pavel Žižka
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

NÁZEV: REPUBLIKA ČESKOSLOVENSKÁ - STÁTNÍ SYMBOLY NÁZEV ŠKOLY: Základní Škola Nový Jičín, Komenského 66, p.o. REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/21.3138 NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým poznatkům II ŠABLONA/ SADA: II/B -16 NÁZEV: REPUBLIKA ČESKOSLOVENSKÁ - STÁTNÍ SYMBOLY ANOTACE A MOŽNOSTI VYUŽITÍ: power pointová prezentace seznamující se státními symboly I.republiky. Klíčová slova: státní symboly, státní znak, vlajka, hymna, státní pečeť. DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLU: interaktivní VZDĚLÁVACÍ OBLAST:Dějepis ROČNÍK: 9. AUTOR: Mgr. Jarmila Boudová VYTVOŘEN (datum, období): září 2011

Republika Československá 2/ státní symboly

Velký státní znak Československa

Střední znak

Malý znak

Vlajka užívaná r.1918-1920

Definitivně schválená vlajka

Zákon č. 121 ze dne 29. února 1920, kterým se uvozuje Ústavní listina Československé republiky

Státní pečeť-velká Velká státní pečeť dostala průměr 10 cm pro užití do vosku a 6 cm na papír. Pod štítem je na dvou lipových haluzích zavěšena stuha s heslem „PRAVDA VÍTĚZÍ“. Na pásce je umístěn opis „REPUBLIKA ČESKOSLOVENSKÁ“. Umělecké řešení pečetního obrazu navrhli František Kysela a Otakar Španiel. Rukojeť vytvořil Damian Pešan

Státní pečeť-malá U malé státní pečeti byl předepsán průměr 6 cm pro použití do vosku a 4,6 cm na papír. Uprostřed je malý státní znak ve štítu velmi zvláštního tvaru, doprovázený čtveřicí lipových lístků. Na pásce je opis „REPUBLIKA ČESKOSLOVENSKÁ“ (František Kysela a Otakar Španiel)

Hymna

Zdroje: web.mvcr.cz/archiv2008/archivnictvi/akp.html Knihy: SHAZZ. Obr. 1: [cit. 2011-04-01]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Czechoslovakia_COA_large.svg> SHAZZ. Obr. 2: [cit. 2011-04-01]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Czechoslovakia_COA_small_2.svg> Obr. 3: [cit. 2011-04-01]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_Czechoslovakia.svg> web.mvcr.cz/archiv2008/archivnictvi/akp.html Knihy: Dějiny v obrazech –Pavel Augusta, František Honzík Československo 1918-1938 Dějiny českých zemí- Petr Čornej