Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů NRP v ČR po novele zákona o sociálně-právní ochraně dětí v reflexi pracovníků NNO Projekt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko náhradní rodinné péče Používání metodik v neziskovém sektoru - výsledky výzkumu Projekt Centrum.
Advertisements

Nové pohledy na péči o dítě a rodinu v Dětském centru Čtyřlístek
VÝSLEDKY VÝZKUMU PODPOŘENÉHO NADAČNÍM FONDEM J&T
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Středisko náhradní rodinné péče, o. s.
Následné péče o mladé lidi odcházející z náhradní péče v České republice   Situační analýza Jan Folda (editor), Oldřich Matoušek, Hana Pazlarová, Anna.
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. Výsledky výzkumu: Anglie a Wales Cíle výzkumu Zachycení aktuálních trendů v oblasti NRP: Deinstitucionalizace Obecný.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. Situace náhradní péče o děti v Dánsku Projekt Centrum podpory NRP je.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. POLSKO – výsledky výzkumu: Změny systému, deinstitucionalizace Bariéry a ne/zamýšlené důsledky transformace Nová.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Život v náhradní rodinné péči z pohledu přijatých dětí a náhradních rodin Projekt Centrum.
Identita dětí v náhradní rodinné péči
Schéma výzkumu – listopad 2012 INSPIRACE 1.Sekundární výzkum (analýza výstupů výzkumů a dalších materiálů získaných rešerší) 2.Právní analýza systémů NRP.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušeností přímých aktérů Shrnutí závěrů výzkumu, přehled potřeb dětí a náhradních rodin a doporučení pro praxi.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Pilotní projekt „Centrum podpory NRP“ Projekt Centrum podpory NRP je.
Potřeby dětí a jejich hodnocení v systému sociálně-právní ochrany dětí
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Právní úprava náhradní rodinné péče
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace Sirius
Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace Sirius
Dětský domov Jesenské – Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností v oblasti práce a sociálních věcí CZ.1.04/5.1.01/ Tento projekt.
Osvojení Pěstounská péče Svěření do péče fyzické osoby
Náhradní rodinná péče.
KULATÝ STŮL Metodiky práce v náhradní rodinné péči
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. Zahraniční výzkum Náhradní péče o děti v Dánsku, v Anglii a Walesu, na Slovensku a v Polsku
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Náhradní rodinná péče -NRP
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Seminář pro ředitele dětských domovů Pozlovice,
Individuální projekt OP LZZ Systémová podpora procesů transformace systému péče o rodiny a děti Pardubice, 25. října 2012 PhDr. Miloslav Macela ředitel.
Ústavní péče o děti. pokud se rodiče neumí, nechtějí či nemohou postarat z důvodů na straně dítěte (postižení, chování) dnes je snaha nechat dítě v rodině,
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Transformace a sjednocení systému péče o ohrožené děti Ministerstvo práce a sociálních věcí Barbara Resnerová Služby pro rodiny Potřeby a možnosti podpory.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Pěstounské péče na přechodnou dobu poznatky z praxe Krajský úřad Středočeského kraje Praha, 20. června 2016.
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
PREZENTUJÍCÍ Společně vše zvládneme Červen 2013 Mgr. et Bc. Petr K r č á l radní Kraje Vysočina pro sociální oblast protidrogové prevence a multikulturní.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
MUDr. František Schneiberg
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Když vlastní rodina chybí
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
Týmová spolupráce v zájmu dítěte pohledem pracovníka OSPOD Mgr
Výstupy a závěry výzkumu na téma osvojení v Dánsku, Anglii a České republice Osvojování v Anglii Konference je financována Nadací Sirius.
Metodika Adopčního centra Průvodce pro práci s osvojitelskou rodinou
Financováno Nadací Sirius
Konference je financována Nadací Sirius
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Koncepční záměry MPSV v oblasti náhradní rodinné péče
Rodičovství biologické a pěstounské
Náhradní formy rodiny. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Transkript prezentace:

Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů NRP v ČR po novele zákona o sociálně-právní ochraně dětí v reflexi pracovníků NNO Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace Sirius

Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace Sirius NRP v ČR po novele zákona o sociálně-právní ochraně dětí v reflexi pracovníků NNO Výzkumné otázky I.Co profesionálům z oblasti náhradní péče o dítě přinesly nové zákonné podmínky? II.Jaká podpora (prvky, aktivity, služby) je potřeba pro to, aby náhradní rodinná péče dobře fungovala? III.Jaké místo v systému náhradní péče o děti mají mít orgány sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) a NNO? Data 2 skupinové diskuse v červnu pracovnic a pracovníků z 20 různých NNO Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů

Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace Sirius Co profesionálům z oblasti náhradní péče o dítě přinesly nové zákonné podmínky? I. Pozitivní vnímání: 1.Příležitost ke změně Pracovníci NNO změnu vítají. Přes chaotičnost a nedostatečnou připravenost ji chápou jako příležitost. 2.Podpora MPSV Pracovníci NNO vnímali v červnu 2013 (tedy ještě před změnou vlády)MPSV jako oporu v procesu změny a v reformním úsilí. 3.Změna přístupu pracovníků OSPOD k pěstounské péči Zvýšil se zájem pracovníků OSPOD o pěstounskou péči. Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů

Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace Sirius Co profesionálům z oblasti náhradní péče o dítě přinesly nové zákonné podmínky? II. Negativní vnímání: 1.Nejasnosti v uzavírání dohod a ve financování služeb 2.Omezení při rozvoji přechodné pěstounské péče 3.Odmítání povinného vzdělávání ze strany pěstounů 4.Problematické podmínky příbuzenské pěstounské péče 5.Nedostupnost podpory pro adoptivní rodiny 6.Výběr a příprava náhradních rodičů Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů

Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace Sirius Negativní vnímání: 7. Párování dětí a náhradních rodičů Efektivní párování pro děti s postižením 8. Podpora dětí v pěstounské péči 9. Podpora dospělých dětí po odchodu z pěstounské péče 10. Podpora náhradních rodin Pěstouni a adoptivní rodiče dětí se zdravotním postižením potřebují zajistit další podpůrné služby 11. Sanace biologické rodiny 12. Kompetence NNO a OSPOD Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů

Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace Sirius Děkujeme za pozornost! Středisko náhradní rodinné péče, spolek Mgr. Jan Paleček PhDr. Věduna Bubleová Jelení 91, Praha 1 Tel./fax: Infolinka: