Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/01.0008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Kariérové poradenství
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Výstupy z Úvodního semináře
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
RVP PV a jeho realizace v MŠ – předškolní vzdělávání v uplynulých 10 letech Zora Syslová.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Kurz aktuálních gramotností Číslo kola výzvy:1. Číslo globálního grantu: CZ.1.07/ Podpora nabídky dalšího vzdělávání v Libereckém kraji Vyhlašovatel.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
„Pomáháme imigrantům stát se našimi spoluobčany.“ Příprava učitelů na výuku češtiny jako cizího jazyka Mgr. Lenka Pavelková, MSc. 1.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
TTnet (Training of Trainers Network)
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Záškoláctví
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Při technické univerzitě v Liberci
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Transkript prezentace:

Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/

Charakteristika projektu  Projekt spočívá v přípravě a pilotní realizaci kurzu dalšího vzdělávání učitelů, zaměřeného na řešení výchovných problémů a integraci znevýhodněných dětí do škol.  Projekt je zaměřen na zlepšení přípravy učitelů na řešení následujících problémů: stále častěji se objevující sociálně patologické jevy, které zhoršují klima škol začlenění handicapovaných dětí začlenění dětí ze sociálně slabých rodin začlenění dětí ze sociokulturně odlišných rodin

Charakteristika projektu  Kurz bude realizován kombinací e-learningu v LMS Moodle, prezenční výuky a výcviku a zahrnuje: 5 aplikovaných teoretických předmětů 4 výcvikové předměty  Během pilotního kurzu bude připraven sborník kazuistik s komentářem  Kurz a studijní materiály budou zajištěny předními odborníky z českých univerzit i praxe

Charakteristika projektu  Projekt bude realizovat Centrum dalšího vzdělávání TU v Liberci  Partner projektu: Centrum vzdělanosti Libereckého kraje - zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, příspěvková organizace

Cíle projektu  Zlepšit připravenost učitelů ZŠ na řešení současných výchovných problémů  Posílit poradenskou činnost školy vybavením učitelů teoretickými i praktickými znalostmi a dovednostmi, které jim usnadní spolupráci s psychology speciálními pedagogy výchovnými poradci  Přípravit sborník kazuistik připravených formou semestrálních prací doplněných odborným komentářem psychologa s dlouholetou praxí v oboru

Třísemestrový kurz Výchovné problémy ZŠ Odborný garant: prof. PhDr. RNDr. Marie Vágnerová, CSc. název modulu1. S.2. S.3. S.lektoři Teoretické moduly Poradenská psychologie se zaměřením na problémy chování 16 zkDr. HadjMoussová (Dr. Michalová) Možnosti diagnostiky různých problémů v chování pro učitele 16 zkDr. HadjMoussová (Dr. Michalová) Výchovné problémy adolescentního věku16 zkDr. Čedík Genderová role jako významný faktor ve školní práci i adaptaci na školu 8 zkDr. Janošová Sociokulturní problémy a odchylky v chování 16 zkDr. HadjMoussová Praktické moduly - výcvik Práce se skupinou24zDr. Procházková Řešení problémových a krizových situací20kzDr. Procházková Komunikace s rodiči problémových žáků20zDr. Procházková Řešení šikany20 zkDr. Procházková Celkem hodin výuky

Postup při realizaci cílů  Dokončení projektu kurzu  Příprava studijních materiálů včetně zpětnovazebných aktivit  Příprava a realizace pilotního kurzu  Během pilotního kurzu příprava sborníku kazuistik  Průběžné a závěrečné hodnocení kurzu a studijních materiálů  Úprava projektu kurzu v souladu s hodnocením a jeho předložení k akreditaci

Výstupy projektu  24 vyškolených pedagogů  Studijní materiály  Projekt kurzu Výchovné problémy ZŠ připravený k akreditaci  Sborník kazuistik s odborným komentářem

Aktivity projektu  Řízení a koordinace projektu  Napsání studijních materiálů  Zpracování studijních materiálů  Zápis frekventantů pilotního kurzu  Realizace pilotního kurzu  Hodnocení výsledných produktů

Současný stav v řešení projektu  Dokončen a inovován projekt kurzu  Odborným garantem schváleno: Autoři studijních materiálů Obsah, datum a forma odevzdaných materiálů Charakter studijních materiálů: studijní texty x video  Dokončen výběr dodavatele na nákup výpočetní techniky

Struktura modulu  Studijní cíle  Studijní text, příp. video  Zpětnovazebné aktivity Testy s výběrem správných odpovědí a následným vyhodnocením Případové studie (kazuistiky) Otevřené otázky s klíčem  Shrnutí učiva

Autoři studijních materiálů: teorie Název moduluZpracujeAutorOdevzdat Poradenská psychologie se zaměřením na problémy chování celý modul, studijní text prof. Vágnerová Možnosti diagnostiky různých problémů v chování pro učitele celý modul, studijní text Dr. HadjMoussová (prof. Vágnerová) ( ) Výchovné problémy adolescentního věku celý modul, studijní text Dr. Michalová Genderová role jako významný faktor ve škol. práci i adaptaci na školu celý modul, studijní text Dr. Janošová Sociokulturní problémy a odchylky v chování celý modul, studijní text Dr. HadjMoussová

Autoři studijních materiálů: výcvik Název moduluZpracujeAutorOdevzdat Práce se skupinou celý modul, studijní text Dr. HadjMoussová (Dr. Krej č ová) ( ) Řešení problémových a krizových situací celý modul video Dr. Procházková + Ing. Volf Komunikace s rodiči problémových žáků celý modul, studijní text Dr. HadjMoussová Řešení šikany celý modul video Dr. Procházková + Ing. Volf Případové studie20 kazuistik do všech předmětů Dr. Procházkovápr ů b ěž n ě Sborník kazuistikzpracuje a doplní vlastními Dr. Procházková

Děkuji Vám za pozornost Použité zdroje: Projekt kurzu Výchovné problémy ZŠ